Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 30 ianuarie 2009

Criza in Romania sau Romania crizata?

Sa incercam sa analizam situatia tarilor dezvoltate...CRIZA
Acum sa analizam situatia Romaniei...Mai bine zis care situatie?!...
Deci, daca intrebam 100 de persoane ce stiu despre situatia economica a Romaniei spun ca e criza...
Care criza frate...la noi de doar ce a inceput...Tot ceea ce se petrece in Romania este o mascarada crasa!
Sa analizam pe rand...

1.De cand cu aceasta criza(reformulez, de cand s-a vehiculat ideea de criza economica)...cei mai multi dintre producatorii si importatorii bunurilor de larg consum au ridicat nefundamentat preturile...Prost e cel ce da nu cel ce cere...Dar de ce au facut ei asta? Pentru ca romanul este atat de dobitoc incat indiferent de situatia economica actuala consuma la fel. Altfel spus, patronul nu i-a dat salariul de o luna jumate, preturile au crescut...credeti ca romanul va inlocui hartia igienica cu 5 straturi si cu cu aroma de trandafiri...cu una din aia gri care irita....Sau credeti ca in loc de Ciocaolata Heidi va cumpara Aro sau Tip....Ei va spun ca nu....Sunt sigur de asta...Prin octombrie ne plangeam de criza,ne plangeam de disponibilizari masive, de deprecierea leului,...dar cati dintre voi ati facut Revelionul fara un pahar de vin bun, nu din ala acru de la bunica la care trebuie sa ii pui tu zahar ca sa nu iti formeze vid in gura, sau fara un Whiskey, de preferinta Jack, nu de alta dar daca bei votca Saniuta(pt cei care nu stiu a reaparut) sau Polar iti va sta in gat (sau poate de la astea faci ciroza si de la Jack nu)...Pentru cei care s-au incadrat in a doua categorie, sunt sigur ca cel putin au umblat prin magazine inainte de Sarbatori, iar gloata cu mentalitate de turma a fost omniprezenta, sau daca nu(pt cei care faceau cumparaturi noaptea) ati vazut cu siguranta efectul de turma...si anume rafturile pe care nici praful nu a mai ramas. 
Deci, nu pot sa inteleg snobismul, e misto sa faci „super-mega-party”, cu whiskey-ane, cu mancare cat pentru o saptamana, cu vin dedicat femeilor (Lacrima lui Ovidiu - bleach – stiu, gusturile nu se discuta, dar am dreptul sa imi expun p.d.v) dar pe care il beau barbatii, cu artificii, la o cabana de 5 stele, cu piscina interioara...etc etc etc dar macar dupa aia nu va mai plangeti de probleme financiare. 
Apoi, a trecut revelionul si foarte multi s-au trezit trimisi acasa de la lucru, pe motiv ca nu au comenzi, nu au clienti, nu au, nu au...Ei, dar nu v-a mirosit acel nas cu care v-a inzestrat Dumnezeu si posibilitatea acestei situatii???...sau este dedicat exclusiv vinurilor scumpe si parfumurilor rafinate?!

2.Tot circul ala cu alegerile....care a fost un balamuc total, mi-a provocat greata...
Fiecare sa voteze ce vrea...dar eu nu o voi face decat atunci cand voi fi convins de ceea ce votez. Altfel spus: E normal sa dai pungi cu diverse produse si portocale?!Era partidul ala cu tipa aia....Raluca Turcan, care personal nu imi dau seama ce cauta in politica, cred ca a confundat usa Partidului Politic cu cea a Prezentarilor de lenjerie ale lui Botezatu’(oi fi eu misogin sau negreblat, dar in cazul asta ma consider realist). Nu imi pot da seama cum de intr-o tara care se vrea civilizata e normal asa ceva. Si chiar eu am patit asta....Inainte de alegeri ma indreptam grabit spre scoala....si la un moment dat ma trezesc cu o bariera umana in fata care incerca sa ma mituiasca...Bineinteles ca dintr-o inertie prea mare nu m-am putut opri brusc (dupa cum spuneam ma grabeam)si am intrat cu totul in punga aluia...La care tipul, deloc indignat a dat sa imi ofere o alta...raspunsul meu...simplu....NU (si nu,... nu am zis „Nu, multumesc”). M-am saturat de reclame pe clanta...in posta,pe posta, sub posta, impartite pe strada, la scoala, in piata, in alimentari, bine ca macar in cimitir ai liniste, inca...Oare de unde au existat acei bani pentru campanie??? Oare dat fiind faptul ca se tot agitau atat de mult cu acea criza....nu era mai normal sa restranga activitatile si implicit sa reduca bugetul...dar deh...

