Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

joi, 19 februarie 2009

Antisocial sau doar anti-imoral?! Decideti!

Valorile morale, sau mai bine spus lipsa lor si lipsa unor norme elementare de etica sunt cele care in cele mai multe cazuri ma scot din sarite. Situatiile in care vezi o lipsa totala de respect in relatiile interumane ma enerveaza la culme. Macar cei 7 ani de-acasa si inca 10 de scoala ar trebui sa te formeze ca om, si chiar mai mult de atat ca membru al societatii in care traiesti. Si primind acest statut de membru trebuie sa te supui unor reguli nescrise. Stiti ca atunci cand erai mic iti spunea mama: ”Scoate degetul din gura”, “nu te holba la nenea ca nu e frumos”, “nu scuipa pe strada” etc. Mai tarziu insa ajungi sa vezi oameni care nici macar “Buna ziua” nu stiu sa spuna…si te intrebi daca nu cumva au trait in jungla.

Dupa acest post va veti intreba…dar ce dracu nu ma enerveaza, sau ce imi place?!

Inainte de a citi cele ce urmeaza vreau sa faceti clar distinctia intre “nu imi place” si “ma enerveaza”. In momentul in care ceva te enerveaza esti irascibil…in momentul in care ceva nu iti place treci in general cu vederea…sau il poti transforma in ceva care te enerveaza. Cunosc notiunea de “toleranta” si o aplic spun eu destul de bine. Pentru ca, daca nu o aplicam, toate acele chestii care ma enerveaza erau probabil o cauza al unui comportament deplasat, ceea ce nu s-a intamplat. Am strans in general din dinti si am mers mai departe, iar in situatii extreme am deschis gura. Sa spunem ca in ultimul timp arma verbala (si nu ma refer la injuraturi/amenintari) a fost mai taioasa decat violenta fizica.

Dupa ce terminati de citit postul, as vrea sa imi spuneti daca si voi aveti aceleasi pareri sau sunt eu prea exigent?! Sa vedem ce ma enerveaza:

