Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

duminică, 5 aprilie 2009

Aventuri din CFR

Imi place sa merg cu trenul...dar cu siguranta nu o voi mai face pe timp de iarna.
Imediat dupa revelion a trebuit sa merg, impreuna cu mama pana in Iasi. Zis si facut. Trenul avea plecare in jurul orei 8 seara din Sibiu, iar calatoria avea sa dureze in jur de 12h jumate...
Tin sa specific faptul ca nu a fost nici pe departe o calatorie de vacanta...

Era pe 3 ianuarie. Trezit pe la amiaza. Facut bagaje. Facut cafea. Chemat taxi.

Ajuns la gara si stat la coada pentru "belete". Pret "super acceptabil". Fuga pe peron in cautarea trenului. Urcat in tren si asezat bagajele in locurile special rupte...pardon, amenajate.

Si acum urmeaza aventura:

Trenul a fost tras de ceva vreme pe peron...dar in compartiment era inca frig. Nasul trece...Il intreb de sanatate...de caldura...alea alea. Ma asigura ca de indata ce trenul va porni o sa fie ok.

Trenul porneste...In compartiment inca muream de frig.

Trece aproape o ora...Caldura inca nu ne ameninta.

Vine nasul impreuna cu un "supra-controlist" sa verifice "beletele". Dat bilete la compostat - intrebat din nou de sanatate. Un anunt super important...Vagonul are probleme. "Supra-controlistu' " are o revelatie: "Incercati alt compartiment din alt vagon"...Zis si facut...
Mutat bagaje si fund in alt compartiment...Nu cald-nu rece...
Dupa inca o ora ajungem in Brasov....In tren urcat multe bipede...Locurile sunt revendicate...Intors in congelator.
Nasul apare. Eu varsat nervi......Nasul da din umeri. Eu dau din gura.....
Timpul trece...Frigul nu!...
Umplut timpul cu un pachet de tigari. Nasul vazut asta...dar tacut din gura!...
Aflat stire bomba: Trenul in care eram...luat foc cu cateva zile inainte!
Ajuns intr-un final in Iasi...

The END?!
NEEEEAHHH!

In Iasi am stat o zi, si intors in my hometown...Motive: Eu scoala...Mama lucru!

Descriere intoarcere:

Trezit dimineata. Luat autobuz spre Iasi. Ajuns in Iasi la 6:30. Pierdut vremea la Mac - afara erau multi. Plecat la gara. Cumparat bilet si comunicat casiera problema avuta cu "nea' Frigu"...Asigurat problema remediata!

Urcat in tren...
Trenul plecat. Frigul nu!....
Nasul venit...Caldura NU!...

Povesti cu nasu....
"same shit different person".... 

De data asta faceam cu nervii...asa ceva este inacceptabil. P^&$^ m$&* de treaba...adica esti constient ca un vagon intreg are probleme...erau geamurile inghetate...pe interior...Copii mici...si pe tine te doare'n pula...E normal???
Dar au pretentia la bilet...Imi venea sa mor cu nasu' de gat...Astia nu sunt normali...Etica este deja un aspect SF pentru dobitoacele astea.
Cum e posibil ca un vagon intreg sa nu aiba caldura??? Si dobitocii mai fac si greva. Adica pe tine te doare'n p*$% de calatori...dar ceri salarii! Astia merita concediati pe capete. Nici macar sa sesizeze problema nu au fost in stare. Sunt sigur ca abia asteptau sa termine tura, ca sa nu mai auda gurile nemultumitilor.
Si cand stau si ma gandesc la faptul ca...in mare parte...CFR-ul e subventionat de la bugetul de stat...ma enervez si mai tare. Adica eu cotizez o data la CFR prin taxe/impozite/etc si inca o data cand le cumpar biletele...
Ca sa nu mai spun ce preturi au...Frate, la ce conditii ofera (WC-uri de lagare naziste, geamuri sparte, usi care nu se inchid, compartimente in care nu exista caldura, banchete pline de praf, suporturi de bagaje rupte, cosuri de gunoi stricate, lipsa apei la toaleta, sapunul si hartia igienica sunt deja bunuri de lux)...mai cer si 70.80RON pe bilet.