3.Sa nu uitam de alt aspect, Domnul Stolojan care a refuzat functia de prim ministru pentru a doua oara...Cati dintre voi s-au intrebat de ce? Cati dintre voi s-au intrebat de posibile nereguli pe care le-a facut la Banca Mondiala?(pentru cei care nu stiu intre anii 1992-1998 Domnul Stolojan a fost Economist si Senior Economist la Banca Mondiala, in Departamentul de Dezvoltare a Sectorului Privat – presupun ca macar neregulile legate de privatizare le stiti cu totii...daca nu le voi expune poate in alt post). Lasand de o parte aceste nereguli, sa pornim de la premisa ca nu a fost santajat in nici un fel ca sa renunte la postul de premier...Oare credeti ca un economist ar fi acceptat acest post stiind ca de fapt urma sa fie un premier tampon? In acea pozitie era nevoie de cineva care sa accepte asa ceva...Un premier fara integritate...Un premier fara fara aspiratii....Un Boc...Dar nu un Boc oarecare ci unul damnat. Parca si numele lui e desprins din operele lui Caragiale...”Ati vrut Boc ...Romania face poc”...la fel cum a fost cu Basescu...”Am vrut marinar, ne-a dat Dumnezeu apa”...Ca sa nu mai spunem ca in urma cu cativa ani tipul a cazut in cap...La propriu. Poate nu va mai amintiti emisiunea lui Andrei Gheorghe?!...Daca vreti sa mai vedeti o data click aici. Putem spune deci ca avem un premier reprezentativ pentru tara pe care o conduce, care pe deasupra mai e si batut in cap, literalmente! Dar macar e „cel mai tanar premier de dupa `90”. Avand in vedere ce facultati (Istorie si Filosofie+Drept)a absolvit sper sa aud macar niste citate din Socrate, Platon, Kant, Schopenhauer, Camus, Pascal, sau macar din Cioran sau Blaga (filosoful nu politicianul). 

4.In zilele noastre suntem atat de preocupati de gradina vecinului incat in a noastra pot fi buruieni de 5 metrii ca tot nu le vedem. Noi nu avem de multe ori bani sa trecem strada, dar atat de mult il compatimim pe Becali ca a pierdut jumatate din avere incat acest lucru mai ca ne da de mancare. Situatia actuala din America data de presedintele Barack Hussein Obama (pentru cei care nu stiau acesta este numele lui intreg) e atat de interesanta ca nu mai conteaza ca sotia e in somaj de 3 luni, sotul nu a primit salariul de doua si copii mor de foame. Priviti insa partea buna a lucrurilor, nu vom avea probleme cu OBEZITATEA.

5.Totodata aceasta criza e accentuata si de „italiano-romano-spaniolii” carora brusc le-a renascut sentimentul de patriotism, dorul de tara, de casa, de familie si nu e un fenoment singular, se prezinta ca si o boala contagioasa. Pe de alta parte, nici macar acum, in al 12-lea ceas nu ne-am trezit, ca forta de munca vorbind. Sa si explic...Deci romanul de cand e lumea are un principiu...De fapt „Clasa Muncitoare” are un principiu”Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”...si mai vrem sa depasim criza economica si chiar mai mult, vrem sa ne dezvoltam economic...Parca traim un paradox continuu. 

