Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 24 aprilie 2009

Aventuri muzicale


De cand eram mic mi-a placut muzica tipului. Trebuie sa recunoastem cu totii ca ceea ce face el este arta.

M-am saturat de tiganii gen Lil Wayne sau Soulja Boy...In genul muzical abordat putem spune ca este un tatic. Cu mici gafe bineinteles...insa cine nu munceste nu greseste (sau cum era proverbul ala). Nimeni nu este perfect, insa in general Eminem a reusit sa faca ravagii cu albumele sale. Fiecare album a adus ceva diferit...Multi vor spune ca e din ce in ce mai comercial...Dar cu siguranta aceia nu stiu ce este un lucru comercial.

Din punctul meu de vedere te transformi in ceva comercial. Eminem s-a bazat mereu pe trei tipuri de imagini: cea caterincoasa (My Name Is, Brain Damage, The Real Slim Shady, Puke, ), cea agresiva (Kim, The way I am, Go to sleep, Criminal) si cea sensibila (If I Had , Marshall Mathers, Hailie's song, When I'm Gone, Rock Bottom) . El nu a tratat la inceput anumite subiecte ca mai apoi sa o dea din Cola 'n Fanta. Ideile au ramas constante. Productia e singura diferita, instrumentalele. Dar e normal. Nimic nu e constant...Totul evolueaza, motiv pentru care si piesele sale sunt mai melodioase daca se poate spune asa. Cat despre flow...Trebuie sa recunoastem ca e foarte bun la asa ceva...

Dupa cum spuneam, ascult Eminem de cand eram p'a VII-a...Si de fiecare data asteptam cu sufletul la gura noul album. Imi placea tipul...spune orice il taia capul, avea tupeu, era obscen, agresiv dar avea si o parte buna pe care rareori si-o arata.

Au trecut 5 ani de cand tipul a tras pe dreapta (Encore - 2004), dar acum se pregateste de o revenire in forta.

Asa ca, anul asta, Eminem va lansa doua albume, nu unul. Primul dintre ele este programat pentru 19 Mai 2009 (imaginea din stanga va fi coperta albumului Relapse) iar cel de-al doilea pentru toamna.

Prima melodie(Crack a bottle), care a scapat din studio, a avut 418000 de download-uri (contra cost bineinteles) doar in prima saptamana (daca s-ar pune si cele ilegale...numai din Romania am strange cateva mii bune), si trebuie amintit faptul ca nu a fost promovata printr-un videoclip.

De curand Eminem a realizat un videoclip pentru piesa "We made you" care a intrat in Billboard Hot 100 direct pe locul 9.

Ramane de vazut ce ne rezerva cele doua albume...Nu de alta, dar Eminem spune la un moment dat: "Why should I wash my filthy mouth out  /  You think that's bad you should hear the rest of my album"(extras din melodia "We made you")


Cel mai recent videoclip

Un mini interviu


by zuPPazThaR

5 comentarii:

Annonimu spunea...

lasa ca e bine ca sa gandit sa mai scoata 2 albume :)
imi era dor sa ascult ceva nou de la EminEm :)

zuPPazThaR spunea...

Annonimule tuturor fanilor genului ne era dor...zic eu

Adi spunea...

Filmografia Eminem, in cazul in care nu stiai vreunul :)

8 Mile
IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt0298203/
Eminem - All Access Europe
IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt0463503/
Eminem - The Slim Shady Show
IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt0388423/
Eminem - E (not included)
IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt0462272/
Eminem - The Up In Smoke Tour
IMDb Link: http://www.imdb.com/title/tt0278793/

Unknown spunea...

nu ma dau foarte mult in vant duppa Eminem si nici dupa alte trupe hip hop strain... insfarsit merita tot respectul...
dupa parerea mea nu esti comercial cand revi p piata muzicala dupa 5 ani... astept origianitate din partea lui de partea ambelor albume

Pauza De Tigara spunea...

de la 7 ani ascult eminem , tare tipu ...hip hop all day:P