  1. Ma enerveaza omul caruia ii explici si ii argumentezi ca stirile TV nu fac altceva decat sa instige la violenta sau sa manipuleze dar el prefera sa le urmareasca in continuu, cu mult mai mult nesat. Asta e tipul de om care se opune benevol notiunii de evolutie umana.Ma enerveaza omul caruia ii explici ca orice telenovela, sau aproape orice telenovela are acelasi scenariu cu mici detalii modificate si bineinteles cu alti actori, dar el prefera sa se uite la ele. Si stiti ce e amuzant, ca tu te chinui sa ii prezinti persoanei respective motivele pentru care ai facut acele afirmatii,curg apele pe tine si iti storci creierii sa il faci sa inteleaga, iar intr-un final esti multumit de efortul tau: acea persoana te aproba si recunoaste ca adevaratele emisiuni de cultura nu sunt nici pe departe acelea. Dar ce se intampla dupa 5 minute?! Cu siguranta revine la programul cotidian.
  2. Ma enerveaza toate acele emisiuni tampite din media si prezentatorii acestora. Problema este ca acei prezentatori nu sunt de cele mai multe ori prosti (nu de alta dar daca erau prosti nu ajungeau acolo), singura lor problema este ca au plecat capul cu mult timp in urma, iar onoarea meseriei pe care o practica a ramas o chestiune abstracta. Unde va este demnitatea marionetelor?
  3. Ma enerveaza oamenii care se plang de bani dar care intotdeauna fac dezmat in caz de sarbatoare sau poate chiar zilnic. Sunt acei oameni care nu au ce manca, dar ei sunt targa in fiecare seara. Si apoi apar pe sticla si ii vezi cum bocesc. Rebuturi ale societatii.
  4. Ma enerveaza oamenii atat de prosti incat au impresia ca maneaua este un gen muzical. NU! NU este. Maneaua este forma cea mai scarboasa de zgomot. Prefer sincer sa il ascult pe vecinu' de la 9 care da gauri aproape zilnic decat sa ascult asa ceva. Maneaua este mai mult decat poluare fonica, reprezinta un atentat la cultura, si asa subreda a poporului nostru. Frate...si cum poti pana la urma sa ii asculti pe acei inculti care nu au fost nici la grupa mica pregatitoare....ca de clase primare nu mai vorbesc. Stiti ce e si mai amuzant in toata treaba asta?! Daca ii intrebi pe cei care asculta manele(ma refer la romanii care le asculta) ce parere au despre tigani(sau rromi) veti avea probabil un soc. Paradaoxal cei mai multi nu ii suporta...Si atunci cum p**** m**** ii asculti?! Nu am nimic cu tiganii, nu le vreau raul...Dar maneaua ma scoate din sarite. Si nu m-ar deranja faptul ca asculta, bafta lor...Ma enerveaza atunci cand pe strada sunt obligat sa ii ascult boraciunea aia de zgomot. Aculta acasa, asculta in casti...dar macar in autobuz lasa telefonul in buzunar...Nu vreau sa stiu ultimul hit al lui Guta, nu ma intereseaza vocea lui Adrian Boeingul Fantastic si nici ce difuzor are harciul ala de Nokia. Adica la fel cum eu imi ascult muzica in casti...ar trebui sa o faca si ei. Dar ce poti sa le ceri cand insasi Domnia Sa Traian Basescu se rupea pe manele. Asa tara...asa presedinte.
  5. Ma enerveaza oamenii care merg la vot si nu stiu ce voteaza, oamenii care merg la vot doar pentru a avea acel abtibild pe spatele buletinului, oamenii care merg la vot doar pentru a iesi duminica din casa, oamenii care merg la vot pentru ca au primit o portocala sau o plasa cu alimente sau oamenii care nu voteaza pentru ca un candidat ii reprezinta, ci pentru ca nu il inghit pe un altul (vezi dl Basescu vs dl Nastase).
  6. Ma enerveaza oamenii care spun ca cei care nu merg la vot nu au dreptul sa comenteze. Ba da! Au acest drept. Am dreptul de a vota…e fix problema mea daca mi-l exercit sau nu. Am dreptul la libera exprimare, la libera opinie…Daca vreu sa fac o afirmatie o pot face atat timp cat nu ii deranjez pe cei din jur…de aia se numeste democratie…Exclude aceste cateva libertati si ai sa vezi unde ajungi.
  7. Ma enerveaza oamenii care critica iarba fara sa aiba idee. Asta este omul care are patru clase primare si isi da cu parerea despre diverse chestiuni de natura economica, sociala sau politica, care stie intotdeauna mai bine decat ceilalti ce este bine si ce nu. Asta e omul care critica drogurile in general dar el nu se poate apuca de munca daca nu a baut “o juma’ de votca”…nu de alta dar ii tremura mainile, sau cei care folosesc ei insisi cafea pentru a se trezi si somnifere pentru a dormi…dar nu frate…alea nu sunt droguri...Nu…alea nu creaza dependenta. Sa vezi tu dupa un an de cafea cu somnifere daca nu ai creierul mai prajit decat unu care pipa iarba.
  8. Ma enerveaza oamenii care iau spaga si totodata oamenii care sunt impotriva spagii pana in momentul in care ajung sa fie ei pusi in situatia de a da sau de a primi spaga.
  9. Ma enerveaza prostia pensionarilor care merg la ora 7 dimineata cu autobuzul, cand la acea ora copiii sau oamnii merg la lucru. Ce fac ei...folosesc de fapt biletele gratuite pe care le primesc: merg pana la capat de linie si se intorc. Sau in unele cazuri...tot la ora 7 ei pornesc spre caseriile de gaz/curent/cablu care culmea...deschid la ora 9. Si e cu atat mai enervant cu cat nu sunt numai 2 sau 3 pensionari, sunt pe putin 15-20 intr-un autobuz....si tot ei sunt cei care dezbat "nesimtirea si impertinenta tineretului din ziua de azi".
  10. Ma enerveaza pensionarii care se plimba pe bulevarde...dar nu oricum..la pas de defilare, cate 6-7 in linie. Cat de vita beata poti sa fi?!
  11. Ma enerveaza babele acelea tampe care merg la biserica sa barfeasca..."Uite ce pantaloni are ala!", "vai ce freza are aia", "ala e derbedeu"...aia'n sus si ala'n jos...si cand le zici doua...tot tu esti catalogat drept impertinent. Sau am confundat eu biserica aceea cu o sezatoare?!
  12. Ma enerveaza oamenii care arunca mizerii pe jos. Acesti oameni cred ca o hartie nu conteaza...ca adevaratele gunoaie sunt cele in cantitati industriala. Sunt atat de dobitoci incat isi poarta capul pe umeri ca sa nu ii ploua'n gat si nu realizeaza ca pentru a schimba un lucru trebuie sa te schimbi in primul rand pe tine ca persoana. Daca 10 000 de oameni arunca 2 ambaleje de ciocolata pe jos in fiecare zi, intr-o luna avem de-a face cu aprox 300 000 de ambalaje...Iar apoi tot ei sunt cei care critica firma de salubrizare.
  13. Ma enerveaza oamenii care judeca dupa aspect, oamenii care eticheteaza fara sa cunoasca.
  14. Ma enerveaza oamenii care critica Hip-Hop-ul din cauza limbajului fara a da o sanse esentei(mesajului care se vrea transmis). Si aici nu ma refer la trupe care injura “ca asa e misto”. NU! Ma refer la trupele care folosesc injuratura ca pe o alta forma, auxiliara sa spunem, de exprimare. Si e cu atat mai amuzant ca unii dintre cei care il critica injura si ei cand se afla la un suc impreuna cu amicii, sau daca nu injura ei, amicii lor sigur o fac, insa pe ei ii tolereaza.
  15. Ma enerveaza doctorii care nu isi fac meseria sau doctorii care si-o fac diferentiat, in functie de cotizatia pacientului.
  16. Ma enerveaza profesorii pedanti si cei care sunt lipsiti de vocatie insa isi practica meseria in continuare.
  17. Ma enerveaza prostii care nu stiu sa minta, la care socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Fiind mai paranoic de fel...cand discut cu cineva obisnuiesc sa-mi masor destul de bine cuvintele si sa analizez cu multa atentie ce imi spune acea persoana. Si e atat de amuzant cand intr-o discutie de 5 minute omul se contrazice singur de vreo doua ori...Si iti dai seama ca te minte...si te minte cu nerusinare...Dar il lasi in pace...o fi prost, dar e prietenul tau. Si stiti care mi-a fost in general problema?...Nu ma pot supara sau razbuna pe o persoana...Si ma doare enorm cand vad ca un apropiat isi baga cu usurinta p&%# in toata prietenia, in tot ce ai facut tu pentru el si in tot ce simteai tu. Sau cazuri in care esti mintit si afli adevarul de la alta persona. Cat de prost poti fi sa iti tradezi prietenul fara ca macar sa o faci ca la carte. Mai frate...daca minti...gandeste bine, analizeaza toate situatiile posibile...Si in cazul in care se afla du-te si iti cere iertare, nu fi tot tu cel cu nasul pe sus. Aici e problema! In momentul in care esti tradat si bineinteles te superi pe acea persoana...si ii administrezi tratamentul tacerii...Ce se intampla?! Tu esti cel nesimtit, tu esti cel care s-a schimbat, tu esti de vina.
  18. Ma enerveaza oamenii care au impresia ca sacul nu are fund. Sunt absolut de acord cu ideea ca aceasta lume se bazeaza mult pe egoism, iar interesul personal primeaza. De multe ori spui ca te gandeai la celalat cand de fapt subconstientul a gandit 5 mutari ca la sah pentru tine. Sa va dau un exemplu ca sa intelegeti mai bine...De cate ori nu ati ajutat o persoana cu gandul ca poate la un moment dat, in aceasta viata si el va va ajuta?! De cate ori nu ati chemat pe cineva la o bere...nu pentru ca doreati sa vedeti persoana ci pentru ca va plictiseati groaznic in casa. As minti sa spun ca nu am facut asa ceva, cu toate ca incerc din tot dinadinsul sa evit astfel de situatii. Dar ce ma enerveaza pe mine sunt cei care sunt orbi de egoism. Stiti cum gandesc acesti oameni?! "Sunt eu si restul". Si e enervant. Pentu ca de multe ori sunt atat de prosti incat nici macar nu se chinuie sa isi mascheze catusi de putin interesul propriu. Frate ca profiti de pe urma bunatatii mele e ok, te inteleg perfect, dar nu ma lua macar de fraier. Si stiti cand e si mai nasol...cand pe acei oameni ii considerai prieteni...Cand acei oameni ti-au luat la un moment dat un fir de par...si dupa aia au disparut cu cu toate degetele, cu un ficat, cu splina si chiar cu inima. Facand o paranteza aici...Cand am fost in America a fost dragut. Americanii sunt niste oameni tare ciudati(nu pot spune ca sunt buni sau rai...doar ciudati) din punct de vedere al ajutorului pe care il acorda altora. Daca il rogi pe un american sa te ajute iti va spune politicos ca va incerca sa o faca, isi va da chiar toata silinta...insa dupa ce face 3 metri a si uitat. In concluzie in State am invatat sa ma descurc 100% singur, a fost greu dar a meritat. Macar stiam la ce sa ma astept. M-am intors in Romania. Ce s-a intamplat aici?! Oricand mi-a fost cerut ajutorul nu am ezitat sa il ofer...Ca mai apoi sa realizez ca a fost o actiune unilaterala. Si culmea, s-a intamplat cu persoane la care nu ma asteptam. 


