Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 30 ianuarie 2009

Criza in Romania sau Romania crizata?

Sa incercam sa analizam situatia tarilor dezvoltate...CRIZA
Acum sa analizam situatia Romaniei...Mai bine zis care situatie?!...
Deci, daca intrebam 100 de persoane ce stiu despre situatia economica a Romaniei spun ca e criza...
Care criza frate...la noi de doar ce a inceput...Tot ceea ce se petrece in Romania este o mascarada crasa!
Sa analizam pe rand...

1.De cand cu aceasta criza(reformulez, de cand s-a vehiculat ideea de criza economica)...cei mai multi dintre producatorii si importatorii bunurilor de larg consum au ridicat nefundamentat preturile...Prost e cel ce da nu cel ce cere...Dar de ce au facut ei asta? Pentru ca romanul este atat de dobitoc incat indiferent de situatia economica actuala consuma la fel. Altfel spus, patronul nu i-a dat salariul de o luna jumate, preturile au crescut...credeti ca romanul va inlocui hartia igienica cu 5 straturi si cu cu aroma de trandafiri...cu una din aia gri care irita....Sau credeti ca in loc de Ciocaolata Heidi va cumpara Aro sau Tip....Ei va spun ca nu....Sunt sigur de asta...Prin octombrie ne plangeam de criza,ne plangeam de disponibilizari masive, de deprecierea leului,...dar cati dintre voi ati facut Revelionul fara un pahar de vin bun, nu din ala acru de la bunica la care trebuie sa ii pui tu zahar ca sa nu iti formeze vid in gura, sau fara un Whiskey, de preferinta Jack, nu de alta dar daca bei votca Saniuta(pt cei care nu stiu a reaparut) sau Polar iti va sta in gat (sau poate de la astea faci ciroza si de la Jack nu)...Pentru cei care s-au incadrat in a doua categorie, sunt sigur ca cel putin au umblat prin magazine inainte de Sarbatori, iar gloata cu mentalitate de turma a fost omniprezenta, sau daca nu(pt cei care faceau cumparaturi noaptea) ati vazut cu siguranta efectul de turma...si anume rafturile pe care nici praful nu a mai ramas. 
Deci, nu pot sa inteleg snobismul, e misto sa faci „super-mega-party”, cu whiskey-ane, cu mancare cat pentru o saptamana, cu vin dedicat femeilor (Lacrima lui Ovidiu - bleach – stiu, gusturile nu se discuta, dar am dreptul sa imi expun p.d.v) dar pe care il beau barbatii, cu artificii, la o cabana de 5 stele, cu piscina interioara...etc etc etc dar macar dupa aia nu va mai plangeti de probleme financiare. 
Apoi, a trecut revelionul si foarte multi s-au trezit trimisi acasa de la lucru, pe motiv ca nu au comenzi, nu au clienti, nu au, nu au...Ei, dar nu v-a mirosit acel nas cu care v-a inzestrat Dumnezeu si posibilitatea acestei situatii???...sau este dedicat exclusiv vinurilor scumpe si parfumurilor rafinate?!

2.Tot circul ala cu alegerile....care a fost un balamuc total, mi-a provocat greata...
Fiecare sa voteze ce vrea...dar eu nu o voi face decat atunci cand voi fi convins de ceea ce votez. Altfel spus: E normal sa dai pungi cu diverse produse si portocale?!Era partidul ala cu tipa aia....Raluca Turcan, care personal nu imi dau seama ce cauta in politica, cred ca a confundat usa Partidului Politic cu cea a Prezentarilor de lenjerie ale lui Botezatu’(oi fi eu misogin sau negreblat, dar in cazul asta ma consider realist). Nu imi pot da seama cum de intr-o tara care se vrea civilizata e normal asa ceva. Si chiar eu am patit asta....Inainte de alegeri ma indreptam grabit spre scoala....si la un moment dat ma trezesc cu o bariera umana in fata care incerca sa ma mituiasca...Bineinteles ca dintr-o inertie prea mare nu m-am putut opri brusc (dupa cum spuneam ma grabeam)si am intrat cu totul in punga aluia...La care tipul, deloc indignat a dat sa imi ofere o alta...raspunsul meu...simplu....NU (si nu,... nu am zis „Nu, multumesc”). M-am saturat de reclame pe clanta...in posta,pe posta, sub posta, impartite pe strada, la scoala, in piata, in alimentari, bine ca macar in cimitir ai liniste, inca...Oare de unde au existat acei bani pentru campanie??? Oare dat fiind faptul ca se tot agitau atat de mult cu acea criza....nu era mai normal sa restranga activitatile si implicit sa reduca bugetul...dar deh...

3.Sa nu uitam de alt aspect, Domnul Stolojan care a refuzat functia de prim ministru pentru a doua oara...Cati dintre voi s-au intrebat de ce? Cati dintre voi s-au intrebat de posibile nereguli pe care le-a facut la Banca Mondiala?(pentru cei care nu stiu intre anii 1992-1998 Domnul Stolojan a fost Economist si Senior Economist la Banca Mondiala, in Departamentul de Dezvoltare a Sectorului Privat – presupun ca macar neregulile legate de privatizare le stiti cu totii...daca nu le voi expune poate in alt post). Lasand de o parte aceste nereguli, sa pornim de la premisa ca nu a fost santajat in nici un fel ca sa renunte la postul de premier...Oare credeti ca un economist ar fi acceptat acest post stiind ca de fapt urma sa fie un premier tampon? In acea pozitie era nevoie de cineva care sa accepte asa ceva...Un premier fara integritate...Un premier fara fara aspiratii....Un Boc...Dar nu un Boc oarecare ci unul damnat. Parca si numele lui e desprins din operele lui Caragiale...”Ati vrut Boc ...Romania face poc”...la fel cum a fost cu Basescu...”Am vrut marinar, ne-a dat Dumnezeu apa”...Ca sa nu mai spunem ca in urma cu cativa ani tipul a cazut in cap...La propriu. Poate nu va mai amintiti emisiunea lui Andrei Gheorghe?!...Daca vreti sa mai vedeti o data click aici. Putem spune deci ca avem un premier reprezentativ pentru tara pe care o conduce, care pe deasupra mai e si batut in cap, literalmente! Dar macar e „cel mai tanar premier de dupa `90”. Avand in vedere ce facultati (Istorie si Filosofie+Drept)a absolvit sper sa aud macar niste citate din Socrate, Platon, Kant, Schopenhauer, Camus, Pascal, sau macar din Cioran sau Blaga (filosoful nu politicianul). 

4.In zilele noastre suntem atat de preocupati de gradina vecinului incat in a noastra pot fi buruieni de 5 metrii ca tot nu le vedem. Noi nu avem de multe ori bani sa trecem strada, dar atat de mult il compatimim pe Becali ca a pierdut jumatate din avere incat acest lucru mai ca ne da de mancare. Situatia actuala din America data de presedintele Barack Hussein Obama (pentru cei care nu stiau acesta este numele lui intreg) e atat de interesanta ca nu mai conteaza ca sotia e in somaj de 3 luni, sotul nu a primit salariul de doua si copii mor de foame. Priviti insa partea buna a lucrurilor, nu vom avea probleme cu OBEZITATEA.

5.Totodata aceasta criza e accentuata si de „italiano-romano-spaniolii” carora brusc le-a renascut sentimentul de patriotism, dorul de tara, de casa, de familie si nu e un fenoment singular, se prezinta ca si o boala contagioasa. Pe de alta parte, nici macar acum, in al 12-lea ceas nu ne-am trezit, ca forta de munca vorbind. Sa si explic...Deci romanul de cand e lumea are un principiu...De fapt „Clasa Muncitoare” are un principiu”Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”...si mai vrem sa depasim criza economica si chiar mai mult, vrem sa ne dezvoltam economic...Parca traim un paradox continuu. 

6.Cei de sus, ce sunt mai prosti? Ce face omul face si mai maimuta...Asa ca s-au apucat de dat legi tampite care contrazic inclusiv constitutia, doar ce, pe roman il intereseaza ce mai face Irinel sau Fenomenul Emo, si mult mai putin violarea drepturilor noastre, garantate in acea Lege fundamentala. Vezi legea monitorizarii convorbirilor telefonice/internetului... Mai nou Domnul Presedinte Traian Basescu a venit cu o idee de-a dreptul exceptionala...Modificarea Constitutiei, dar nu oricum, ci in sensul in care puterile presedintelui sa creasca. Sunt absolut constient ca in anul urmator tot Dumealui va fi reales, si sugur si el e sigur de acest fapt, nu de alta dar de obicei presedintele reprezinta imaginea tarii...Si pentru moment imaginea tarii se contureaza in jurul vorbelor unui domn din industria muzicala romaneasca, „agricultura e praf desi nu-i lipsa de tarani”(Cumicu). Astefel, dupa cum spuneam intr-un post anterior, incercarile repetate ale romanilor de intoarcere la comunism se pare ca dau roade. De ce? Pai in cazul in care aceasta schimbare va fi votata, iar prerogativele presedintelui vor creste...vom reconcentra puterea in mana unui singur om, aproape ca pe vremea lui Nea’ Nicu...Nu mai bine o copiem pe cea din 1965(daca am gresit anul sa ma corectati) 

7.Ca solutie, ce s-au gandit cei de sus...hai sa crestem accizele...Deci, recunosc, sunt fumator, cu alcoolul mi-s relativ certat...iar benzina nu ma intereseaza....Sunt de acord sa le creasca....Dar sa vad si eu ce se face cu ele...Ca mare evolutie nu am vazut fata de perioada cand era 18000 pachetul de Bastos/Hollywood si acum cand un Pall Mall a ajuns sa fie 5,9Ron...Vor fi multe persoane care vor spune, nu fumez, nu beau, nu am masina. Da, dar cresterea accizelor poti fi convins ca va avea efect si asupra celorlalte bunuri. Priveste numai din perspectiva carburantului...