Aveti aiciun filmulet.Scuzati calitatea...nu sunt tocmai un cameraman profesionist. Profesionistii sunt mult mai ocupati cu Elodia, bataia de la birtu comunal, tanti Geta violata, batai si arestari in direct, etc. Intamplari de acest gen sunt lipsite de importanta si implicit nu atrag rating!
Toaleta de lux!
In incercarea de a ghici statia:

Imi pare rau ca nu am filmat si de afara....era un peisaj mirific: un tren albastru cu geamuri complet albe.
Ma gandeam la o chestie...daca intr-un accelerat am patit asa ceva...si nu un accelerat oarecare...ci unul de cursa lunga. Oare cum e sa mergi cu un personal?!


by zuPPazThaR

24 de comentarii:

Unknown spunea...

Ma, tu cu acceleratu' ai patit asa... Eu dupa ce am avut accidentu de masina in drum spre Medias (slaviti fie drumarii din Alba pentru DN107 B - Alba Iulia -> Blaj, unde m-am rasturnat cu masina din cauza nisipului din curba si a boului care taia curba cu pricina, pe care o trebuit sa-l feresc), la intoarcerea spre Timisoara, vreau sau nu, o trebuit sa iau trenu'. Zic iau pannonia express (asa-i zic eu la rapidu' international care merge bucuresti - budapesta). Si vezi, tren international. Nereguli :
intarziere 10 minute la sosirea in statie
vagonu restaurant in care daca nu stiai ungureste nu te baga nimeni in seama
5 lei o cafea...
40 de minute intarziere in Arad (si implicit pierdute primele 3 legaturi spre Timisoara)
stat inca o ora jumate' pana la primu' accelerat (care oricum s-a miscat ca ochiu mortului)

Daca as sti ca nu ma arde pretu' taxiurilor pana si de la aeroporturi, sa mor eu de nu as veni mai bine cu avionu'. Preturile-s comparabile din moment ce biletu' m-a costat aproape 80 lei intreg de la Medias la Timisoara

zuPPazThaR spunea...

Raka eu cu intarzierile sunt obisnuit...de aceea nici nu am comentat pe marginea lor :))...
Imi aduc aminte ca, pana sa bage accelerat direct Sibiu iasi, trebuia sa merg cu un personal pana in Vintu de Jos iar de acolo aveam de luat un accelerat care venea din Timisoara cu directia Iasi. Intr-o iarna a avut intarziere 2h si 30 min(acum vreo 6-7 ani)...Alta intamplare, acum doi ani...in primavara. Am fost pana in Bucuresti iar de acolo trebuia sa merg spre Iasi: Prins inundatii...Intarziat 4 ore!...Astea da intarzieri :))

Cristian Lisandru spunea...

Chiar că aventuri din lumea CFR-ului. Noroc că nu trebuie să merg cu trenul.

Unknown spunea...

ştiu eu cum e cu personalul, ştiu eeeu! :)) nu vreţi să ştiţi, jur!

Unknown spunea...

eu prefer autocar :D

da am fost si cu trenu pana la OCna ...si era misto trenu...vara...cu clima :>

zuPPazThaR spunea...

Celine te cred pe cuvant :))

zuPPazThaR spunea...

deia, presupun ca aceea e exceptia care confirma regula :)...
Cat despre autocar...prefer trenu: ultima data era sa ma omoare un dobitoc de cateva ori...Mare gradina Domnului!

Annonimu spunea...

trebuia sa mergeti la clasa I :)
eu asa am facut cand era ger la mine in compartiment...

in orice caz avem TRENURI neEUROPENE ...

Dod spunea...

Pur si simplu ne complacem cu ideea, ne complacem cu situatia in care ne aflam, nu inteleg unde e baiu`? putem alege, putem schimba, oare putem sa "putem" ? Stupid People, fucking dirty country. Toate respectele.

Chello spunea...

nu prea merg cu trenul de felul meu abordez alte mijloace de transport oricum la noi CFR-uL e = 0 . Nu trebuie sa te mire pentru ca nu e caldura vagoanele is de pe timpuL lui ceasca ... asta e Rromania nu te-ai impacat cu ideea ? pacat

zuPPazThaR spunea...

Annonimule...buba era alta...au venit o data aia de si-au revendicat locurile...chiar nu prea aveam chef sa ma plimb cu bagajele vreo 3-4 vagoane...Ca sa nu mai spun ca trenul era plin...era chiar dupa revelion.

zuPPazThaR spunea...

Dod...te inteleg...asta incerc si eu...sa nu stau cu mainile in san....Poate din cei care au citit acest post, este cfr-ist sau cunoaste unul...Poate...
Speranta moare ultima :)

zuPPazThaR spunea...

Chello sincer nu vreau sa ma obisnuiesc cu ceva de genul asta...i can not eat that shit!...
daca toata lumea gandeste la fel...sa nu ne mai mire involutia la care asistam de ceva timp!