Recunosc, sunt perfectionist si cer mult de la cei din jur. Dar consider ca atat timp cat eu ofer ar trebui sa si primesc…Quid pro quo…Si nu sunt absurd…Totul are o evolutie gradata. La inceput sesizez greselile si le aduc la cunostinta persoanei respective(asta in cazul persoanelor cunoscute)…apoi il rog sa nu mai repete aceeasi greseala, lucru care se intampla in general de 2-3 ori, dupa care devin ipocrit. Da, devin ipocrit. Altfel spus il ajut si pe viitor, il sprijin, insa intotdeauna voi privi acea persoana cu anumite retineri, nu ii voi spune ce m-a deranjat, dar nici nu va mai fi ce a fost, pe principiul “increderea nu se pierde decat o singura data”. As vrea sincer sa invat sa spun NU…dar uneori tii atat de mult la acea persona incat nu te lasa sufletul. Il accepti asa cum este si treci peste toate celelate. Unele greseli te duc in pragul disperarii…dar respiri adanc si ii mai dai o sansa…A cata sansa? Ai pierdut sirul, dar i-o dai. Pana cand? Probabil niciodata nu te vei opri, si intotdeauna vei spera ca acea persoana se va schimba.





Pentru cei care nu se incadreaza in categoriile de mai sus...nu am decat Stima si Respect!

by zuPPazThaR

34 de comentarii:

Nikol spunea...

Am citit tot.Sunt de acord cu tine,mai putin insa la punctele 9 si 10.Aici nu mai e vorb ade democratie,libertate si educatie?
Probabil asa au fost educati-cine se trezeste de dimineata,departe ajunge-sunt si ei oameni,chiar daca au o varsta mai inaintata.Din contra,zic eu,ar trebui respectati si mai mult!Ce daca se duc la ora 7 la piata?E alegerea lor,nu crezi?Poate ca mai tarziu au alt program...de somn,de exemplu!

Dar in rest ai dreptate!

zuPPazThaR spunea...

Sunt absolut de acord cu tine Niko...sa mearga cand doresc ei.
Problema pe care am intalnit-o chiar eu cand eram in liceu a fost alta. Un copilas era aproape calcat in picioare de catre batranii care aveau un dialog pe cat se poate de interesant:
"-Ce faci Ioane...Nu te-am mai vazut de un car de ani"
"-Uite am iesit la o plimbare...Ma duc pana la capat de linie si ma intorc acasa. Daca tot ne-au dat astia bilete gratuit"

Si acum cine e nesimit?

Ingerul tau spunea...