8.Pe de alta parte...de ochii lumii care sunt usor de hipnotizat, sau altfel spus, pentru a manipula lumea, s-a hotarat reducerea iluminarii la guvern – Palatul Victoria (cred ca este una dintre cele mai amuzante si totodata cele mai comuniste masuri care se puteau lua, zici ca ei au becuri de 5000W), economisirea hartiei prin apelarea la suporturi electronice si totodata se vehiculeaza marirea vacantei elevilor, pe baza aceleasi pretext de economisire (astia chiar nu sunt normali). Fratilor...dar sumele cu adevarat consistente care va intra in buzunare de ce nu le reduceti???

9.Turismul este, de fapt ar putea fi un element cheie pentru Romania, insa in fruntea acestui minister aflandu-se Doamna Elena Udrea nu mai este...

Insa nu va trebui sa ne mai facem griji din cateva puncte de vedere...Priviti intotdeauna pozitiv(oare ce e mai nasol: sa fi optimist si sa te inseli sau pesimist si sa ai dreptate?), aceasta situatie a avut si efecte benefice. 
1.Analizand ideea ca „Banul e ochiul dracului”...si data fiind saracia existenta...putem observa ca in scurt timp, asta daca nu s-a intamplat deja, dracul a ramas fie orb, fie si-a dat demisia. Deci suntem mai paziti de rele, de actiunile malefice ale dracului, ne-au mai ramas sutele de politicieni si oamenii din spatele acestora.  Oare care sunt mai rai?

2.O tara mai saraca, o populatie salvata de la obezitate.

3.Scumpim benzina, nu mai e nevoie sa bagam taxa de mediu, pe de o parte populatia se va auto-limita si pe de alta sunt recuperati banii pierduti prin reducerea (ca la targ) a taxei de prima inmatriculare. 2 in 1!

4.Asa zisii magnati vor invata si ei cum e sa pierzi (nu uitati insa ca aceasta criza nu dureaza sute de ani)

5.Vom avea ocazia sa votam mai des, deci sa avem mai multe bulinute pe buletin (mai nou votam anual: o data pentru europarlamentare, o data pentru parlament, o data pentru presedinte, din cand in cand pentru constitutie) si e interesant pe banii cui. Acum mi-am dat seama unde se duc fondurile adunate din accize...B%&#$@*#%$@&%#

6.De cand cu legea asta a monitorizarii, nu se va mai putea verifica si download-ul masiv de pe torrenti/dc++...”Ce are daca imi violeaza intimitatea...macar mai pot da jos un film sau o muzichie”

7. Creste numarul zilelor de vacanta ale elevilor...Si ce-i daca sunt dobitoci si analfabeti, macar facem economie...ei sunt fericiti, noi mai punem un ban la ciorap. Cum care ciorap? Al guvernantilor, normal!

8.Avem un ministru al transportului care poate rivaliza usor cu Pamela, sau Carmen Electra, (sa nu uitam ca blondele sunt slabiciunea lui Hugh Hefner, si daca asta nu o vrea...vorbim cu Larry Flynt)...insa care are in plan ademenirea turistilor in „statiunea balneara Bucuresti”(citat Elena Udrea: „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum” – probabil lucra si ea la un canal si si-a dat seama ca e cam cald acolo jos) Cum va face aceasta ademenire...care va fi strategirea adoptata...Simplu, va apela la servirea lor cu mamaliguta cu parfum Clive Christian (ca sa nu mai cautati pe gugle, acesta e cel mai scump parfum din lume) si sarmalute imbracate in foite Calvin Klein...Am uitat sa precizez...au si crstale Swarovski....Suna bine nu?

9.Adiaforia romanilor este intr-atat de mare, incat nu mai exista nici stres, implicit nici glicemie ridicata, deci " Criza economica-solutie pentru sistemul sanitar"

Si sunt convins ca asemenea cazuri sunt muuuult mai numeroase, sper sa aveti o lectura draguta...Si sa mergeti la vot, dupa cum spune si un mare om din Media romaneasca, de altfel unul dintre putinii ramasi!

by zuPPazThaR



CONCLUZIA:

marți, 27 ianuarie 2009

Lenea, principala sursa a Progresului Tehnic


Sigur fiecare dintre voi (in voi sunt si eu inclus) ati avut nu o zi, un numar mare de zile in care lenea era cea care va caracteriza cel mai bine. Numarul meu de zile caracterizate de lene este cu siguranta mult mai mare decat numarul de combinatii pozibile la Loto 6 din 49. Glumeam...dar nici mult nu mai am. aceste zile sunt usor de identificat...sunt acele zile, de obicei premergatoare unui moment important (de exemplu un examen), in care te trezesti, sorbi in scarba o cafea garnisita cu o tigara, si sti inca de atunci ca nu vei avea chef de nimic (cu atat mai putin de invatat) asa ca te decizi sa stai in pat, sa asculti muzica sau iti belesti ochii la un film prost de actiune care il are ca protagonist pe Stalone. Iti este atat de lene incat vorba lui Iorga:"Ti-e lene sa fi lenes"...La un moment dat ti-e sete...dar ti-e prea lene sa mergi sa bei apa...mai bine astepti sa vina maica-ta sa o rogi sa iti aduca. Dar iti dai seama ce de fapt ti-e lene sa si vorbesti...Si te pui sa dormi...Insa iti dai seama ca poate vei avea un vis in care trebuie sa fugi...sa faci ceva...oricat de mic...iar tie ti-e lene.Ti-e lene si sa visezi. Asa ca ramai treaz...Incerci sa te gandesti la o solutie...dar realizezi ca ti-e prea lene ca sa gandesti. Te-ai muta pe partea cealalta doar ca ti-e lene. Winamp-ul era pe shuffle iar acum e o melodie atat de nasoala...Dar de lene ce iti e...nu o schimbi si astepti sa vina una mai buna...Doar ca ti-e lene sa si astepti, ti-e lene sa te uiti la ceas, lene sa te gandesti ca pana vina maica-ta ai sa mori de sete...sau de lene...Ti-e lene sa clipesti, si lene sa respiri. Ti-e atat de lene incat parca te doare capul, sau pote iti e prea lene sa te doara capul...

Cam asa arata o zi de lene exacerbata...Cama asa arata sursa pura a Progresului tehnic pe care voi incepe sa o analizez mai jos. Sper sa nu sar prea multe detalii si totodata incerc sa fiu cat mai sumar... 

Bun, sa plecam de la ipoteza ca toata lumea era harnica si muncitoare...sunt convins ca probabil am fi rams la nivelul civilizatiei din epoca de piatra. Numai ca, la un moment dat, cate unul dintre membrii unui trib au inceput sa se remarce...deci, daca la inceput toata lumea era egala, la un moment dat, cate un om lenes dar curajos si bun orator, prelua locul sefului. Astfel el nu mai depunea acelasi efort ca pana atunci sa vaneze si asa mai departe, ci statea si era servit.

