Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 24 aprilie 2009

Aventuri muzicale


De cand eram mic mi-a placut muzica tipului. Trebuie sa recunoastem cu totii ca ceea ce face el este arta.

M-am saturat de tiganii gen Lil Wayne sau Soulja Boy...In genul muzical abordat putem spune ca este un tatic. Cu mici gafe bineinteles...insa cine nu munceste nu greseste (sau cum era proverbul ala). Nimeni nu este perfect, insa in general Eminem a reusit sa faca ravagii cu albumele sale. Fiecare album a adus ceva diferit...Multi vor spune ca e din ce in ce mai comercial...Dar cu siguranta aceia nu stiu ce este un lucru comercial.

Din punctul meu de vedere te transformi in ceva comercial. Eminem s-a bazat mereu pe trei tipuri de imagini: cea caterincoasa (My Name Is, Brain Damage, The Real Slim Shady, Puke, ), cea agresiva (Kim, The way I am, Go to sleep, Criminal) si cea sensibila (If I Had , Marshall Mathers, Hailie's song, When I'm Gone, Rock Bottom) . El nu a tratat la inceput anumite subiecte ca mai apoi sa o dea din Cola 'n Fanta. Ideile au ramas constante. Productia e singura diferita, instrumentalele. Dar e normal. Nimic nu e constant...Totul evolueaza, motiv pentru care si piesele sale sunt mai melodioase daca se poate spune asa. Cat despre flow...Trebuie sa recunoastem ca e foarte bun la asa ceva...

Dupa cum spuneam, ascult Eminem de cand eram p'a VII-a...Si de fiecare data asteptam cu sufletul la gura noul album. Imi placea tipul...spune orice il taia capul, avea tupeu, era obscen, agresiv dar avea si o parte buna pe care rareori si-o arata.

Au trecut 5 ani de cand tipul a tras pe dreapta (Encore - 2004), dar acum se pregateste de o revenire in forta.

Asa ca, anul asta, Eminem va lansa doua albume, nu unul. Primul dintre ele este programat pentru 19 Mai 2009 (imaginea din stanga va fi coperta albumului Relapse) iar cel de-al doilea pentru toamna.

Prima melodie(Crack a bottle), care a scapat din studio, a avut 418000 de download-uri (contra cost bineinteles) doar in prima saptamana (daca s-ar pune si cele ilegale...numai din Romania am strange cateva mii bune), si trebuie amintit faptul ca nu a fost promovata printr-un videoclip.

De curand Eminem a realizat un videoclip pentru piesa "We made you" care a intrat in Billboard Hot 100 direct pe locul 9.

Ramane de vazut ce ne rezerva cele doua albume...Nu de alta, dar Eminem spune la un moment dat: "Why should I wash my filthy mouth out  /  You think that's bad you should hear the rest of my album"(extras din melodia "We made you")


Cel mai recent videoclip

Un mini interviu


by zuPPazThaR

luni, 20 aprilie 2009

Aventuri la Biserica

Hristos a Inviat!

Stiu ca nu am mai scris de mult insa nu am avut dispozitia necesara...Dispozitie pe care nu o prea am nici acum, insa vreau sa va spun 4 minunatii pe care le-am vazut la Biserica la slujba de Paste:

1. Dau sa intru in curtea de la Biserica, pardon Catedrala... ce imi este dat sa vad?!...Un tip, la vreo 45-50 de ani iesea avand in mana dreapta o lumanare si in stanga o tigara

2. Am fost impreuna cu 2 amici si am hotarat sa stam afara. Insa dupa ceva timp s-a facut racoare asa ca am intrat in Biserica. Acolo o tipa isi tinea barbalaul de toarta...punct de sprijin?! Sau nu l-a tinut indeajuns de mult afara?!

3. O tipa si-a dat seamma ca tocurile imense pe care le purta erau cam incomode, asa ca a hotarat sa se descalte. Cred ca de fapt credea ca este intr-un tren personal.

4. Si cireasa de pe tort:.........Dupa ceva timp, o vad pe tipa din fata mea vorbind la telefon. Asa ca ma gandeam si eu...ca orice om mai inapoiat...Frate cu cine dracu vorbesti mai bine de 5 minute la ora 2 noaptea...Sau altfel spus, ce e chiar atat de important?! Sau altfel spus...te dor picioarele sa iesi afara? 


Iar apoi spuneam ca am fost la Inviere...Nu mai exista deloc respect pentru religie, e tragic. Ca sa nu mai spun de parada modei. Unele fete au confundat Biserica, cu prezentarile lui Botezatu. Uneori te gandesti care e mai pacatos...cel care nu merge la Biserica dar respecta Cuvantul Lui sau ipocritul care merge la Slujbe si se comporta ca persoanele de mai sus?...Parerea mea...nu fii taran din ala prost. Daca mergi la Biserica, fa-o pentru ca asa simti tu si pentru ca vrei, nu incerca sa fii ceea ce nu esti. Daca esti un manelar d'ala tamp caracterizat de o nesimtire crasa...stai frate acasa sau in barurile tale infecte...Faci un bine tuturor!




by zuPPazThaR

duminică, 5 aprilie 2009

Aventuri din CFR

Imi place sa merg cu trenul...dar cu siguranta nu o voi mai face pe timp de iarna.
Imediat dupa revelion a trebuit sa merg, impreuna cu mama pana in Iasi. Zis si facut. Trenul avea plecare in jurul orei 8 seara din Sibiu, iar calatoria avea sa dureze in jur de 12h jumate...
Tin sa specific faptul ca nu a fost nici pe departe o calatorie de vacanta...