Frate, mult ai mai scris, am crezut ca e o noua constitutie... :)
1. cultura poporului nostru nu e subreda, ba dimpotriva aici suntem cei mai tari.
2. Mi-ai dat emotii am crezut ca e unul din versurile tale reusite : "Ma enerveaza oamenii care critica iarba fara sa aiba idee."
3.Fi si tu mai ingaduitor incearca sa vezi jumatatea plina a paharului, trebuie sa fim optimisti, sunt multe lucruri minunate in jurul nostru.
Trebuie sa iubim, de unde sti ca intr-o lume a viitorului nu vei merge pana pe Uranus sau Neptun cu bilet gratis disperandu-i pe adolescentii de atunci care vor sa se imbarce spre o noua galaxie? :)

zuPPazThaR spunea...

Pai daca nu eram optimist nu tratam aceste subiecte...
Care e ideea?
Zilnic blogul este citit de aproximativ 50 persoane...Din cei 50 cel putin 35 se incadreaza in una din categoriile amintite de mine. Daca din cei 35 macar unul s-ar mai deschide la minte eu consider ca nu a fost in zadar.
Nu ma consider optimist...Optimismul imbraca de multe ori forma visarii...Prefer sa ma mentin totusi cu picioarele pe pamant.

PS. Iti recomand filmul "The day the earth stood still" cu toate ca e SF...ideea filmului este una extraordinara

Anonim spunea...

Tot ceea ce te enervează pe tine mă enervează şi pe mine şi - cu siguranţă - îi enervează şi pe alţii. Totul este să luăm atitudine, măcar în scris, aşa cum ai făcut şi tu. Felicitări pentru modul concret în care ţi-ai susţinut fiecare afirmaţie. Numai bine, la bună recitire...

zuPPazThaR spunea...

Cristian...ma alina gandul ca nu sunt singurul care isi face nervi din motivele enumerate...
Uneori chiar aveam impresia ca restul se complac. Multumesc pentru sustinere.

qttip spunea...

citind cele scrise..imi dau seama ca sunt de acord 100% cu tine...punctele 9 si 10 ma distreaza teribil..realizez ca se intampla zi de zi in jurul meu..mai mult..intr-o dimineata am zis sa fiu si eu "politicos" ca asa am fost invatzat..si am lasat o batrana sa stea jos..peste vreo 5 minute sa aud cum vorbea cu moshu din fatza ei despre cum poarta "derbedeul de langa ea" pantalonii de ii se vad chilotii..mentionez ca ma tzineam de bara aia jegoasa din troleu..sa nu imi pierd echilibrul..si na' ..pantalonu mai jos..s vedeau boxerii ..adevarat graia saraca baba..
sper sa nu ma intelegeti gresit..nu am nimik cu ei saracii..dar uneori mi se pare ca intrec masura....mamaie/tataie..eu ma legam de voi ca tineti pantalonii pana-n gat..sau ca nu stiu cum va imbracati..

Unknown spunea...

In principiu, de acord cu ideea.

In ceea ce priveste iarba, nu ma pot baga, o singura data am fumat activ, si nu cred c-am fumat ce trebuie, ca n-am simtit absolut nici o diferenta... Poate asa functioneaza, da' inafara de putoarea proprie-mi guri dupa joint, n-am remarcat nimic deosebit :)) Si mi-am propus nici sa nu ma apuc de sportu' asta, ca mi-ar da prea multe palpitatii. Si la propriu si la figurat. Better safe than sorry.

Ca idee, pensionaru' din ziua de azi e asemantor cu un caine de paza tinut la bloc. Adica omu' a crescut intr-un regim care i-a acordat libertatea unei lese scurte intre 4 pereti. Si stim cu totii ca pe cainii batrani nu-i poti invata trucuri noi. Nici pe pensionari. Asa au stat 30-40 de ani la coada, n-o sa schimbe nimeni asta prea curand... Da' o sa se curete rand pe rand, iertate fie-mi cuvintele. Si atunci o sa vezi noua generatie de mosneguti care-si pun zilele de nastere pe youtube si-si platesc facturile pe internet in timp ce joaca world of warcraft ;) Cunosc deja exemplare :)

Hip-hop-ul e blamat de multi pentru ca exprima ideea intr-o maniera prea dura pentru tabu-urile si kitsch-urile pop care ni s-au bagat pe gat in ultimii 10-15 ani. Prin urmare, omu' cu 4 clase alege maneaua, ca atata stie: bani, dusmani si femei. Nu c-ar avea parte de prea multe din ricare astea 3, da' asta e... Ca in lumea lor daca n-ai bani n-ai dusmani, si stim cu totii ca fara dusmani n-ai nici prieteni, ca nu le dai prilej sa traga de pe tine :)) chestia cu onoara intre hoti nu e valabila la oamenii cu 3-4 clase pentru care 3x8 da diferit de 4x6. Si la capitolu' femei, parerea mea e ca au circuit inchis. Eu daca as fi fata nu m-as cupla cu unu' bronzat "maroc" in ianuarie, cu 4 dinti din care 1 maro, 2 ciobiti si al 4-lea din ceramica ieftina.