Daca ne apropiem putin(cronologic vorbind) putem lua pe rand cele mai importante inventii(ordinea este pur aleatoare):

  • La un moment dat, omul a fost lovit de imaginatia creatoare, manifestata printre altele in scrieri care l-a inceput erau mai sumare insa dupa un timp ele au devenit tot mai ample...Mai frate...si dupa atata scris manual...parca nu mai mergea...deja degetul mijlociu de la mana dreapta(sau stanga dupa caz) capata o galma...era deci semnul care prevestea aparitia Masinii de Scris
  • Cand omului ii e lene...sau nu are chef sa faca nimic(...tot lene se numeste)...tot trebuie sa isi umple cumva acest timp liber, chiar si intr-un mod inutil...nu de alta dar plictiseala exacerbata poate crea depresii (vezi cazurile Emo) si respectand paradoxul lenei(Cine se trezeste devreme are mai mult timp de lenevit) – Hocus spocus - Tembelizorul...pardon, televizorul!
  • Mai si intr-o zi, in timp ce se uita el la televizor, si-a dat seama, a fost ideea secolului...Totul a pornit de la un gand ascuns ce avea sa se materializeze intr-o inventie inimaginabila: „De ca sa tot fiu nevoit sa ma deplasez pana in fundul curtii cand as putea sa imi construiesc in casa un WC?!”
  • Statea el asa omul, intr-o zi in care lenea nu mai era ca de obicei, de data asta atinsese praguri incomensurabile, si se gandea: "De ce sa ma mai istovesc sa merg pana la panoul de comanda al televizorului/calculatorului/combinei/etc?!" si a inventat Telecomanda
  • Mai si dupa mult timp de taiat lemne,bineinteles a inventat drujba, iar dupa mult timp de folosit soba cu lemne a inventat aragazul (pacat ca mancarea facuta la foc de soba e de 10 ori mai gustoasa)
  • Si se trezea el dimineata si parca nu era intreg, totul era amar, jumatatea lui lipsea, si era nevoit, asa buimac, sa o tot creeze, in fiecare dimineata, ani de-a randul, pana cand s-a enervat, a spus „STOP!” pana aici, ...........................si a creat Filtrul de cafea care putea fi programat sa faca cafeaua in fiecare zi la o ora prestabilita.
  • Si tot mergea el asa pe jos, ba pe la un prieten, ba pe la o cafea prin oras, ba sa-si plateasca gazul...c(a i-a fost lene sa faca foc de lemne, i-a trebuit aragaz)...Dar parca s-a saturat...Asa ca a inventat caruta.
  • Insa dupa ce politia de la Rutiera l-a silit sa curete mizeria produsa de toba de esapament a vehiculului cu tractiune animala...acesta s-a revoltat...si fiind ruda cu romanii nu se putea manifesta intr-o miscare de protest(protestul romanilor=indiferenta, doar ca e atat de tacut incat nimeni nu il sesizeaza)...Asa ca a preferat calea diplomatica(romani...inca o data spun, INDIFERENTA nu e o cale diplomatica)...A inventat masina.
  • Problema era ca la un moment dat politia a introdus reguli, care trebuiau respectate, si implicit invatate (ca sa respecti o regula trebuie in primul rand sa o cunosti), asa ca omul nostru trebuia sa dea acum examen de conducere, ba mai mult, nu mai avea voie sa mearga beat sau high cu masina, asa ca a inventat autobuzul, tramvaiul, metroul, trenul, avionul si vaporul (in functie de distanta si durata)
  • Intr-o dimineata frumoasa de vara, cand soarele brazda falnic cerul de un albastru palid, omul nostru si-a adus aminte ca trebuie sa se spele pe dinti...Pune el Colgate(nu colgheit ci colgate) pe periuta...baga in gura...incepe sa frece...si freaca el ce freaca...pana cand isi aduce aminte ca nu are apa...Bineinteles, fiecare om, cand se trezea dimineata, cel mai mare chef care il avea la acea ora era sa mearga sa scoata apa din fantana...care se afla la vreo 30 de metrii de casa...Asa ca omul asta al nostru merge si el sa faca acelasi lucru, doar ca, suferind de stangacie cronica cu garnitura de neindemanre acuta a cazut in fantana...Acestea au fost intamplarile care l-au condus pe omul nostru sa faca urmatorul pas inainte...si sa inventeze Alimentarea curenta cu apa potabila
  • La un moment dat a aparut scoala...deci subliniez...scoala nu a fost inventata....ea a aparut...Ideea scolii era ca multi tineri, din lene, nu stiau ce se faca, se intalneau si frecau menta impreuna, dupa care pentru a face bani mergeau la piata si vindeau menta gata frecata...Mai si prin grupurile astea mai venea si cate un om mai in varsta, cu doctoratul luat in lene, care ii incanta cu povestile lor. Astfel, toti acesti copii lenesi invatau ce sa faca in acele momente in care nu aveau chef de nimic pentru a nu fi prinsi de plictiseala...Pe acest om l-au poreclit Profu’...Dupa ceva timp insa, Profu’ si-a luat-o in cap...incepea sa le ceara copiilor sa retina ceea ce bate el din gura si ba mai mult din cand in cand ii asculta si le dadea teste...si uite asa a aparut scoala. ..................Ca forma de protest, acesti copii au inventat Calculatorul...ca sa-i demonstreze lu' Profu' ca ei isi vor sacrifica lenea pentru urmasii lor, pe principiul :"Noi devenim harnici, pentru progenituri mai lenese!". Si au inventat softurile pentru calcule matematice, fizice, bibliotecile electronice si pentru a face mai usoara gestiunea acestora...au inventat mastodontul lenii, colosul.......GUGLE!
  • In alta zi, lenesului nostru i-a fost mila de saraca sotie, cand vedea cat efort depunea ea pentru a-si face manechira, cu cata indemanare si precizie folosea acea pensula „micrometrica”, cata migala, cata rabdare concentra in aces proces...Of Doamne!...S-a inmuiat atat de tare incat a inventat Masina de spalat.
  • La un moment dat institutiile educative s-a diversificat si totodata s-au ierarhizat...Astfel, ajungand la facultate, cerintele Profilor au crescut...Trebuiau inventate metode care sa nu permita pierderea timpului cu invatatul sau cu scrisul manual al fituicilor...Astfel au aparut softurile care dupa scanarea paginii identifica toate caracterele.
  • Odata cu inaintarea in varsta unele calitati se intensifica, implicit si lenea. Din acest motiv omul a fost nevoit sa faca alte inventii care sa reduca din efortul sofatului. Din acel moment omenirea a cunoscut pilotul automat, cutia automata, resetarea semnalizarii in functie de pozitia volanului, comenzile pe volan, geamurile electrice, inchiderea centralizata, senzorii de parcare.
  • Copiii, asi in d-ale telecomunicatiilor, au finalizat alte doua inventii...Telefonul mobil(dupa cum zicea un tip de la Deko...”Il lasati pe Ionut afara, dati un beep daca da si doua daca nu” – Astia sunt copii de azi, si acest fapt demonstreaza ca lenea este atotprezenta...De ce dracu sa mai urc pana la 4 ca sa o intreb pe ma-sa daca-l lasa pe afara)....si Videoconferinta...pai pana imi plimb curul intr-un bar, ca sa beau o bere cu baietii, nu mai bine fac o conferinta pe Mess si am rezolvat problema???



Probabil intr-o zi, omul se va enerva atat de tare incat va inventa teleportarea, iar cand va vedea cate efecte benefice are pentru lenea umana, va inventa calatoria in timp, nu de alta dar ca sa se poata bucutra de toate aceste inventii mai mult timp, sau pentru a fura alte cateva din viitor.

Cine spune ca lenea e un defect nu stie ce vorbeste. Deci ganditi-va la avantaje. Astia sunt cei mai odihniti oameni, ei se odihnesc inainte de a incepe sa oboseasca. Si totodata nu trebuie sa uitam ca lenea e mama tuturor viciilor, si fiind o mama ea trebuie neaparat respectata.
Eu consider ca lenesii sunt oameni foarte ca lumea, de inalta clasa, ei isi doresc mereu sa faca ceva, in orice clipa a existentei lor, numai ca incepand de maine. 

Deci, daca va mai spune cineva ca datorita creativitatii sau imaginatiei concretizata in creativitate, fiinta umana a transpus ganduri si idei, materializandu-le sub forma inventiei...Puteti sa ii spuneti ca  un factor care determina dezvoltarea acestei imaginatii si in mod implicit a creativitatii, a fost LENEA!

La un mom dat J. Renard a spus o chestie draguta: "Munca gandeste, Lenea viseaza!"


Sigur mai gasiti si alte exemple care sunt pe aceasta idee...
Pun pariu ca la aceast punct de vedere nu v-at gandit...

PS. Incercati sa ganditi, nu luati aceste randuri LITERALMENTE!

by zuPPazThaR


luni, 26 ianuarie 2009

ATROCITATILE din Fasia Gaza

NO COMMENT - Va las pe voi

Pentru cei care nu stiu, in Gaza se desfasoara de ceva timp conflicte armate intre israelieni si palestinieni. In pozele ce urmeaza veti putea observa "atentia deosebita" de care se bucura populatia civila palestiniana din partea trupelor militare israeliene. Prin acest post incerc sa va arat ceea ce nu cred ca veti vedea vreodat la TV. Astept parerile voastre

"Are bombe in Pampers. Check him!"


Copil - Undercover terrorist


"Ne intereseaza siguranta copiilor"

Tu de ce te ascunzi...Fumezi, ai??? Ia treci la scoala si maine sa te prezinti cu parintii!

Ajutam femeile in varsta, care sunt legate la ochi sa treaca strada

Armata are grija de copii cum stie ea mai bine!

They say the good die young!

Victime colaterale!

Nu avea autorizatie de constructie de la autoritatile israeliene

No comment!(pentru cei care nu stiu engleza: http://translate.google.com)
Numar pana la 10, da-te din fata:1,2,

10




Click pe poza pentru a o mari!

