Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

duminică, 25 ianuarie 2009

Sibiu, adiaforia sibienilor si Domnul Primar Klaus Werner Johannis


In cazul in care nu stiati va voi expune cateva idei pe care probabil nu le cunosteati atunci cand ati mers la vot, si ati pus stampila pe Domnul Klaus Johannis...

1. In toamna anului 2006 Colegiul National „Samuel von Brukenthal" a revenit in proprietatea Bisericii Evangleice. Astfel terenul si cladirea nu mai fac parte din domeniul public si deci nu vor mai fi administrate de Primaria Sibiu. Noul proprietar este insa nevoit sa mentina destinatia de scoala a acestei proprietati. Aici insa apare problema...Va trebui sa o mentina, dar numai pentru 5 ANI. Astfel, din 2011 ne putem trezi cu un liceu in minus la nivelul orasului. Totodata in acesti 5 ani primaria va fi obligata sa plateasca o suma periodica de bani reprezentand contravaloarea chiriei, catre Biserica Evanghelica. Pentru cei care nu stiu Domnul Klaus Johannis este membru de frunte al Consistoriul Evanghelic Districtual Sibiu

2. Colegiul Pedagogic „Andrei Saguna" – retrocedat in 2003

3. Colegiul Agricol „D.P. Barcianu" – retrocedat in 2003

4. Liceul Tehnic Textil pentru acesta a inceput revendicarea in 2006

5. Liceul „Constantin Noica" aceeasi situatie ca si la Textil in 2006     =>in total -5 Licee

6. Teatrul „Radu Stanca”... ei aici situatia se schimba. Domnul Ilie Carabulea a cumparat drepturile procesuale de la mostenitorii proprietarului cladirii, insa Domnul Primar Klaus Johannis se opune cu vehementa argumentand ca, potrivit legilor in vigoare, o constructie poate fi retrocedata in natura doar daca imobilul existent acum nu are adaugiri ce depasesc 60 de procente din constructia existenta la momentul nationalizarii. Probabil ii este teama sa nu se trezeasca peste noapte cu o autogara in centrul orasului. (acesta este o stire curenta - ianuarie 2009) Si atunci as avea o intrebare, in toate acele licee sibiene nu s-au facut investitii mai mari de 60%??? Si inca ceva, daca liceele de mai sus vor fi la un moment dat desfiintate, nu ar trebui sa ne mai facem probleme prea mari in legatura cu teatrul, pentru ca in viitorul apropiat nu vor mai exista prea multi doritori, nu de alta, dar greu imi este sa cred ca un om cu 4 clase va merge sa vada o piesa de teatru. De exemplu piesa Idiotul (a lui F. Dostoievski) o vede zilnic in momentul in care se trezeste si se uita in oglinda si inca moca :-> (in afirmatia de mai sus ma refeream strict la numele piesei si nu la continut)
7. Persoanele care au fost evacuate din alte cladiri (imobile) retrocedate nu primesc locuinte din partea Consiliului Local (ai carui membrii sun in marea lor majoritate din partea FDGR) lucru prevazut de legislatia in vigoare, insa unele persoane (bineinteles nu oameni de rand) au primit locuinte in noul Cartier Resita. Cel mai mediatizat caz find cel in care medicul Paul Jurgen Porr, finul Domnului Klaus Johannis, in urma unui sir de abuzuri si incalcari ale legii de catre primarul Klaus Johannis şi Consiliul Local Sibiu, a primit o locuinta sociala in Sibiu, desi detinea deja o locuinta in Cluj. In urma mediatizarii acestui caz de televiziunea Antena 2, in cadrul emisiunii „Codul lui Oreste”, CNA a dispus amendarea postului, invocand motivul unor "grave jigniri de tip xenofob sasilor din Romania".Doctorul a argumentat ca Universitatea trebuia sa ii dea locuinta, pentru ca l-a chemat la Sibiu. Faptul este infirmat de directorul administrativ al ULBS, Ramona Todericiu. "Nu este adevarat. Noi nu avem apartamente pentru profesori. Avem doua camere în camin pentru cei care vin pentru perioade scurte" pentru mai multe detalii click aici . As vrea sa va puneti urmatoarea intrebare, cine isi permite mai mult o chirie, o persoana Profesor Universitar, cu o remuneratie considerabila, sau o familie de oameni simplii cu 2 copii, care traiesc din doua salarii nu cu mult mai mari decat minimul pe economie?

8. Sistemul rutier la nivelul orasului este realizat pe baza planului care a ajutat la construirea Labirintului minotaurului – vezi strazile cu sens unic din orasul de jos(zona 9 Mai). Totodata stiati ca locuitorii sibiului care locuiesc in centrul istoric trebuie sa plateasca o taxa la primarie pentru a ajunge cu masina acasa?(stiti si voi barierele care au fost montate) In schimb Domnul Primar Klaus Johannis este total indreptatit sa foloseasca Bulevardul Balcescu in fiecare zi pentru a ajunge la Locul de munca. 