Si hip-hop-ul... Forma de manifestare si protest fata de opresiune. E o varianta de exprimare sublima a unor idei si concepte acide imbracand forma jargonului / argoului :) Personal, sunt fan Ludacris si Ombladon, daca e sa luam cei mai cei de peste hotare / autohtoni :)

Ipocrizia si egoismu' la noi in tara fac casa buna, n-avem ce-i face. Si eu sunt genu' care ajuta pe toata lumea inainte sa se gandeasca la el insusi. Si asta se va intampla pana in ziua in care voi constientiza pe propria piele o vorba pe care mi-au spus-o multi : nu e prost ala care cere, e prost aa care da! Pan'atunci insa, life goes on :))

Politica in general ma lasa rece, in ideea ca mi se falfaie mie de ce face super-base sau p"hhh"ostanacu' sau emil boc-poc pentru ca oricum, sistemu' e prea mare pentru mine ca om sa-l schimb de unu singur. Ca in cazu' asta, buturuga mica nu mai rastoarna caru' mare. Pentru ca-i plin de boi.


Pe scurt, perfectionism sau nu, prefer sa cred ca aia normali la cap suntem noi, nu pulimea. Sau na, relativ normali, ca eu unu' nu mi-s prea citav cate-odata, cand m-apuca ;) Oricum, general vorind, se pare ca amandoi impartim acelasi caz sever de alergie la prostie :)

Lavinia Ștefan-Filip spunea...

Zup, ti-a iesit o radiografie, dragul meu, de ma face sa-ti sugerez sa te bagi la doctorat cu tema asta. Foarte exact esti in tot ce spui si stii ce mi-a placut? Ca n-am simit rautate, ci doar naduf - iar asta cred ca e cea mai buna atitudine, fiindca implica si doza necesara de toleranta, ca altfel ne-mbolnavim de inima rea de dimineatza pina seara :)))))
(ma rupe albu' asta scris mic pe fond negru, iti jur - vad cu dungi fo' juma' de ora dupa ce ies de la tine; da' stiu ca asa iti place tie, asa ca rabd, ce sa fac... ooof, ochii meeeei :)))

zuPPazThaR spunea...

qttip mi-ai adus aminte o chestie draguta...
Acum vreo doi ani eram intr-un autobuz cu doi prieteni. Eu am prins un loc liber asa ca stateam jos. La un moment dat a urcat o babuta si i-am oferit locul. Asa ca eu impreuna cu cei doi amici ai mei steateam in picioare atarnati de bara din autobuz, asemeni tie. Intre timp am inceput sa povestim...Si la un moment dat un prieten si-a terminat propozitia cu "Trazni-l-ar"...La care babuta: "Da' di tze sa-l trazneasca maica"...La care un mos care statea langa dansa spune: "Lasa-i in pace ca astia sunt din aia nebuni"(am uitat sa precizez, atat eu cat si amicii mei eram imbracati larg si aveam tatuaje la vedere)
A fost super amuzanta faza...Am ras sa mor...Dar ce sa ii si faci...
Multi dintre oamenii in varsta au foarte mult bun simt...Insa la marea majoritate acesta s-a pierdut impreuna cu anii...O fi de la senilitate?!

zuPPazThaR spunea...

Raka
1.Iarba la fel ca si tigarile, cafeaua, alcoolul se poate sa iti placa sau nu. Eu personal nu mai pip de mult timp iarba. Si aici vroiam sa ajung...Tigarile creaza extrem de multa dependenta in raport cu iarba. Incerc sa le las de cateva saptamani si nu imi prea iese.(am vreo 14 ani vechime)

2.Ai mare dreptate...insa dupa cum i-am spus lui qttip mai exista si batrani cu bun simt(cu toate ca sunt specimene pe cale de disparitie) Sa asteptam deci noua generatie...Care va fi mai amuzanta(imi aduc aminte de o batranica din america...juca Doom la greu pe PS2)

3.Hip hop-ul este foarte frumos...ideea este sa sti ce sa asculti...Exista trupe din underground care merita o sansa...Insa cat timp romanul nu stie sa aprecieze...Fac munca patriotica.

4.Politica este un subiect care chiar nu ma enerveaza...Unele chestii nu imi plac...Insa nu ma stresez din cauza lor

Problema sti care este...Daca cei care gandesc sunt depasiti numeric de prostime...Ei vor fi cei anormali :))

zuPPazThaR spunea...

Lavinia...ma bucur ca ti-a placut postul...
Aspectul ma gandeam sa il schimb...doar ca sti si tu cat e de greu...Vreau sa ii dau un look misto...Insa o sa imi stric toata ordinea pe acolo...Asa ca o voi face intr-o zi in care ma voi trezi cu multa rabdare in mine :))
Cu doctoratul...nu stiu inca din ce va fi...Acum sa termin cu liceenta respectiv cu masterul...si dupa aceea :)

Merci de vizita Lavinia

Unknown spunea...

citez "Pentru cei care nu se incadreaza in categoriile de mai sus...nu am decat Stima si Respect!" nu frate... tu meriti cea mai mare STIMA si RESPECT... DE CE? pai frate ca ai tupeu sa le spui asa cum vin... si sunt sigur ca nu ar fi doar 18 puncte... doar atat tiai amintit...
hai sa comentez cateva...
1. ramaneam la "mass media este educata, nu edica"

4. maneaua... oficial este, din pacate... avem tot soiul de copi minutati si salamuri... dar din puctul de vedere a mai toate genurilor muzica este o aberatie... in concluzie manele sunt cu ele insisi, si toti ceilalti contra lor... au norocul chiar ca sunt majoritari...




7. iarba? atunci cand controlezi situatia RESPECT atunci cand ai pierdut pamantul de sub picioare.... imi pare rau... dar trebuie criticat... defapt nu... ajutat... dar cum?