Asta se intampla in ziua de azi in lume. Ar trebui sa ne intereseze aceste lucruri. Ar trebui sa dam dovada de solidaritate. Doar ca noi preferam sa ne uitam la Surprize Surprize, Din dragoste, elodia episodul 235, etc.
De ce stirile din Romania prezinta numai crime si omoruri izolate, iar aceste atrocitati nu sunt aratate.
Nu ne ridicam niciodata semne de intrebare, dar se poate la un moment dat sa ne aflam si noi intr-o situatie asemanatoare, si atunci, va intreb, vom fi la fel de indiferenti?
by zuPPazThaR



duminică, 25 ianuarie 2009

Sibiu, adiaforia sibienilor si Domnul Primar Klaus Werner Johannis


In cazul in care nu stiati va voi expune cateva idei pe care probabil nu le cunosteati atunci cand ati mers la vot, si ati pus stampila pe Domnul Klaus Johannis...

1. In toamna anului 2006 Colegiul National „Samuel von Brukenthal" a revenit in proprietatea Bisericii Evangleice. Astfel terenul si cladirea nu mai fac parte din domeniul public si deci nu vor mai fi administrate de Primaria Sibiu. Noul proprietar este insa nevoit sa mentina destinatia de scoala a acestei proprietati. Aici insa apare problema...Va trebui sa o mentina, dar numai pentru 5 ANI. Astfel, din 2011 ne putem trezi cu un liceu in minus la nivelul orasului. Totodata in acesti 5 ani primaria va fi obligata sa plateasca o suma periodica de bani reprezentand contravaloarea chiriei, catre Biserica Evanghelica. Pentru cei care nu stiu Domnul Klaus Johannis este membru de frunte al Consistoriul Evanghelic Districtual Sibiu

2. Colegiul Pedagogic „Andrei Saguna" – retrocedat in 2003

3. Colegiul Agricol „D.P. Barcianu" – retrocedat in 2003

4. Liceul Tehnic Textil pentru acesta a inceput revendicarea in 2006

5. Liceul „Constantin Noica" aceeasi situatie ca si la Textil in 2006     =>in total -5 Licee

6. Teatrul „Radu Stanca”... ei aici situatia se schimba. Domnul Ilie Carabulea a cumparat drepturile procesuale de la mostenitorii proprietarului cladirii, insa Domnul Primar Klaus Johannis se opune cu vehementa argumentand ca, potrivit legilor in vigoare, o constructie poate fi retrocedata in natura doar daca imobilul existent acum nu are adaugiri ce depasesc 60 de procente din constructia existenta la momentul nationalizarii. Probabil ii este teama sa nu se trezeasca peste noapte cu o autogara in centrul orasului. (acesta este o stire curenta - ianuarie 2009) Si atunci as avea o intrebare, in toate acele licee sibiene nu s-au facut investitii mai mari de 60%??? Si inca ceva, daca liceele de mai sus vor fi la un moment dat desfiintate, nu ar trebui sa ne mai facem probleme prea mari in legatura cu teatrul, pentru ca in viitorul apropiat nu vor mai exista prea multi doritori, nu de alta, dar greu imi este sa cred ca un om cu 4 clase va merge sa vada o piesa de teatru. De exemplu piesa Idiotul (a lui F. Dostoievski) o vede zilnic in momentul in care se trezeste si se uita in oglinda si inca moca :-> (in afirmatia de mai sus ma refeream strict la numele piesei si nu la continut)
7. Persoanele care au fost evacuate din alte cladiri (imobile) retrocedate nu primesc locuinte din partea Consiliului Local (ai carui membrii sun in marea lor majoritate din partea FDGR) lucru prevazut de legislatia in vigoare, insa unele persoane (bineinteles nu oameni de rand) au primit locuinte in noul Cartier Resita. Cel mai mediatizat caz find cel in care medicul Paul Jurgen Porr, finul Domnului Klaus Johannis, in urma unui sir de abuzuri si incalcari ale legii de catre primarul Klaus Johannis şi Consiliul Local Sibiu, a primit o locuinta sociala in Sibiu, desi detinea deja o locuinta in Cluj. In urma mediatizarii acestui caz de televiziunea Antena 2, in cadrul emisiunii „Codul lui Oreste”, CNA a dispus amendarea postului, invocand motivul unor "grave jigniri de tip xenofob sasilor din Romania".Doctorul a argumentat ca Universitatea trebuia sa ii dea locuinta, pentru ca l-a chemat la Sibiu. Faptul este infirmat de directorul administrativ al ULBS, Ramona Todericiu. "Nu este adevarat. Noi nu avem apartamente pentru profesori. Avem doua camere în camin pentru cei care vin pentru perioade scurte" pentru mai multe detalii click aici . As vrea sa va puneti urmatoarea intrebare, cine isi permite mai mult o chirie, o persoana Profesor Universitar, cu o remuneratie considerabila, sau o familie de oameni simplii cu 2 copii, care traiesc din doua salarii nu cu mult mai mari decat minimul pe economie?

8. Sistemul rutier la nivelul orasului este realizat pe baza planului care a ajutat la construirea Labirintului minotaurului – vezi strazile cu sens unic din orasul de jos(zona 9 Mai). Totodata stiati ca locuitorii sibiului care locuiesc in centrul istoric trebuie sa plateasca o taxa la primarie pentru a ajunge cu masina acasa?(stiti si voi barierele care au fost montate) In schimb Domnul Primar Klaus Johannis este total indreptatit sa foloseasca Bulevardul Balcescu in fiecare zi pentru a ajunge la Locul de munca. 

9. Firma Schuster & Co Ecologic a primit fara nici un fel de licitatie Contractele de curatenie ale Orasului. Apropo de aceasta firma, are un sistem ar Resurselor Umane exceptional. In data de 30 Dec 2008 mergeam spre centru cu un amic venit din Bucuresti si incercam sa ii explic faptul ca Sibiul este un oras linistit si lipsit de incidente.La un moment dat, pe Calea Dumbravii, o masina a acestei companii de salubrizare a trecut pe langa noi, iar angajatii care se aflau agatati de masina, s-au folosit de al lor vocabular academic pentru a impresiona doua domnisoare aflate pe trotuar, in timp ce se degustau continutul unei sticlute de votca. Eh...probabil s-au apucat si ei mai din timp de sarbatorit intrarea in noul an.

10. Am fost Capitala Culturala Europeana, ne-am mandrit, Sibiul arata frumos, mai bine spus centrul sibiului arata frumos.Cine a fost din curiozitate in Gusterita, si in unele zone din Strand, unde nu exista canalizare, iar despre strazi macar pietruite nici nu mai are sens sa mai discutam iar asfaltul reprezinta un capitol SF

11. Prelungirea bulevardului Mihai Viteazu catre Sala Transilvania (sala care apropo, nu a fost facuta in timpul mandatelor Domnului Kaus Johannis cum am auzit la un moment dat), la scurt timp dupa finalizarea ei, a fost blocata pe un sens de cativa ani, pentru ca anumiti acoliti ai Domnului Primar, au reusit sa-l convinga pe acesta de importanta acelui hotel care se afla si acum in constructie. Mi se pare o lipsa de bun simt din partea domniei sale, sa se bata cu pumnii in piept ca face si drege, atata timp cat multe din constructiile realizate nu ajuta Sibiul. La fel e si cazul acelui parc pentru copiii care se "dau cu placa" si care are dimensiunile de 4x5m. Daca tot face ceva, macar sa faca cu cap.

12. Sensul giratoriu de langa Biserica de pe Mihai Viteazu a fost construit irational, acea intersesctie functiona foarte bine. De ce au fost investiti acei bani in acel sens giratoriu, probabil intr-o zi Domnul Primar va avea bunavointa sa ne informeze. 

13. Nimeni nu ridica intrebari legate de sumele de bani ivestite in focurile de artificii care s-au dat extrem de des in perioada anului 2007, aproape saptamanal, cand Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxembourg. Oare nu era mai bine ca aceste fonduri sa fie folosite pentru renovarea si interioara a caselor din zona centrala. Sau tot ce conteaza e fatada, iar crapaturile peretilor care se vad foarte clar in interior sunt irelevante? In fond turistii (in aceasta categorie intra, din punctul meu de vedere inclusiv acele persoane, cetateni ai Sibiului, care au votat fara sa caute sa afle mai multe amanaunte vis-a-vis de realizarile Domnului Primar) eticheteaza dupa aparente.

14. In momentul in care Iulius Mall a negociat cu Domnul Klaus Johannis deschiderea unui astfel de Complex in Sibiu, acesta din urma a refuzat, ca putin mai tarziu sa ofere acest privilegiu Fondului de investitii austriac Immoeast si companieia austriaca S+B Gruppe. Este greu, sau chiar imposibil daca nu esti german sau austriac in Sibiu. Am impresia ca in curand vom ajunge ca o alta zona controversata din tara, care a evoluat atat de mult in aceasta directie a discriminarii incat de ceva timp isi doreste autonomia.

15. Noul patinoar din piata mare...ma tot intreb ce cauta acolo, cand de fapt exista unul special amenajat?

16. Doi ani de zile Sibiul nu a avut un strand dar avem benzinarii la fiecare colt de strada!

17. Dupa intermedierea contractelor pentru dotarea echipei si stadionului municipal al FC Sibiu, si bineinteles punerea in practica a acestora nu s-a mai auzit nimic de echipa. Deci am dotat stadionul doar pentru a spune ca avem un stadion superb iar echipa a fost sustinuta sa joace doar pana la finalizarea acestor lucrari. care a fost oare interesul...sa fi fost acela axat pe delapidare?