9. Firma Schuster & Co Ecologic a primit fara nici un fel de licitatie Contractele de curatenie ale Orasului. Apropo de aceasta firma, are un sistem ar Resurselor Umane exceptional. In data de 30 Dec 2008 mergeam spre centru cu un amic venit din Bucuresti si incercam sa ii explic faptul ca Sibiul este un oras linistit si lipsit de incidente.La un moment dat, pe Calea Dumbravii, o masina a acestei companii de salubrizare a trecut pe langa noi, iar angajatii care se aflau agatati de masina, s-au folosit de al lor vocabular academic pentru a impresiona doua domnisoare aflate pe trotuar, in timp ce se degustau continutul unei sticlute de votca. Eh...probabil s-au apucat si ei mai din timp de sarbatorit intrarea in noul an.

10. Am fost Capitala Culturala Europeana, ne-am mandrit, Sibiul arata frumos, mai bine spus centrul sibiului arata frumos.Cine a fost din curiozitate in Gusterita, si in unele zone din Strand, unde nu exista canalizare, iar despre strazi macar pietruite nici nu mai are sens sa mai discutam iar asfaltul reprezinta un capitol SF

11. Prelungirea bulevardului Mihai Viteazu catre Sala Transilvania (sala care apropo, nu a fost facuta in timpul mandatelor Domnului Kaus Johannis cum am auzit la un moment dat), la scurt timp dupa finalizarea ei, a fost blocata pe un sens de cativa ani, pentru ca anumiti acoliti ai Domnului Primar, au reusit sa-l convinga pe acesta de importanta acelui hotel care se afla si acum in constructie. Mi se pare o lipsa de bun simt din partea domniei sale, sa se bata cu pumnii in piept ca face si drege, atata timp cat multe din constructiile realizate nu ajuta Sibiul. La fel e si cazul acelui parc pentru copiii care se "dau cu placa" si care are dimensiunile de 4x5m. Daca tot face ceva, macar sa faca cu cap.

12. Sensul giratoriu de langa Biserica de pe Mihai Viteazu a fost construit irational, acea intersesctie functiona foarte bine. De ce au fost investiti acei bani in acel sens giratoriu, probabil intr-o zi Domnul Primar va avea bunavointa sa ne informeze. 

13. Nimeni nu ridica intrebari legate de sumele de bani ivestite in focurile de artificii care s-au dat extrem de des in perioada anului 2007, aproape saptamanal, cand Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxembourg. Oare nu era mai bine ca aceste fonduri sa fie folosite pentru renovarea si interioara a caselor din zona centrala. Sau tot ce conteaza e fatada, iar crapaturile peretilor care se vad foarte clar in interior sunt irelevante? In fond turistii (in aceasta categorie intra, din punctul meu de vedere inclusiv acele persoane, cetateni ai Sibiului, care au votat fara sa caute sa afle mai multe amanaunte vis-a-vis de realizarile Domnului Primar) eticheteaza dupa aparente.

14. In momentul in care Iulius Mall a negociat cu Domnul Klaus Johannis deschiderea unui astfel de Complex in Sibiu, acesta din urma a refuzat, ca putin mai tarziu sa ofere acest privilegiu Fondului de investitii austriac Immoeast si companieia austriaca S+B Gruppe. Este greu, sau chiar imposibil daca nu esti german sau austriac in Sibiu. Am impresia ca in curand vom ajunge ca o alta zona controversata din tara, care a evoluat atat de mult in aceasta directie a discriminarii incat de ceva timp isi doreste autonomia.

15. Noul patinoar din piata mare...ma tot intreb ce cauta acolo, cand de fapt exista unul special amenajat?

16. Doi ani de zile Sibiul nu a avut un strand dar avem benzinarii la fiecare colt de strada!

17. Dupa intermedierea contractelor pentru dotarea echipei si stadionului municipal al FC Sibiu, si bineinteles punerea in practica a acestora nu s-a mai auzit nimic de echipa. Deci am dotat stadionul doar pentru a spune ca avem un stadion superb iar echipa a fost sustinuta sa joace doar pana la finalizarea acestor lucrari. care a fost oare interesul...sa fi fost acela axat pe delapidare?