Era pe 3 ianuarie. Trezit pe la amiaza. Facut bagaje. Facut cafea. Chemat taxi.

Ajuns la gara si stat la coada pentru "belete". Pret "super acceptabil". Fuga pe peron in cautarea trenului. Urcat in tren si asezat bagajele in locurile special rupte...pardon, amenajate.

Si acum urmeaza aventura:

Trenul a fost tras de ceva vreme pe peron...dar in compartiment era inca frig. Nasul trece...Il intreb de sanatate...de caldura...alea alea. Ma asigura ca de indata ce trenul va porni o sa fie ok.

Trenul porneste...In compartiment inca muream de frig.

Trece aproape o ora...Caldura inca nu ne ameninta.

Vine nasul impreuna cu un "supra-controlist" sa verifice "beletele". Dat bilete la compostat - intrebat din nou de sanatate. Un anunt super important...Vagonul are probleme. "Supra-controlistu' " are o revelatie: "Incercati alt compartiment din alt vagon"...Zis si facut...
Mutat bagaje si fund in alt compartiment...Nu cald-nu rece...
Dupa inca o ora ajungem in Brasov....In tren urcat multe bipede...Locurile sunt revendicate...Intors in congelator.
Nasul apare. Eu varsat nervi......Nasul da din umeri. Eu dau din gura.....
Timpul trece...Frigul nu!...
Umplut timpul cu un pachet de tigari. Nasul vazut asta...dar tacut din gura!...
Aflat stire bomba: Trenul in care eram...luat foc cu cateva zile inainte!
Ajuns intr-un final in Iasi...

The END?!
NEEEEAHHH!

In Iasi am stat o zi, si intors in my hometown...Motive: Eu scoala...Mama lucru!

Descriere intoarcere:

Trezit dimineata. Luat autobuz spre Iasi. Ajuns in Iasi la 6:30. Pierdut vremea la Mac - afara erau multi. Plecat la gara. Cumparat bilet si comunicat casiera problema avuta cu "nea' Frigu"...Asigurat problema remediata!

Urcat in tren...
Trenul plecat. Frigul nu!....
Nasul venit...Caldura NU!...

Povesti cu nasu....
"same shit different person".... 

De data asta faceam cu nervii...asa ceva este inacceptabil. P^&$^ m$&* de treaba...adica esti constient ca un vagon intreg are probleme...erau geamurile inghetate...pe interior...Copii mici...si pe tine te doare'n pula...E normal???
Dar au pretentia la bilet...Imi venea sa mor cu nasu' de gat...Astia nu sunt normali...Etica este deja un aspect SF pentru dobitoacele astea.
Cum e posibil ca un vagon intreg sa nu aiba caldura??? Si dobitocii mai fac si greva. Adica pe tine te doare'n p*$% de calatori...dar ceri salarii! Astia merita concediati pe capete. Nici macar sa sesizeze problema nu au fost in stare. Sunt sigur ca abia asteptau sa termine tura, ca sa nu mai auda gurile nemultumitilor.
Si cand stau si ma gandesc la faptul ca...in mare parte...CFR-ul e subventionat de la bugetul de stat...ma enervez si mai tare. Adica eu cotizez o data la CFR prin taxe/impozite/etc si inca o data cand le cumpar biletele...
Ca sa nu mai spun ce preturi au...Frate, la ce conditii ofera (WC-uri de lagare naziste, geamuri sparte, usi care nu se inchid, compartimente in care nu exista caldura, banchete pline de praf, suporturi de bagaje rupte, cosuri de gunoi stricate, lipsa apei la toaleta, sapunul si hartia igienica sunt deja bunuri de lux)...mai cer si 70.80RON pe bilet.

Aveti aiciun filmulet.Scuzati calitatea...nu sunt tocmai un cameraman profesionist. Profesionistii sunt mult mai ocupati cu Elodia, bataia de la birtu comunal, tanti Geta violata, batai si arestari in direct, etc. Intamplari de acest gen sunt lipsite de importanta si implicit nu atrag rating!
Toaleta de lux!
In incercarea de a ghici statia:

Imi pare rau ca nu am filmat si de afara....era un peisaj mirific: un tren albastru cu geamuri complet albe.
Ma gandeam la o chestie...daca intr-un accelerat am patit asa ceva...si nu un accelerat oarecare...ci unul de cursa lunga. Oare cum e sa mergi cu un personal?!


by zuPPazThaR