18. Mafia condusa de Kalus Johannis aflata in spatele programului Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 care a delapidat fonduri masiv si le-a acordat preferential. In acest joc al puterii si banilor pana si Marius Constantin, mana dreapta in Primarie a Primarului, a fost sacrificat de acesta din urma. Totul pentru bani si putere. Daca doriti sa vedeti cum sunt redusi la tacere acesti oameni click aici

19. Domnul Klaus Johannis a fost de asemenea acuzat de trafic de carne vie, acesta a declarat ca a fost implicat in aceste adoptii, insa numai pe post de translator intre parti, fiind rasplatit doar cu „cadouri”. Interesant este ca imediat dupa incheierea acestor tranzactii Domnul Klaus Johannis si-a permis achizitia unei casute saracacioase, in valoare de doar 75 000 de marci. In mod normal justitia prevede sanctiunea acestor activitati cu inchisoare de la 1 la 5 ani, indiferent daca este vorba de bani sau cadouri. Oare unde este in cazul lui Justitia? Priviti urmatorul filmulet si analizati expresivitatea fetei Domnului Johannis care spune mai mult decat 1000 de cuvinte





20. Cele mai multe constructii care se desfasoara la nivelul orasului sunt de-a dreptul iesite din normele cotidiene. Mizeria creata de acestea este imposibil de imaginat. Chiar in spatele blocului meu, s-a construit un imobil de locuinte, iar timp de cateva luni straduta din fata acestuia era plina de noroi. Si recunosc faptul ca, probabil nu m-ar fi deranjat daca pubelele de gunoi nu erau situate in acea zona si nici alimentara de la care imi fac de obicei aprovizionarea zilnica.


Astept si alte opinii obiective, pertinente si fundamentate...Sunt sigur ca cele enumerate de mine nu sunt singurele probleme ale Sibiului!
PS: Nu vreau sa aud vesnica replica, "dar cei dinainte ce au facut, macar asta a facut ceva", in cazul in care nu stiati, daca ati merge peste tot in tara ati observa ca incepand cu anul 2000 lucrurile s-au miscat peste tot, nu numai in Sibiu, problema e ca Sibiul se confrunta cu un alt fel de problema, crede ca acest Domn Klaus Johannis este cel mai bun, lucru evidentiat de sondaje. Personal nu am votat si noi voi vota, decat in acel moment in care am sa gasesc un candidat care sa merite votul meu. Stilul in care se voteaza in Romania, si deci si in Sibiu este unul total nefundamentat. Ca sa iti exerciti acest vot intr-un mod obiectiv ar trebuisa te interesezi foarte bine daca respectivul candidat iti reprezinta valoriile si princiipiile, respectiv daca iti va reprezenta interesele de cetatean al Romaniei, al Sibiului etc.
Nu va cer mult...Va cer sa ganditi

by zuPPazThaR

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Cultura nationala bazata pe spaga si nu numai

Haideti sa gandim!

Ne plangem mereu de coruptia din Romania, dar ce facem pentru a o stopa? NIMIC...Tot ce facem noi se indrapta in cu totul alta directie...In directia sustinerii ei.

Sunt sigur ca toata lumea e impotriva coruptiei...e normal...atata timp cat nu te priveste in mod direct. Din propria experienta pot spune ca nu am dat niciodata spaga si nici nu o voi face...Dar voi cei care veti citi aceste randuri de cate ori ati facut-o???

  • De cate ori nu ati mers cu trenul si n-ati avut bilet...ce ati facut...ati preferat amenda (meritata pe deplin) sau ati incercat sa o dati la intors cu " Nasu' "...
  • Cand mergeati pe Tursib (sau alte companii de transport in comun) fara bilet...v-a prins controlorul...si vroia sa va dea amenda...de cate ori nu ati dat-o la intors si ati incercat sa faceti in asa fel incat sa nu platiti amenda aia...ci doar o parte
  • De cate ori cand ati mers la spital...din diverse probleme...ati refuzat sa dati spaga?...
  • De cate ori nu ati incercat sa obtineti diferite beneficii sau sa "ajutati" dand sau luand spaga?

Acum sa analizam aceste idei. Personal niciodata nu am mers fara bilet pe tren...cu toate ca CFR-ul nu merita sub nici o forma sa le cumperi biletul avand in vedere conditiile de "LUX" pe care le ofera.De exemplu acum cateva saptamani am mers pana in Iasi, nu ca mi-ar fi placut, dar trebuia, si am avut norocul sa prindem acel vagon a carui instalatie termica nu functiona...si la dus...si la intors...Era un peisaj de-a dreptul eminescian...Floricele de gheata pe geamuri, aburi reci care ies din gurile oamenilor...prevestind iarna, copilasi care plang pentru ca nu se pot da cu sania in compartiment, ei nu intelegeau ca pentru asta este nevoie si de zapada nu numai de temperaturi scazute etc.

Am patit la un moment dat sa fiu in intarziere...iar cand am ajuns la gara nu mai aveam timpul necesar sa imi iau si bilet si sa prind si trenul...credeti ca am urcat in tren...NU...Daca urcam insa in tren as fi cautat probabil controlorul si i-as fi expus situatia, cerand sa cumpar de la el bilet(insa am aflat ca poti face acest lucru abia dupa ce am pierdut trenul si deci a trebuit sa il astept pe urmatorul)...Interesanta a fost o experienta a unui prieten care venea din Bucuresti la mine...inainte de revelion, nu mai erau locuri in tren(deci biletele se vindeau fara loc...ziceai ca mergi 3 statii de autobuz nu 7-8 ore) iar tipul a refuzat sa cumpere bilet pentru asa ceva...asa ca "a mers cu Nasu' "...ce s-a intamplat a fost interesant...Prietenul asta al meu i-a dat nasului 25 Ron sa mearga pana in Sibiu(nu le prea avea el cu trenurile...si cineva l-a sfatuit sa ii dea 15 lei....dar el a vrut sa fie baiat simtit asa ca a mai pus ceva)...ce a facut Nasu'? I-a dat 5 lei inapoi...si i-a spus sa ii dea celui care vine in Brasov(in Brasov urmau sa se schimbe)Corupt dar cu bun simt Nasu' asta :)) trebuie apreciat gestul omului

In legatura cu transportul in comun...vreau sa zic ca aproape 4 ani am mers destul de des dimineata, la ora 7:20 cu un autobuz la liceu...Liceean fiind nu aveam banii necesari sa imi iau bilet, cand faceam rost de bani preferam sa ii investesc in programul PIMP my Lungs, in Sportul cu halba, in arta abstracta materializata in "Picturi pi Chielii", in achizitionarea ziarelor in care apaream pe prima pagina datorita programului PIMP my Lungs practicat de foarte multe ori la scoala...etc.

Stau acum si ma gandesc cata paguba am facut Tursibiului. Dar totodata pot spune ca au meritat-o. Toti cei de la Tursib erau constienti ca la ora 7-8 dimineata autobuzele sunt supra-pline de elevi...dar niciodata nu puneau mai mult de 3 autobuze pe ora.De cele mai multe ori prindeai un loc ultra-comod cu fata lipita de geam, ochiul semideschis si clavicula intr-o bara...dar pe cine interesa acest aspect, cui ii pasa ca elevii...acel viitor al tarii de care se vorbeste, ajungeau la scoala descentrati.Bine ca in Sibiu nu sunt foarte multi hoti de buzunare...asta era un domeniu bun de activitate...si cred ca ar mai fi...

De foarte multe ori la aceste ore matinale, oameni in varsta, neajutorati, dar cu bilete gratuite, isi faceau plimbarea de dimineata...sau mergeau de la ora 7 sa prinda un loc la caseria de gaz care se deschidea la ora 9, a doua zi. Discutie filosofica intre doi pensionari la un moment dat:

1.Ce mai faci...nu te-am mai vazut de un car de ani->2.Uite la o plimbare...ma duc pana in capat si ma intorc.

Mda...pana sa stiu si eu care e ideea, de ce sunt atat de multi batranei in autobuz, ma tot intrebam de ce iau autobuzul spre centru....cand CIMITIRUL era in partea opusa :-?? Sa nu mai spun de situatiile in care un copilas de clasa 1-2-3 care avea nenorocul sa locuiasca in hipodrom si sa studieze la Colegiul Octavian Goga(Scoala 15) pentru ca parintii sai au vrut sa mearga la o scoala buna din oras...era calcat in picioare de acesti acesti batranei intelepti si inofensivi...