18. Mafia condusa de Kalus Johannis aflata in spatele programului Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 care a delapidat fonduri masiv si le-a acordat preferential. In acest joc al puterii si banilor pana si Marius Constantin, mana dreapta in Primarie a Primarului, a fost sacrificat de acesta din urma. Totul pentru bani si putere. Daca doriti sa vedeti cum sunt redusi la tacere acesti oameni click aici

19. Domnul Klaus Johannis a fost de asemenea acuzat de trafic de carne vie, acesta a declarat ca a fost implicat in aceste adoptii, insa numai pe post de translator intre parti, fiind rasplatit doar cu „cadouri”. Interesant este ca imediat dupa incheierea acestor tranzactii Domnul Klaus Johannis si-a permis achizitia unei casute saracacioase, in valoare de doar 75 000 de marci. In mod normal justitia prevede sanctiunea acestor activitati cu inchisoare de la 1 la 5 ani, indiferent daca este vorba de bani sau cadouri. Oare unde este in cazul lui Justitia? Priviti urmatorul filmulet si analizati expresivitatea fetei Domnului Johannis care spune mai mult decat 1000 de cuvinte





20. Cele mai multe constructii care se desfasoara la nivelul orasului sunt de-a dreptul iesite din normele cotidiene. Mizeria creata de acestea este imposibil de imaginat. Chiar in spatele blocului meu, s-a construit un imobil de locuinte, iar timp de cateva luni straduta din fata acestuia era plina de noroi. Si recunosc faptul ca, probabil nu m-ar fi deranjat daca pubelele de gunoi nu erau situate in acea zona si nici alimentara de la care imi fac de obicei aprovizionarea zilnica.


Astept si alte opinii obiective, pertinente si fundamentate...Sunt sigur ca cele enumerate de mine nu sunt singurele probleme ale Sibiului!
PS: Nu vreau sa aud vesnica replica, "dar cei dinainte ce au facut, macar asta a facut ceva", in cazul in care nu stiati, daca ati merge peste tot in tara ati observa ca incepand cu anul 2000 lucrurile s-au miscat peste tot, nu numai in Sibiu, problema e ca Sibiul se confrunta cu un alt fel de problema, crede ca acest Domn Klaus Johannis este cel mai bun, lucru evidentiat de sondaje. Personal nu am votat si noi voi vota, decat in acel moment in care am sa gasesc un candidat care sa merite votul meu. Stilul in care se voteaza in Romania, si deci si in Sibiu este unul total nefundamentat. Ca sa iti exerciti acest vot intr-un mod obiectiv ar trebuisa te interesezi foarte bine daca respectivul candidat iti reprezinta valoriile si princiipiile, respectiv daca iti va reprezenta interesele de cetatean al Romaniei, al Sibiului etc.
Nu va cer mult...Va cer sa ganditi

by zuPPazThaR

8 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate domn,
Apreciez ca incercati sa deschideti ochii sibienilor, deoarece noi depunem aceleasi eforturi de 9 ani, din 2000, anul fatidic pentru romanii care locuiesc in acest oras, cand a fost ales Klaus Iohannis, pe numele sau adevarat, nu acela de vedeta, scris cu J!Daca doriti o documentare mai ampla despre toate ticalosiile comise de acest individ, inclusiv probe audio si video, va rugam sa ne contactati la adresa de mail contact@justitiarul.ro. Probe sub forma de documente gasiti in cadrul articolelor de pe site-urile noastre, la arhiva, Justitiarul si Justitiarul sibian.
Felicitari pentru demersurile domniei voastre, chiar daca ele se desfasoara sub pavaza anonimatului.
Cu respect,
Redactia "Justitiarul"

Anonim spunea...

Run riot my child, and empty the streets
A gun in your hand and you feel it's kiss
You're a repercussion of how the system works
Rebellious transaction, your twisted mind is lost.

And you take the safety off
Flying bullets reach your target, but that's never enough.
Hypnotizing speech
About some nation and it's leader, democracy and peace.
Elimination of your mind may take some time
And as long as the bullets fly the system has to try.
And you take the safety off
Flying bullets reach your target, but that's never enough.

What's become of you, start playing your song,
Somewhere back in time things started go wrong
You're a repercussion of how system fails
Internal combustion, your twisted mind rebels

Anonim spunea...

Tot respectul pentru tine frate si pentru ceea ce faci prin acest blog,sper ca si sibienii sa vada ce vezi tu si impreuna sa facem ceva sa ne fie mai bine.Oricum felicitari.

Anonim spunea...