6.Cei de sus, ce sunt mai prosti? Ce face omul face si mai maimuta...Asa ca s-au apucat de dat legi tampite care contrazic inclusiv constitutia, doar ce, pe roman il intereseaza ce mai face Irinel sau Fenomenul Emo, si mult mai putin violarea drepturilor noastre, garantate in acea Lege fundamentala. Vezi legea monitorizarii convorbirilor telefonice/internetului... Mai nou Domnul Presedinte Traian Basescu a venit cu o idee de-a dreptul exceptionala...Modificarea Constitutiei, dar nu oricum, ci in sensul in care puterile presedintelui sa creasca. Sunt absolut constient ca in anul urmator tot Dumealui va fi reales, si sugur si el e sigur de acest fapt, nu de alta dar de obicei presedintele reprezinta imaginea tarii...Si pentru moment imaginea tarii se contureaza in jurul vorbelor unui domn din industria muzicala romaneasca, „agricultura e praf desi nu-i lipsa de tarani”(Cumicu). Astefel, dupa cum spuneam intr-un post anterior, incercarile repetate ale romanilor de intoarcere la comunism se pare ca dau roade. De ce? Pai in cazul in care aceasta schimbare va fi votata, iar prerogativele presedintelui vor creste...vom reconcentra puterea in mana unui singur om, aproape ca pe vremea lui Nea’ Nicu...Nu mai bine o copiem pe cea din 1965(daca am gresit anul sa ma corectati) 

7.Ca solutie, ce s-au gandit cei de sus...hai sa crestem accizele...Deci, recunosc, sunt fumator, cu alcoolul mi-s relativ certat...iar benzina nu ma intereseaza....Sunt de acord sa le creasca....Dar sa vad si eu ce se face cu ele...Ca mare evolutie nu am vazut fata de perioada cand era 18000 pachetul de Bastos/Hollywood si acum cand un Pall Mall a ajuns sa fie 5,9Ron...Vor fi multe persoane care vor spune, nu fumez, nu beau, nu am masina. Da, dar cresterea accizelor poti fi convins ca va avea efect si asupra celorlalte bunuri. Priveste numai din perspectiva carburantului...

8.Pe de alta parte...de ochii lumii care sunt usor de hipnotizat, sau altfel spus, pentru a manipula lumea, s-a hotarat reducerea iluminarii la guvern – Palatul Victoria (cred ca este una dintre cele mai amuzante si totodata cele mai comuniste masuri care se puteau lua, zici ca ei au becuri de 5000W), economisirea hartiei prin apelarea la suporturi electronice si totodata se vehiculeaza marirea vacantei elevilor, pe baza aceleasi pretext de economisire (astia chiar nu sunt normali). Fratilor...dar sumele cu adevarat consistente care va intra in buzunare de ce nu le reduceti???

9.Turismul este, de fapt ar putea fi un element cheie pentru Romania, insa in fruntea acestui minister aflandu-se Doamna Elena Udrea nu mai este...

Insa nu va trebui sa ne mai facem griji din cateva puncte de vedere...Priviti intotdeauna pozitiv(oare ce e mai nasol: sa fi optimist si sa te inseli sau pesimist si sa ai dreptate?), aceasta situatie a avut si efecte benefice. 
1.Analizand ideea ca „Banul e ochiul dracului”...si data fiind saracia existenta...putem observa ca in scurt timp, asta daca nu s-a intamplat deja, dracul a ramas fie orb, fie si-a dat demisia. Deci suntem mai paziti de rele, de actiunile malefice ale dracului, ne-au mai ramas sutele de politicieni si oamenii din spatele acestora.  Oare care sunt mai rai?

2.O tara mai saraca, o populatie salvata de la obezitate.

3.Scumpim benzina, nu mai e nevoie sa bagam taxa de mediu, pe de o parte populatia se va auto-limita si pe de alta sunt recuperati banii pierduti prin reducerea (ca la targ) a taxei de prima inmatriculare. 2 in 1!