"Cine n-are batran sa-si cumpere" este o vorba foarte buna din popor care se adevereste in aproape orice situatie...nu de alta dar am auzit ca poti sa ii iei pe post de Marioneta cu tine in tren...Daca mergi de exemplu la shoping prin Bucuresti...beneficiezi de pe urma lui de gratuitate la biletul de tren...pe seama faptului ca tu esti insotitor(Gandita legea asta, ca de altfel toate legile din Romania)...il lasi pe acest domn binevoitor sa se bucure de privelistea magnifica oferita de  Gara de Nord:

  • taximetristi care asteapta cu drag clienti care doresc sa ajunga la destinatie contra unui pret infim, 10xcel normal,
  • copilasi fericiti care pasesc agale pe peron, cu o pungulita de aurolac in mana,
  • baieti cu bun simt si foarte altruisti care abia asteapta sa te usureze de greutati(bagaje, portofel etc)...

Ce faci cu batranelul? Il priponesti undeva...Si chiar daca nu il legi, departe nu poate ajunge, sau pentru orice eventualitate iei bilet dus intors, iar daca te intreaba Nasu' unde este ii zici ca-i la toaleta...iar pe un ton revoltat ii spui: "Probabil ii este rau de la mizeria de acolo! Ar trebui sa mai faceti si voi curatenie!" Bineinteles ca la auzul acestor vorbe Nasu' va va crede pe cuvant...adica e si el constient de calitatea ridicata a serviciilor CFR-ului

Personal sa fiu prins in ziua de azi de catre un controlor...l-as ruga sa imi dea doua amenzi...sa mai recupereze si tursibul din sumele pierdute de pe urma mea...dar doua amenzi pe care sa le pot semna, pentru ca din cate am vazut mai nou nu mai semnezi nimic...adica daca tipul(controlorul) vrea sa isi faca numarul de amenzi...face rost de cateva date de la persoane "pe care le indrageste intens" si scrie amenzi...nu e nevoie decat de semnatura lui...sau cel putin asa a fost pana de revelion.

In ceea ce priveste Sistemul medical din Romania, din cate am inteles exista deja un meniu nescris pentru tot ce se desfasoara in spitale, de genul: Anestezist:100RON, Chirurg operatie simpla:350Ron, Chirurg operatie medie:1000 Ron, Asistenta:150 ron....samd...Atunci va intreb, care e diferenta dintre Spitalul de stat in care beneficiezi de toate aceste "gratuitati"... si o clinica privata.Probabil conditiile...Statul niciodata nu doreste ca omul sa aiba probleme de sanatate...si in acest scop asigura unele conditii de asa natura incat omul sa nu fie determinat sa se mai intoarca, si anume

  • paturi vechi de 40 de ani (ei stiu ca daca sunt moi nu fac bine la spate),
  • echipamente uzate(care in alte tari nu se folosesc nici macar in clinicile veterinare, Domane fereste, vrei sa moara Cutzu sau Pisi),
  • doctori care pun diagnostic cum joc eu poker(stiu ce am eu, dar nu stiu ce are celalat...diferenta e ca doctorul ar avea voie sa se uite...dar pentru ce atata efort ?!el are noroc la 6 din 49 nu va avea la dignosticarea unui amarat de pacient ),
  • asistente care nu ezita sa-ti aminteasca ce limbaj colorat are poporul roman("Bah mosule treci drecu'n pat ca poate mai cazi si tre sa ma apuc sa spal scarile de sange din cauza ta!Plus ca daca iti dai duhu mai primesc pula spaga de la copii!"-toate aceste spuse bineinteles cu zambetul pe buze...sau era rihtus?!), care te binedispun ori de cate ori le vezi
  • Reguli de genul, daca doriti sa mergeti in vizita trebuie neaparat sa purtati papucei cumparati de la spital, pentru ca s-ar putea sa va murdariti pe talpa de la adidasii aia de firma din cauza murdariei de pe coridoare si din saloane
  • Intamplari de genul, "a murit pentru ca s-a gresit diagnosticul"(deoarece pacientul a omis sa ii spuna ca a facut caca cu sange iar doctotul a crezut ca are amigdalita), "am uitat o foarfeca in dumneavoastra, dar stati linisit, am facut-o la misto...", "Vin sa te vad dupa ce imi beau cafeaua si imi pip tigara"(doar o comotie cerebrala sau un stop cardio-respirator nu e o urgenta) etc etc etc

Totodata statul este constient de faptul ca Televizorul reprezinta "un mijloc de indobitocire in masa"(sunt si ei constienti ca apar la TV)...asa ca e mai bine daca in timpul sederii pacientului la spital, salonul sa nu fie dotat cu nici un fel de aparat care sa perturbe refacerea pacientului

Asa ca va intreb, daca tot sunteti, (nu vreau sa cred ca acum auziti prima data de aceste dotari si servicii de 5 stele) constienti de ceea ce se intampla in spitalele de stat, si totodata ati vazut ca in 20 de ani nu s-a schimbat nimic, de ce mai mergeti in aceste clinici. Costurile sunt cu siguranta aceleasi, sau poate riscati sa iesiti mai ieftin la o clinica particulara,  plus ca totul se desfasoara intr-un cadru legal(chitanta...alea alea). De ce incurajati de buna voie spaga???

La un moment dat povesteam cu un prieten despre spaga...Parerea lui..."Nu sunt de acord cu spaga!"...Ce a facut in momentul in care a fost prins fara actele masinii, fara actele sale, ruland cu 120km/h in localitate, fara centura, depasind pe dubla continuua, fara sa semnalizeze in timp ce vorbea la telefon...Va las sa ghiciti;)

Cu totii ne plangem ca se ia spaga...cu totii insa ii vedem doar pe cei de sus cand dau sau iau spaga.Vreau sa va spun ceva...la nivel inalt se intampla la fel in marea majoritate a tarilor, ideea e ce se intampla in farfuria noastra. Dar noi motivam intotdeauna ca ceea ce facem noi, ca dam 20 de lei spaga la nasu, 1200 la spital etc este nimic pe langa spaga de la nivel inalt. La fel e peste tot dragilor, doar ca ai nostri sunt prea prosti si nu stiu sa o faca cu cap iar actiunile lor ajung la urechile unor persoane care doresc sa ii discrediteze, si care, printr-o coincidenta detin o televiziune sau un ziar de renume...Si in alte tari se practica la nivel inalt asa ceva...doar ca aia nu apar pe sticla...o fac cu cap!!!

Daca vrem sa vedem ceva, noi ar trebui sa ne schimbam...aia de sus sunt cateva mii, noi suntem cateva milioane bune....deci cine face diferenta pentru o dezvoltare a tarii, pentru o civilizatie mai buna, pentru o cultura mai frumoasa...

La un moment dat cei de la Parazitii (imi place trupa dar trebuie sa fiu obiectiv) spuneau o chestie interesanta: "Cand omul n-are ce sa puna in farfurie, il doare fix in pula unde-arunca o hartie" da...dar daca tot aruncam vina de pe unul pe altul...noi pe ei si ei pe noi...nu vom depasi niciodata situatia actuala...si inca o data spun...noi suntem mai multi...noi putem face diferenta...putem schimba aceasa cultura care a integrat concepte deplasate...de genul:"Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim", "Seful intotdeauna are dreptate", "oridnele nu se discuta, se executa", Spaga, Aruncatul mizeriei pe jos, Minciuna, mentalitatea de turma etc

 Aceasta este melodia de unde am extras  versul merita sa ascultati...are un continut explicit, dar merita...si incercati sa fiti receptivi la versuri!

by zuPPazThaR

vineri, 23 ianuarie 2009

Spania si Italia...caini cu covrigi in coada, rauri de lapte, casute de turta dulce si euro pe garduri

Sa incepem cu o trecere in revista a acestor doua state mirifice:

Pe de o parte Spania: pentru cei care nu stiu unde se afla...ii las in nestiinta lor(de aici incepe...daca nu sti unde se afla...ce presupune acea tara...esti mai ferit...ATENTIE...Prostia poate avea deci, si efecte benefice pentru unii oameni)...Spania este o tara bogata...dar pe spatele cui vine intrebarea mea? Pe propriile puteri?

Pe de alta parte Italia nu e nici ea mai prejos...Acum sa analizam cele mai mari comanii ale acestor tari.

In Spania...

  • Chupa Chups si
  • SEAT(Sociedad Española de Automóviles de Turismo) au fost preluate de Perfetti Van Melle respectiv Volkswagen Group(ambele companii nemteasti).