Cu majoritatea motivelor postate mai sus sunt de acord, dar cu unele nu. De ex. nu sunt de acord cu ce ai spus legat de giratoriul de la biserica. Lasa ca-i bine facut, si e mai bun decat semafoare la care sa stai desi nu circula nimeni (oricum nu s-ar fi facut de banii aia altceva)
Da, sunt de acord cu nesimtirea legata de strada de la Transilvania. CUM SA OPRESTI CIRCULATIA PE UN SENS CA UN CRETIN ISI FACE HOTEL? si hotelul ala unde-si face parcariile? sunt 2 turnuri "gemene" , sa zicem ca are un medii 500 de clienti zilnic, care, barosani fiind, vin cu 1-2 masini cel putin.... UNDE LE PARCHEAZA?
Apoi, ceva ce nu ai mentionat aici... cum sta treaba cu Golden Tulip? au facut cu 2 etaje in plus fata de ce prevedea contractul si cu 2 mai mult decat e voie pt zona in care e amplasat....dar pt niste bani in plus, s-a rezolvat. Apoi, cum naiba sa cumpere sensul de mers spre BTT din "scoala de inot" ca sa faca parcari? ce, daca am bani inchid circulatia pe strada pe care locuiesc, ca sa-mi parchez eu si prietenii mei masinile? Probabil daca as avea suficienti $$ pt domnul primar (si nu numai) as putea face si asta
Patinoarul din centru e un fel de gradina zoologica....doar ca nu vei animale pe care de disparitie...vezi oameni (diferenta e ca astia nu's pe cale de disparitie) ... si in plus, de ce sa faca patinoarul din parc? sa fie asa de mare? sa poti sta la un suc pe margine daca vrei? sa te simti bine si sa ai mai mult de 2 metri sa patinezi? nu nu, mai bine in piata mare, poate face "vreunu" poze s-aparem prin alt oras...

Dar cu toate astea (si nu numai) cred ca domnul primar face si treaba. Adica, nu cred ca ar fi altul mai bun, si daca e, sigur nu va ajunge primar...asa ca intre Boc,base',evanghelie si Iohnnis, il prefer pe neamt'
Asa ca (inca) sper la un Sibiu mai bun

zuPPazThaR spunea...

eu dupa cum am zis mai sus...consider ca ar trebui sa votezi o anumita persoana numai daca ea te reprezinta si daca esti mutumit/a de ea in proportie de cel putin 70-80%...
NU am sa merg la vot doar pentru a avea o bulina pe buletin!
NU am sa merg la vot doar pentru ca familia/prietenii mei o fac!
Nu voi merge la vot doar pentru a vedea cum este...sau pentru ca am facut 18 ani inaintea prietenilor si vreau sa fiu mai "shmeker"!(nu e cazul meu, dar la un mom dat am intalnit o situatie de genul)
Nu voi merge la vot pentru a da un vot negativ!(nu imi place de unul dintre ei, il votez pe celalat)
Si cel mai mult, nu voi merge la vot pentru ca nu am ce face intr-o duminica!


Ii admir pe acei oameni care voteaza pentru ca, in opinia mea, acestia au gasit un candidat care ii poate reprezenta, si vreau sa cred ca s-au interesat in amanunt despre acesta, inainte sa puna stampila!

Anonim spunea...

pai da, poate la nivelul sibiului merge opinia ta, dar nu cred ca si la nivel national
In primul rand, nu vei gasi nici un candidat care sa te reprezeinte. Tu vrei sa-ti mearga bine, ei vor sa se imbogateasca neavand nici o treaba cu tara sau orasul.
Apoi, daca tu nu votezi (dintr 2 rele, alege raul cel mai mic) o sa vina ungurii si-o sa-si voteze candidatii (fir'ar al naibii cu tot marco-ul lor cu tot). desigur, aici ma refer la nivel national. daca toti ar gandi ca tine, si ar mere doar aia din hunedoara, Targu Mures si pe unde or mai fi....la naiba daca vreau sa invat maghiara la scoala =))
si ar mai fi probleme cu alesul....

zuPPazThaR spunea...

mda....aici apare alta problema...
domnii astia "de sus" au fost indeajuns de destepti sa scoata limita numarului de participanti la vot pentru o validare a scrutinului.
De exemplu daca am fi avut o limita de 25-30-50%+1 etc era ok...Nu de alta dar populatia de etnie maghiara reprezinta doar 7 procente din populatia totala a Romaniei
Deci Adi, ceea ce zici tu este drept pe de o parte....insa sunt convins ca in cazul in care procentajul romanilor prezenti la vot scade dramatic, vor reveni la aceasta lege de frica sa nu fie surclasati de partidele minoritatilor
Deci nu cred ca vei invata maghiara...Si inca ceva...tu mai ai putin si termini...dupa ce se termina acest mandat nu vei mai avea treaba cu scoala...Pacat insa de copii pe care ii vom avea la un moment dat daca ar fi sa se intample asa ceva...Eu personal as emigra, in special luni si vineri ;)

Annonimu spunea...

In fine :) Nu stiu cum sa incep. din anumite puncte de vedere ai dreptate , dar sunt si lucruri unde exagerezi.
In fine multa bafta si sa faci articole de calitate.

Eu unul sunt destul de multumit de atitudinea lui "Sasu" .