LiaLia spunea...

Hehe, să vezi trenurile internaţionale cum sunt :D Eu nu mai fusesem cu trenul de ani de zile. De Crăciun am zis să plecăm la Viena cu trenul, că e mai comod, cu maşina te mai înzăpezeşti. Nici nu ne-am suit bine şi ne spune naşul: aveţi grijă la bani şi acte, că sunt hoţi prin Ungaria. Poftim??? Şi ne spui cu atâta nonşalanţă? E, bine, pe la 3 dimineaţa, ne-au forţat doi cât nişte dulapuri uşa, noi ne-am trezit şi am făcut ceva agitaţie şi au plecat. De dimineaţă, la fel de senin, naşul ne spune: aţi văzut? Au fost hoţi! Păi, şi ce pi şi pu face CFR-ul??? Şi poliţia??? Că e tren românesc! La întoarcere cam aceeaşi poveste. Cu ocazia asta, am zis că mai bine rpmân de acu înainte înzăpezită în maşina mea, dar măcar îmi asum riscul pe barba mea.

Momo spunea...

Am fost in tren atunci cand a luat foc... Era un ger de crapau pietrele (si afara si in mirificul tren) si la 10 minute dupa plecarea din Sibiu (in Mohu pt cei din zona) se opreste trenul brusc si sta... si sta... din ultimul vagon nu ne prea dadeam seama ce se intampla, pana in momentul cand au aparut doua masini de pompieri - ardea locomotiva... Au stins cat au stins la ea, dupa care a trebuit sa vina alta locomotiva din Sibiu, alte intarzieri... Eu am mers pana la Fagaras si am ajuns cu 2 ore intarziere, nu vreau sa imi imaginez la cat a ajuns la Iasi/Suceava. Plus ca eram in compartiment cu doi tineri din Suceava care se imbracasera destul de subtire, pentru ca inainte cu cateva zile mersese un prieten de-al lor cu acelasi tren si le-a spus ca a fost foarte cald. Spre ghinionul lor, in seara cu pricina era ger ca la Polul Nord in vagon... Oricum trenul ala nu isi merita numele de accelerat, cred ca au adunat cateva vagoane de personal care erau in plus si au compus un "accelerat"... E vai de capul lui... Iar de curand am aflat "fericita" veste ca s-ar putea sa fie anulat pe distanta Sibiu-Brasov, eu ramanand astfel fara singurul tren cu care pot ajunge vinerea seara acasa...

Unknown spunea...

Este in totalitate adevarat... dar stau sa ma gandesc... cum putem avea noi servici de calitate, dar si cu bani prin toate buzunarele. Si aici spun de la palamentari care stabilesc bugetul pana la un amarat de muncitor necalificat. Faza este ca noua romanilor ne place sa luam spaga sau sa furam materiale, dar nu ne convine cand vedem un tren in halul asta.

Anonim spunea...

de ce sa modernizeze ceva?
ei iau salarii prea mari ... pentru un kkt de serviciu ...

zuPPazThaR spunea...

Lia aia e buba...ca stau cu maineile in san...iar cand ii mai vad ca cer mariri salariale fac cu nervii!!!
PS. tu macar ai noroc cu masina :)

zuPPazThaR spunea...

Memo se pare ca am fost tepuiti de acelasi tren...fiecare in felul lui. Macar tu ai avut de mers 2-3 ore....mie mi-a iesit pe ochi drumul dus-intos....CFR de cacat!

zuPPazThaR spunea...

Handesion faza cu spaga si furtul e un fel de avutie...din pacate.
Am spus si repet..forme de spaga exista peste tot...insa in general respecta un cod al "spagii amnierate"...pe cand la noi nu are nici cea mai mica urma de bun simt...totul se desfasoara mai mult decat pe fata!

zuPPazThaR spunea...

Anonim...noi le platim salariile...o data prin contributiile la bugetul de stat(taxe, impozite)...si alta data prin plata biletelor care au preturi total nejustificate!

Kr!s spunea...

Aoleu asta iarna cand am plecat la munte am trecut si eu prin experienta cu "toaleta"... nu mai spun cum arata WC'ul ala, dar chiuveta era infundata si deci plina cu apa...si trebuia sa ma feresc cand ma pisam...ca se balanganea trenu si sarea apa din chiuveta aia... omg.

Dar macar era foarte cald. si era decembrie!

Vilhelm man spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!

aventoro spunea...

Iti propun sa citesti la mine pe blog aventuri din Tarom, titlul este Taromul romanesc.

Succes