In Italia:

  • Alitalia =companie de servicii aeronautice, care din 1942 si pana in prezent a raportat o singura data profit...in 1998...si deci mentinuta prin subventii de la stat ce au ajuns la 4,9 bilioane Euro din 1998 pana 2008
  • Alfa Romeo(probleme financiare=>cumparata de Fiat)
  • Ferrari(probleme financiare=>cumparata de Fiat)
  • Lancia(probleme financiare=>cumparata de Fiat)
  • Maserati - datorita unor probleme de ordin financiar compania a fost initial vanduta companiei franceze Citroën.Dupa ce compania Citroën s-a confruntat cu anumite dificultati, grupul Peugeot Citroën a hotarat lichidarea acestei companii, aceasta fiind astfel reachizitionata de Guvernul Italian. Au existat negocieri cu Volkswagendar si Audi dar nici una dintre aceste companii nu a fost prea interesata, fiind intr-un final cumparata de Fiat.
  • Fiat(Fabrica Italiana de Automobile Torino)care a supravietuit datorita ajutorului acordat de GM.Contractul dintre GM si Fiat prevedea ca dupa 4 ani Fiat se putea vinde catre GM.Daca acesta din urma refuza, trebuia platita o suma de 2 bilioane de dolari despagubire.GM a preferat sa plateasca penalizarea.Probabil pentru ca  Fiat mergea extraordinal de bine (NOT) Dupa aceea Fiat a inceput sa vanda diverse parti din companie, iar in ultima instanta s-a orientat spre alte parteneriate cu Ford si Chrysler. Un alt aspect al companiei reprezinta locatiile fabricilor de productie: Argentina, Bulgaria, Serbia, Turcia, Polonia, Etiopia, Africa de Sud, Egipt, China.(Aveti deci grija ce cumparati!!!)
  • Lamborghini = initial din cauza unor probleme financiare a fost vanduta unei companii indoneziene (=)) va dati seama ca probabil nici o alta companie normala nu ar fi cumparat-o) a carui patron era fiul presedintelui indonezian ("tati....vreau si eu o firma de masini...sa le pot le pot face cum vreau eu si sa le pot schimba mai des"...la care tatal..."stai linistit fiule...destabilizam economia tarii, cateva imprumuturi sub pretextul dezvoltarii, doar sunt prieten cu John Perkins, privatizam cateva firme....gasim noi niste solutii si iti ia tata Fabrica"...si altii vor o Dacie 1310...mda)...Insa avea sa apara o problema...Banca Mondiala da...dar mai si cere...si atunci Copilul rasfatat a fost nevoit sa vanda Compania Lamborghini (bineinteles datorita crizei economice sub pretul pietei) firmei...AUDI
  • Pagani(supravietuieste in urma unor parteneriate cu Daimler)
  • Pirelli, firma specializata in producerea de genti si cabluri, din cauza unor probleme financiare, a fost nevoita sa vanda divizia de cabluri firmei americane Goldman Sachs
  • Peroni cumparata de firma englezeasca SABMiller
  • Iveco-preluata de Fiat
  • Zanussi cumparat de Electrolux(Suedia)

Iar acum as avea o intrebare...de unde a avut bani Fiat pentru a achizitiona celelalte companii...probabil veti raspunde "prin subventii de la bugetul de stat, intermedierea licitatiilor, etc"..Da, dar cum s-a facut ca economia tarii a putut sa suporte destul de bine acest aspect? Pentru cei care nu stiu, munca la negru aduce multe beneficii ;)

Se poate sa existe si companii care au avut o evolutie mai buna...Care e parerea mea?!...Mda...Deci, roman fiind, cum te poti duce in tarile acestea, tari lipsite de o dezvoltare economica prin forte proprii. Totodata este usor de observat faptul ca aceste doua tari sunt tari care nu numai ca au profitat, au exploatat exagerat de mult forta de munca a romanilor, tari care se doresc a fi civilizate. Si a cui e vina? In nici un caz a acestor tari...Ele au stiut cum sa profite...A fi de acord sa devi sclav pentru astfel de oameni, de buna voie si nesilit de nimeni, e fix problema ta.

La un moment dat la TV erau prezentate toate acele infractiuni comise de romani (vorba vine romani, marea lor majoritate fiind de alta etnie...dar despre asa zisa discriminare vorbim alta data), culmea, toate acestea au inceput din momentul in care "s-a mirosit" criza financiara ce avea sa apara. Romanii insa, desi erau priviti ca si ultimii oameni in Italia, au continuat sa mearga acolo. E de fapt un fel de moda, mai ales prin unele parti ale tarii acest fapt...Cat de snob poti fi ca sa actionezi asa???

Alt aspect al problemei este urmatorul. Nu am inteles niciodata de ce romanul(in general vorbind) merge in aceste tari, doarme in niste conditii mizere, mananca numai el stie ce si unde, lucreaza mai rau decat negrul de pe plantatie(si inca voluntar,macar sclavul negru nu avea de ales) iar apoi se intoarce in Romania. Aici apare problema si mai mare. In general in 3-4 luni cat sta pe acolo, uita aproape complet limba romana (probabil e ceva in aerul de la ei, nu de alta, dar plecat am fost si eu, bineinteles ca nu in aceste doua tari dea dreptul mirifice, eu am mers in iadul americanilor...despre care voi povesti mai multe intr-un post viitor), se intoarce, si dupa ce el a mancat rabdari prajite acolo, aici incepe sa arunce cu banii in stanga si in dreapta, sa dea de baut la tot satu, "sa vede lumili ca el ejte plin dah euroi", iar dupa cateva saptamani, Magie:"Uite banii, nu sunt banii".Apar discutii, certuri in familie, acestea degenereaza in conflicte, care se materializeaza in infractiuni(vezi stirile de la ora 5, stiri care le fac publicitate...nu uitati, publicitatea sa fie si negativa, tot publicitate este...ea se joaca de cele mai multe ori cu subconstientul).Cam asa decurgea viata r(r)romano-spaniolului de pana acum.

Ei, de cand am intrat in UE, s-a schimbat radical. Logic ca nu in bine. Conceptul de bine este total abstract pentru natiunea noastra. Dupa aderare, romanul a inceput sa plece...dar a cam uitat sa se mai intoarca(glumeam...venea si el de sarbatori cateva zile sa arate consatenilor ca el are valoare) dupa care se intorcea in Paradis...Va dati seama ca la un moment dat plecau si deja aveau standarde atat de joase incat probabil se rugau sa nu doarma din nou langa toaleta...sau mai rau pe ea...Of...si inimaginabilul, imposibilul, incomprehensibilul s-a produs...Da...a venit ploaia...Glumeam, a venit criza.

Ce a facut romanu? A fugit de criza.

Unde? Inapoi in Romania...

De ce? Dorul de casa, frumusetile plaiului mioritic...ufff...ma apuca plansul ;(

Bun. Si atunci va intreb, e normal? Am fost si eu plecat, si acum regret ca m-am intors, dar daca la un moment dat voi mai pleca o data...nu ma voi apuca sa fac un drum de dute-vino continuu (pai hotaraste-te...imbracate/dezbraca-te)dus voi fi. Sunt absolut constient de faptul ca Romania e o tara de kkt...sunt perfect de acord...dar acesti romani o sustin din toate puterile

Noi, cei care stam in tara, ii vedem la un moment dat pe strada. Frumos imbracati...in haine D&G/Nike/Puma(ce dupa cateva luni se vor transforma in B&G/G&D/Mike/Panda etc), ochelari mari "sa se stie ca el este de la italia", intr-o masina frumoasa foc(pacat ca nu mai au bani sa o inmatriculeze), cu un aspirator de bani pe locul din dreapta(90/60/90 si frumusete invers proportionala cu inteligenta). La un moment dat merge si el sa isi ia un pachet de tigari dintr-un Petrom, si da de un vanzator nesimtit din cale afara, care in momentul in care domnul cere politicos "un pacchetto di marlboro"ii raspunde HA?(nu ca nu ar fi inteles)...discutia continua in acest ritm deloc promitator pentru client, pana in momentul in care isi aduce el asa vag aminte cum se spune "pah la Romania" "Un pachet de marlboro"  DECI SE POATE(un nou remediu pentru amnezie)

Problema nu se incheie aici. Intr-o frumoasa zi de vara, domnul italian pur sange cu pedigree (si toate actele care atesta ca este un animal vertebrat, mamifer, primat, biped neevoluat insa) merge din nou la petrom, ca "este nevoie dah gaz"(am uitat sa va spun ca masina aia asa frumoasa si de lux merge pe GPL). In masina gaseste o punga de seminte, si, avand in vedere ca el vine din Vest, din occident, trebuie sa le evidentieze celor din jur in cel mai mic detaliu procesul de spargere a samburelui urmat de scuiparea cojii....si nu oriunde, ci pe presul de la intrare...Dupa ce este intrebat de unul dintre angajati de ce face asa ceva...acesta intrigat raspunde"Da la voi nu este maturatori?".Suparat foc,  "italiana vero" isi aprinde o tigara. Angajatul nesimtit apare din nou...."Unde fumezi domne???" raspunsul nu inceteaza sa socheze..."Unde vreau, ca asa e in Italia"(ufff...daca putea tine si pistolul de la pompa intr-o mana si cu cealalta sa-si aprinda tigara ce bine ar fi fost)

Intr-un alt episod, intamplat de curand, am aflat si eu de ce tipul facea mizerie pe jos fara nici cea mai mica jena...in Spania este parte a culturii nationale aruncatul mizeriei pe jos(inclusiv in baruri)...deci esti in concordanta cu aceasta(cultura) daca nu arunci pe jos...daca nu esti necivilizat...Doamne fereste sa arunci la cosul de gunoi, poate te vede cineva si te faci de toata rusinea. In legatura cu fumatul, inca nu detin informatii veridice, dar probabil sunt admiratori mai mari de senzatii tari decat romanii (oare cum se spune in spaniola/italiana la Adrenaline Rush?!)...sporturile preferate ale romanilor sunt cu totul altele..."fuga de foame", "100 de ani de ani uit de saracie", "aruncarea cu prostia" etc(si totusi ale noastre poate sunt mai extreme)

Exista bineinteles multe probleme de abordat...de ex romani care merg sa viziteze Europa si vorbesc in engleza sau daca sunt intrebati spun ca sunt rusi...din cate stiu eu asa zisii italieni sunt mai colorati(din punct de vedere al pigmentului pielii) decat marea majoritate a romanilor...deci cine e mai tigan(pardon...ei sunt asa de la soare)...Italia este inca in mare parte controlata de Cosa Nostra(MAFIE),,,asta in caz ca ati uitat de incidentul cu salubrizarea...etc etc etc

Inchei aici....cu toate ca as putea scrie muuuult mai mult

Va las pe voi sa cugetati si sa ma luminati si pe mine cu parerile voastre...