11. va spun sincer... romani sunt majoritari atei... nu suport cand aud... o noua Biserica se construeste... si ele duminica sunt goale.... fratele meu... uitativa la minoritati... au poate o singura Biserica in oras.. si sunt full in zilele Sfinte sau ma rog cum sa numi...



14. Hip-hop? multi nu inteleg... nu inteleg ca munzica asta inseamna LIBERTATE... fara sa ti se impuna nici o limita si regula... ia sai intrebam pastia... cand te enervezi cum dracu sa nu injuri? vor zice:dar atunci sunt nervos, dar voi cantati... a daaa... chiar asa... o da... am uitat sa spun ca nu suntem falsi....
cu Hip-hop... imi place muzica... si ascultam aproape numai hip-hop... insa miam dat seama ca nu apartin... cu toate ca inca imi mai gasesc motivarea in muzica asta...



15 16 bani si iau ce mai vrei? sati povestesc o faza... la un moment dat am ajutato pe diriga la ceva in timp ce predea la alti profesori lectii de inforatica.. ia ia ghici... vorbeau diverse si faceau galagie ca si elevi... UNDE LE ESTE DEMNITATEA?



Mult respect din partea mea... voi mai vizita cu siguranta blogul asta... si voi mai stii ca te vei uita urat la blogul meu... siti voi da dreptate... sunt doar aceleas soarece de casa... tind la lucruri mari... mda un scriitor... dar nu vei gasi decat texte ce vorbeste despre sentimente...

eventual eviti blogul... o sati pun blogul in lista... NUMAI RESPECT si CAT MAI MULTA INSPIRATIE

Anonim spunea...

zuPPazThaR in primul rand imi place cum iti sustii afirmatiile,sa stii ca la acest subiect sunt intru tot de acord cu tine. Eu am trait o experienta pe pielea mea atunci cand a trebuit sa imi fac niste anailize.Ma duc la spital sa imi fac niste radiografii si sa ma consult la inima, pana sa imi fac analizele am stat 3 ore in spital si nu m-a luat nici un doctor chit ca aveam si trimitere....dupa 3 ore de stat in picioare m-am dus la o asistenta sa o intreb cand pot sa intru si eu sa imi faca analizele la care asistenta imi raspunde dar sunteti internata aici? la care eu ii spun NU....asistenta:pai numai cei care sunt internati aici pot sa faca analizele.In paranteza mieimi trebuiau analizele pt ca urmeaza sa imi fac operatie la spate in strainatate dar mie imi trebuiau analizele pt casa de asigurari pt formularul E112 prin care puteam sa fac operatia de gratis dar culmea nesimtirii din Romania mi se spune ca nu ma pot ajuta.Dar asta e Romania.Revenind la analize ma duc la medicul d l otopedie unde eram eu inscrisa si i-am spus ca nu pot sa imi fac analizele doar daca sunt internata si el m-a trimis sa imi fac fisa de internare,si dupa ce m-am internat imediat m-au primit la analize.....de aici concluzia ca daca nu esti internat poti sa mori.
P.S.Da Adi ma cunosti;))

zuPPazThaR spunea...

Handesion ma bucur ca ti-au placut ideile si ca ai digerat postul meu...Sunt totusi sigur ca multi au avut indigestie.:))
1.Totusi imi sustin ideea ca maneaua nu este muzica.
2.Iarba nu prea trebuie sa o controlezi....trebuie doar sa te limitezi la iarba...sa nu incerci altceva. Eu am o idee...Inainte de a face ceva, ma interesez foarte bine...Vreau sa stiu toate aspectele implicate. Sa stiu la ce sa ma astept.
3.Romanii nu sunt atei...poate doar farisei :)) Si ai dreptate cu celalte religii. Sunt mult mai implicati
4.Ma bucur ca intelegi ideea cu hip hop-ul...Si sincer sper sa existe mai multa lume care sa se dechida putin si spre aceasta arta...Cei care sunt impotriva lui...sa se gandeasca numai cum era privita poezia lui Arghezi pe vremea lui(vezi estetica uratului).Intotedeauna un curent a aparut ca o reactie a curentului anterior.

5.La ideea enuntata de tine in legatura cu profesorii...Sa nu uitam ca si ei sunt oameni. Sunt de acord cu profesorii care se dezmata la banchete/baluri/etc...sau cu alte situatii care totusi respecta un grad minim de bun simt. Pe mine ma enerveaza cei care predau doar pentru ca se plictisesc acasa...Nu au nici o tangenta cu invatamantul...dar ei sunt profesori. Nu stiu sincer...Aici am sa citez din Nimeni Altu: "Martalogul e cel care dupa o gura de vin...incepe sa vorbeasca aiurea ca un virgin despre vagin"

Merci frumos de vizita...Si te mai astept cu idei...Dupa cum am spus si alta data ideea mea este ca fiecare din noi are ceva de invatat de la altii....Asa ca am sa iti "procesez" cu siguranta ideile...Si cu siguranta voi trece pe la tine :)
PS.Inca ceva Handesion sunt sigur ca marea majoritate a greselilor au fost din cauza ca tastai repede:)

zuPPazThaR spunea...