4.Asa zisii magnati vor invata si ei cum e sa pierzi (nu uitati insa ca aceasta criza nu dureaza sute de ani)

5.Vom avea ocazia sa votam mai des, deci sa avem mai multe bulinute pe buletin (mai nou votam anual: o data pentru europarlamentare, o data pentru parlament, o data pentru presedinte, din cand in cand pentru constitutie) si e interesant pe banii cui. Acum mi-am dat seama unde se duc fondurile adunate din accize...B%&#$@*#%$@&%#

6.De cand cu legea asta a monitorizarii, nu se va mai putea verifica si download-ul masiv de pe torrenti/dc++...”Ce are daca imi violeaza intimitatea...macar mai pot da jos un film sau o muzichie”

7. Creste numarul zilelor de vacanta ale elevilor...Si ce-i daca sunt dobitoci si analfabeti, macar facem economie...ei sunt fericiti, noi mai punem un ban la ciorap. Cum care ciorap? Al guvernantilor, normal!

8.Avem un ministru al transportului care poate rivaliza usor cu Pamela, sau Carmen Electra, (sa nu uitam ca blondele sunt slabiciunea lui Hugh Hefner, si daca asta nu o vrea...vorbim cu Larry Flynt)...insa care are in plan ademenirea turistilor in „statiunea balneara Bucuresti”(citat Elena Udrea: „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum” – probabil lucra si ea la un canal si si-a dat seama ca e cam cald acolo jos) Cum va face aceasta ademenire...care va fi strategirea adoptata...Simplu, va apela la servirea lor cu mamaliguta cu parfum Clive Christian (ca sa nu mai cautati pe gugle, acesta e cel mai scump parfum din lume) si sarmalute imbracate in foite Calvin Klein...Am uitat sa precizez...au si crstale Swarovski....Suna bine nu?

9.Adiaforia romanilor este intr-atat de mare, incat nu mai exista nici stres, implicit nici glicemie ridicata, deci " Criza economica-solutie pentru sistemul sanitar"

Si sunt convins ca asemenea cazuri sunt muuuult mai numeroase, sper sa aveti o lectura draguta...Si sa mergeti la vot, dupa cum spune si un mare om din Media romaneasca, de altfel unul dintre putinii ramasi!

by zuPPazThaR



CONCLUZIA:

3 comentarii:

Annonimu spunea...

Romania in Criza... oricum in criza financiara suntem de cativa ani.
Daca nu era atat de mediatizat acest caz ... nici acum NU ne dadeam seama ca suntem in criza financiara...oricum motto`ul Romaniei este : " Consumam mai mult decat producem " .
In plus nu stim ce sa facem ..suntem o tara de curve... azi cu americanii ...maine cu germanii..maine cu UE ...maine cu altcineva...deci ROMANII TREZITI-Va nu o mai ardeti aiurea....
Americanii sunt de vreo 6 ani in criza financiara...si pentru asta tot o duc bine...
Hai Romania...Sa trecem si peste asta :P

zuPPazThaR spunea...

deci sa o luam pe rand...
1.Nu consumam mai mult decat producem(ala era al americanilor mai mult), la noi e:"tara arde si baba se piaptana" in paralel cu "facem din tantar armasar"...problema e ca le aplicam exact atunci cand nu e nevoie...sau mai bine zis cand e nevoie de primul il aplicam pe al doilea, si viceversa
2.cu proxenetismul nu te contrazic(exemplu clar...UNA BUCATA OM DE VALOARE am avut - ANTONESCU - si ce am facut cu el?)
3.daca nu trecem peste ne obisnuim...ce mama dracu(cred ca ma-sa inca nu si-a dat demisia)

Anonim spunea...

"Just relax, take it easy..."
Just have some fun, read some books and drink red wine..... vor veni si vremuri mai grele, acesta e doar inceputul noului sistem democratic care se identifica cu ce odat era numit comunism....
Long live traian boc , dar in alta tara preferabil