Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

luni, 20 aprilie 2009

Aventuri la Biserica

Hristos a Inviat!

Stiu ca nu am mai scris de mult insa nu am avut dispozitia necesara...Dispozitie pe care nu o prea am nici acum, insa vreau sa va spun 4 minunatii pe care le-am vazut la Biserica la slujba de Paste:

1. Dau sa intru in curtea de la Biserica, pardon Catedrala... ce imi este dat sa vad?!...Un tip, la vreo 45-50 de ani iesea avand in mana dreapta o lumanare si in stanga o tigara

2. Am fost impreuna cu 2 amici si am hotarat sa stam afara. Insa dupa ceva timp s-a facut racoare asa ca am intrat in Biserica. Acolo o tipa isi tinea barbalaul de toarta...punct de sprijin?! Sau nu l-a tinut indeajuns de mult afara?!

3. O tipa si-a dat seamma ca tocurile imense pe care le purta erau cam incomode, asa ca a hotarat sa se descalte. Cred ca de fapt credea ca este intr-un tren personal.

4. Si cireasa de pe tort:.........Dupa ceva timp, o vad pe tipa din fata mea vorbind la telefon. Asa ca ma gandeam si eu...ca orice om mai inapoiat...Frate cu cine dracu vorbesti mai bine de 5 minute la ora 2 noaptea...Sau altfel spus, ce e chiar atat de important?! Sau altfel spus...te dor picioarele sa iesi afara? 


Iar apoi spuneam ca am fost la Inviere...Nu mai exista deloc respect pentru religie, e tragic. Ca sa nu mai spun de parada modei. Unele fete au confundat Biserica, cu prezentarile lui Botezatu. Uneori te gandesti care e mai pacatos...cel care nu merge la Biserica dar respecta Cuvantul Lui sau ipocritul care merge la Slujbe si se comporta ca persoanele de mai sus?...Parerea mea...nu fii taran din ala prost. Daca mergi la Biserica, fa-o pentru ca asa simti tu si pentru ca vrei, nu incerca sa fii ceea ce nu esti. Daca esti un manelar d'ala tamp caracterizat de o nesimtire crasa...stai frate acasa sau in barurile tale infecte...Faci un bine tuturor!




by zuPPazThaR

8 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Salve Zupa, Hristos a inviat!
Ce mai e nou prin Sibiu?:)
Vezi tu, biserica nu e tocmai locul elitelor spirituale...
Interesanta melodia, versurile mai ales, spirituale :
"Tu ne-ai dat viata, de-asta respiram si azi"
"Ai inecat Pamantul odata, a doua oara o sa-l arzi... "

zuPPazThaR spunea...

Adevarat a Inviat!
Ma bucur ca ti-a placut melodia...
Prin Sibiu...In mare, same shit, different day :))
Nu va fi ea locul elitelor...insa nici chiar asa...Un minim gram de bun simt :)

Cristian Lisandru spunea...

Aşa este la biserică, dai peste tot felul de oameni. Din punctul meu de vedere, unii se duc acolo pentru că aşa este moda, nu simt nimic în mod special, vor doar să fie văzuţi acolo, ca să fie în rând cu lumea... Trist.

LiaLia spunea...

Adevărat a Înviat! Dragul meu, din păcate n-ai făcut decât să-mi confirmi şi să-mi adânceşti dezamăgirea şi tristeţea. Dacă acum 2 ani preotul era mai ocupat să ceară bani "să facem şi noi biserica mai frumoasă ca cea din vecini", dacă acum un an se făcuse 12 şi 10 şi preotul tot nu dădea lumină pentru că avea cu totul alte probleme de rezolvat, anul acesta m-am înghesuit printre "credincioşi" cu bere în mână şi piţipoance în sclipiciuri, "lumina" a apărut din mână în mână fără să fi auzit superba chemare "veniţi de luaţi Lumină", iar pe preot nu l-am auzit pentru că sunau prea multe telefoane mobile în jur. Aşa că probabil la anul voi fi acea păcătoasă care va aştepta miracolul Învierii şi lumina în suflet acasă, rugându-mă. Foarte trist ...

Florin spunea...

Adevarat a inviat!
Legat de asta am citit o chestie oarecum haioasa pe blogul lu' BendeacMie imi place sa merg de Pasti la bunici ... acolo la tara sarbatoarea prinde altfel viata ... Biserica parca are alt sens. Imi place ca lumea nu vine acolo sa prezinte moda, nu vine sa semneze condica de prezenta si nici "la agatat".
O singura data am facut Pastile la oras ... si nici nu simteam ca e sarbatoare. Asa ca, decat sa mergi in oras la Biserica ... daca simti nevoia ... mai bine alegi un loc in care simti ca poti sa fi tu.

zuPPazThaR spunea...

Lia...e tragic as putea spune...traim intr-o lume din ce in ce mai degradata, si totusi nimeni nu se sesizeaza

zuPPazThaR spunea...

Florin, ce sa zic, e relativ ceea ce spui tu. Am fost si eu de cateva ori la tara si am dat de snobi mai mari decat astia de la oras...Si e cu atat mai mare discrepanta cu cat maimutele de la oras se identifica cu un mediu mai vulgar, pe cand cele de la tara ar trebui sa tinda mai mult spre traditionalism, ceea ce insa nu se intampla.
Cred ca in viitor voi merge pe ideea Liei, stau acasa. In fond Dumnezeu este peste tot!

delphy spunea...

de asta nu mia merg eu cu trenul :P