Anonim...sau mai bine zis anonimo...
In ceea ce priveste sisteamul sanitar iti dau dreptate...Totusi nu trebuie generalizat...Dupa cum spuneam si eu, ma enerveaza exclusiv acel tip de doctori. SUnt insa convins ca exista si oameni care isi fac meseria ca la carte si pentru care nu am decat cuvinte de lauda...Stiu c astfel de oameni exista si sincer sper sa intalnesc si eu unul.
Imi pare sincer rau pentru problemele pe care le-ai intampinat si daca te incalzeste cu ceva nu ai fost singura...De doua ori am avut personal nevoie de Serviciul Urgenta, si inca o data am apelat la cesta pentru o persona apropiata. Nu vreau sa discut despre aceasta situatie acum...nu de alta...Dar nu imi prea place "sa fiu in pas cu moda" asta daca intelegi ideea...
Multumesc de vizita si te mai astept.
PS.De ce mi-ai dezvaluit identitatea...Eu sunt mai paranoic asa...Daca acum cineva ma va cauta :))...App...suntem colegi?!

Unknown spunea...

nu mai inteles... nu ma refer la faptul ca profesori nu au voie sa se distreze sau sa faca lucruri ca tot omul... aici este vorba de respectul de sine.. si de demnitatea de om.... spunemi... daca tu ai fi profesor... care iti doresti sa predai dar nu poti ca elevi sunt preocupati de altceva... si te injura in gand ca nui las in pace... uite ca vine vremea in care esti nevoit sa inveti ca sa utilizezi ceva pentru ca sati pastrezi postul... si ia zi ceai face? ai intarzia la curs de fiecare data cand tie iti vine sa iei la bataie elevi care au intrat dupa tine?(deci 20 de persone sau adunat in mai mult de jumatate de ora dupa ora stabilita) si apoi cand incepe sati explice ce trebuie sa faci incepi sa vorbesti cu colega ce gatesti la cina(chiar asta vorbeau 2 prof)... imi cer scuze, dar nu pot admite asta... ma refer ca fiind un caz de indeferenta omeneasca... dupa cum stii.... chelneri lasa bacsisuri consistente atunci cand sunt clienti... de ce? nu toti sunt superstitiosi.... o fac pentru ca stiu ce simt cand vad ca pleaca un client si nu le lasa nimic... si mai stiu si cum se simt cand isi vad niste bani in buzunar la finalul prog.


cat despre greseli... celor gramaticale nu prea le dau atentie de fiecare data... iar celelalte... este o alta prob de moment... imi cer scuze pentru asta!!!

Ingerul tau spunea...

Zuppa ai o dedicatie la mine pe blog :)

Anonim spunea...

Imi pare rau zuppa nu am vrut sa iti dezvalui identitatea, dar in timp ce scriam pe blog vb cu un baiat care il cheama la fel ca pe tine si cred ca de acolo am scris.Sper sa ma ierti, sincer nu am vrut am vazut numai dupa ce am publicat comentul.Sorry, sorry.
Da ai dreptate nu toti doctorii intra in aceeasi oala, nu am vrut sa generalizez dar am vrut sa spun doar ca in Romania poti sa mori linistit pana vin medicii.
P.S.Vezi filmul "Moartea domnului Lazarescu"....cred ca stii ce vreau sa spun.
P.S.1:Te admir pt felul cum gandesti si cum iti expui ideile si parerile.

LiaLia spunea...

Zup, perfect de acord cu lista ta. Bătrânilor încerc să le acord circumstanţe atenuante uneori, cine ştie cum om ajunge şi noi la bătrâneţe. Aş mai fi adăugat una alta la lista ta, dar ţi-am dat un răspuns aprofundat la mine pe blog. Cu riscul de a te supăra puţin pe mine :) Deşi sunt convinsă că nu se va întâmpla, pentru că am încredere în logica şi înţelegerea ta.

Adi spunea...

Nu prea sunt eu asta cu "blogul". imi place doar sa citesc anumite articole, personale.... dar sunt putin curios cum din ultimele 3 posturi in 2 se spune sa intrii la persoana respectiva pe blog ca "a raspuns acolo".... Hombre, daca vrei sa spui ceva legat de postul unei anumite persoane, ai sub textul respectiv o chestie numite "comment" sau asa ceva.... nah foloseste-o. Daca vrei publicitate, eventual vorbeste cu autorul...
Asta a fost ca o mica paranteza, sper ca n-am jignit pe nimeni
Acuma, ontopic...
Tu ai expus aici doar anumite ideei, mai comune cred eu, sau mai des intalnite, dar , din punctul meu de vedere sunt mult mai multe.
Cu majoritatea sunt de acord..si daca te pot consola cu ceva, atunci iti spun ca "acolo unde nu este, nici Dumnezeu nu cere".
Cu ce nu sunt de acord este ceea ce ai spus legat de batraneii care se plimba cu autobuzul sau orice altceva, aici nu cred ca ai prea multa dreptate... la fel cum tu mergi la munca, ei isi fac plimbarea. Au muncit cat au fost in puteri, ce ai vrea sa faca acu toata ziua? sa stai de la 66 de ani sau de cand iesi la pensie pana in ziua de apoi in casa...nu cred ca se poate. Si nu cred nici ca merg doar pana la capat de linie ca sa se intoarca....
De ex. bunica mea foloseste si ea autobuzul, cel de la ora 9, ca "ziua incepe de dimineata" cica, ca sa mearga la piata, isi face cumparaturile iar cu busul de la ora 10 se intoarce.... oare merita critica pentru asta? (stiu ca nu intra in categoria expusa de tine...) Si in plus, daca baneficiaza de gratuitate, de ce sa nu profite?
Nah, la restul cam subscriu :)

Ingerul tau spunea...