PS:

  • Imi cer scuze daca am jignit (dar nu eu am inceput)
  • traducerile in italiana au fost facute cu Google translate, deci sa nu ma injurati daca am gresit
  • informatiile sunt culese cu ajutorul gugle, multumiri ca existi
  • sa ma scuzati daca mai apar greseli de redactare...era foarte tarziu cand am postat

O melodie frumoasa:

by zuPPazThaR

Traim intr-o tara saraca...si nu ma refer la partea materiala

Se pare ca unora le este dor de Ceasca...dar chiar asa de mult?
In loc sa mergem spre mai bine...parca panta pe care o urmam e tot mai descendenta...
Nu este nici o problema ca ne bate criza la usa...noi (in sensul de ei, cei de la conducere) dau legi care iti stirbesc intimitatea in loc sa fie preocupati de aspecte precum:
  • numarul somerilor(care, daca pana acum de la sine a scazut...de acum inainte reprezinta o problema capitala),
  • nivelul inflatiei(aspect se pare prea putin interesant),
  • nivelul salariului brut minim pe economie(princiupul este simplu: numai primul si ultimul dintr-un top merita amitit...sau...noi speram de fapt la adeverirea proverbului "Cei din urma vor fi cei dintai"),
  • nivelul de cultura si educatie al populatiei (de cultura vom discuta in alt topic, iar din punct de vedere al educatiei ocupam un frumos loc 36 dintr-un total de 45 de tari analizate de un studiu PIRLS pe 2007...daca va intrebati care sunt tarile aflate in top dupa noi...va pot spune ca ne aflam aroximativ la acelasi nivel cu Trinidad, Iran, Indonezia, Quatar sau Africa de Sud.),
  • sistemul medical(vezi speranta de viata la nastere, vezi tratamentul pferit in spitalele de stat etc)
  • coruptia (din punctul meu de vedere este deja parte din cultura nationala)
  • samd

De iesit in strada si protest nici nu are sens sa mai vorbesc...NE MERITAM SOARTA!...

Putem spune ca noi ii lasam sa faca ce fac...priviti la "fratii" nostri (ma refer dpdv latin) francezi(spaniolii si italienii nu merita precizati...voi reveni cu pareri)...cand nu le convine ceva imediat incendiaza cateva cladiri...Noi in schimb asa ne-am invatat..."capul plecat sabia nu-l taie"(asta e de fapt un proverb care sa ne scuze incompetenta...sau sa creeze un fel de disonanta cognitiva pentru gesturile noastre....pardon, lipsa gesturilor noastre)...insa acest comportament nu face altceva decat sa ii incurajeze pe "cei de sus"(si nu ma refer la Sfinti sau la Dumnezeu) in initiativele pe care le iau...atat timp cat nimeni nu spune nimic inseamna ca fie ne convine fie suntem indiferenti

Dar la ce ne putem astepta...analizati urmatoarele idei...personale...sa zicem mai bine urmatoarele puncte personale de vedere:
  • 50% din populatie asculta manele(reformulez cel putin 50%) si probabil toti acestia spun ca asculta muzica,
  • avem un presedinte care are un comportament mai deviant decat Ciobanu' Bucur, cat despre diplomatia care il caracterizeaza nu mai are sens sa discut...
  • ne uitam toata ziua la stiri pline de prostii care in loc sa informeze, dezinformeza (cati dintre voi au vazut un set de stiri din strainatate???...preocupate mai mult de latura economica, sociala, culturala si politica decat de cea a infractionalitaii-care de fapt este intr-un fel promovata),
  • pierdem timpul cu emisiuni care indobitocesc
  • urmarim seriale penibile(telenovele...si sigur cei care le urmaresc nici nu stiu istoria ei...Pentru cei interesati...nu de telenovele...de imbogatirea culturii generale:telenovelele au aparut pentru prima data in Cuba si face parte din programul Comitetului Revolutionar pentru Cucerirea Lumii sub Stindardul Luptei de Clasa pentru Propasirea Societatii Comuniste Multilateral Dezvoltate.Scopul telenovelelor este...care altul decat convertirea la comunism prin mijloacele capitaliste ale consumismului. In vederea atingerii acestui scop, Comitetul Revolutionar Suscitat a realizat reteta telenovelei. =>Ipoteza confirmata inca o data...iubim comunismul...dorim sa ne intoarcem la acest regim
  • suntem interesati mereu de ce a mai facut becali sau irinel (am scris numele fara majuscula intentionat)...de topul oamenilor bogati din tara(cand timpul pe care il alocam analizei acestui aspect l-am putea folosi mul mai util pentru a ne gandi cum sa facem sa castigam putin mai mult...dar deocamdata barfa este o avutie nationala pe langa prostie si multe altele)
Aceasta lege se vrea a fi un raspuns la asa zisele atentate care au avut loc?! Eu personal chiar nu ii inteleg ideea....in fond dupa 11 Sep 2001...si atentatele ulterioare care au avut loc in Europa...vorba unui tip de la Deko cafe...noi, romanii, numai ca nu ne rugam sa avem si noi un atentat...aproape ca ne puneam intrebari de genu "Bah, ce au aia si noi n'avem???" e un fel de cerseala...de parca ar avea cineva interes sa loveasca Romania...de parca lui Bin Laden(asta daca exista acest nea' Bin) ii pasa de Romania...si ce interes ar avea sa loveasca Romania...nu e de 10 ori mai amuzant sa vezi cum o tara se distruge de una singura...fara ca tu sa ridici macar un deget?!
Dar avem un fel de scuza...suntem o natie de crestini...si dupa cum spune Noul Testament...trebuie sa intoarcem si celalat obraz...Insa va intreb si eu...Cati obraji avem???

Tot ce se petrece in Romania pare un paradox...in 1989 am facut revolutie (personal consider ca a fost lovitura de stat...dar deh...daca asa zice lumea...minoritatea trebuie sa se supuna)...ideea generala a fost (sau mai bine spus ideea prin care populatia a fost manipulata sa porneasca aceasta revolutie) "Pune capat comunismului"....iar pentru aceasta ideea au murit prea multi oameni in opinia mea...sau mai bine zis a murit cine nu trebuie...iar adevaratii vinovati au fost votati...de noi...de romani...de mama si tatal nostru...de bunici si unchi...(judecand dupa conceptul pacatului stramosesc...avem aproape aceeasi vina ca si ei pentru aceste voturi)...pe principiul:

The King is dead. Long Live the King!!!

/

Le Roi est mort...Vive le Roi!!!
/
Regele a Murit....Traiasca Regele!!!
Sper ca...dupa ce veti citi aceste randuri sa le transpuneti intr-o judecata de valoare...obtinuta prin trecerea acestui post prin filtrul mintii...nu va cer imposibilul...
Va cer doar sa GANDITI!
Dragilor...incepeti sa ganditi si terminati cu reproducerile!
PS:De acum incolo cand mai povestiti cu prietenii pe mess sau mai dati un mail...scrieti si un mesaj pentru cel care va va viola intimitatea...de genul:
To "x@bla..."
Subj: la la la
Mess:
Salut (si tie cel care imi violezi intimitatea)...
ce mai faci (acum vorbesc cu prietenul/a meu/mea)
dar tu?(acum vorbesc cu tine...care tine...ala care nu imi esti prieten, acest mail nu iti este adresat, insa il citesti cu nerusinare)
Va multumesc ca ati citit...si sper ca veti reflecta putin...sau macar va veti ridica semne de intrebare...
Imi cer scuze daca v-am plictisit...am incercat sa fiu cat mai scurt
Aici puteti gasi articolul original:
Astept comentariile voastre!!!Daca aveti alta parere...exprimati-o liber...e inca Democratie...Inca aveti acest drept! Folositi-va de el!
Parerea voastra, cel putin pentru mine...si poate si pentru altii care vor naviga pe acest blog...CONTEAZA...
Si eu vreau sa invat de la voi...si eu pot sa invat de la voi...
Ceea ce am spus mai sus nu este irefutabil...
Din orice putem invata ceva...iar parerea mea este ca e mai bine sa invatam din judecati de valoare decat din informatii care incearca sa manipuleze!!!
by zuPPazThaR