Ce spui tu acolo Adi de reclama? Vand eu tigari sau iarba(desi repet ma raportez mereu la sensul poetic al cuvantului)?
Crezi tu ca Lia are nevoie de "publicitate"?
Blogul inseamna comunicare, deschidere, schimb de idei si experiente, uneori dezvaluire.
Daca nu stiai, cand cineva iti spune ca ti-a raspuns pe blog, ceea ce insemana ca ti-a postat si adresa si a si vorbit despre tine, inseamna ca iti face reclama tie in primul rand...
Cum se grabesc toti sa ridice piatra!

Adi spunea...

Stai incetisor...
Inca din primul rand am zis ca nu stiu prea multe despre blog-uri. Apoi, eu, ca un simplu cititor ce sunt, daca sunt si interesat de parerile altora legate de acest subiect, trebuie sa intru prin alte bloguri ? In fine
Multumesc , nu nu stiam ca daca cineva iti raspunde pe blog iti poasteaza si linku... Si eu n-am zis ca Lia are nevoie de publicitate, nu o cunosc si nu vorbesc, era o simpla supozitie, dar acuma am inteles...
De ce spui ca "toti se grabesc"... Arat eu ca mai mult de unu' ?

Ingerul tau spunea...

Ma refeream la cei care critica. E atat de usor sa vezi defectele, imperfectiunea. Sa ne amintim ca Tatal a facut sfinti din prostituate , din cei care mergeau sa-i omoare pe crestini chiar...
Si a zis o vorba celebra: "De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău? Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău." Matei 7,3-5

Domnul.Brucan spunea...

Sa scrii cu alb pe negru nu mi se pare cea mai buna idee pentru ochi sanatosi.

zuPPazThaR spunea...

Am sa incep prin a-mi cere scuze...Am fost plecat din localitate pentru cateva zile...acum incerc sa recuperez cat mai repde timpul pierdut.



Anonimo stai linistita cu identitatea...Glumeam...Si nu am de ce sa te iert...Nu ai gresit cu nimic.In legatura cu filmul...L-am vazut si pot sa spun ca a fost foarte realist.Adevarul tragic. Acum de exemplu s-a trezit si presa in lipsa de alte subiecte sa vaneze cazuri de malpraxis...De parca pana acum nu au existat...
Ma bucur sincer ca iti plac ideile mele si te astept oricand pe aici.



Handesion te-ai gandit ca poate le e dor de anii studentiei...:))
Acum serios vorbind...ai dreptate intr-o masura foarte mare. Doar ca de exemplu este putin ciudat...Eu ma gandeam la mai multe aspecte atunci cand am spus ca "si ei sunt oameni"...Ma gandeam la chestii care se intampla foarte des...Gen profesor care s-a ametit la un banchet...a fost filmat si pus pe net.Alea sunt niste tiganii. Si ei au dreptul de a se distra, si ei sunt oameni.



LiaBatranii sunt ok...eu am ceva numai cu segmentul amintit, segment care sufera de o nesimtire crasa. Am sa citesc cu siguranta si postul tau...M-ai facut foarte curios



Adi...ideea cu promovarea e foarte ok...Eu sunt nou in breasla...Toata aceasta idee era in cea mai mare masura benefica pentru mine.
In legatura cu bunica ta...din start nu se incadreaza in categoria mintita de mine...Adica 9 nu e 7. Sa iti faci piata, sa mergi sa platesti facturi >ora 9 este ok...Nu de alta dar nu mai este ora de varf. Eu personal le-as da un numar foarte redus de bilete...Nu de alta dar ce e prea mult strica. Si nu imi poti spune ca mergi la piata/platesti utilitati in 25 din 30 de zile ale lunii(nu stiu exact daca numarul biletelor gratuite este limitat sau nelimitat...ca astia tot schimba). Plus in momentul in care ii dai o limita il educi, il inveti sa foloseasca chibzuit si sa aprecieze ce primeste.
Ingerul tau...Adi e mai nou asa...Invata si el...la fel cum si eu invat, iti multumesc pentru ca ai trecut pe aici.

zuPPazThaR spunea...

Domnule Brucan...imi cer sincer scuze...Aceasta problema mi-a mai fost raportata...Si am sa incerc sa iau masuri.:))
Serios vorbind acum, chiar voi incerca sa ii schimb aspectul. Multumesc pt ca mi-ai atras atentia si te mai astept pe la mine.

Adi spunea...

Hm, legat de bilete... nu mai e demult asa, cel putin la noi. NU mai sunt bilete gratuite.... orice om in varsta, poate calatorii gratuit daca arata buletinul (si are peste 65de ani, paremi-se)

zuPPazThaR spunea...

Cu atat mai rau...Din anumite puncte de vedere.
Hai sa punem altfel problema...
Cine ar trebui ajutati, elevii sau pensionarii? Dar la ce sistem de invatamant avem...nici nu ma mir. Plus, daca stau sa ma gandesc mai bine cine sunt mai importanti cand vine vorba de vot?
Am putea spune deci ca prin acesta indiferenta a statului pentru sectorul de educatie se incurajeaza prostia?

Adi spunea...

So elevii sunt ajutati intr-o masura mai...mica, avand 50% reducere...
Se considera ca ei sunt tineri si pot merge si pe jos...

zuPPazThaR spunea...

Se poate sau nu reduce rata abandonului scolar prin acordarea de gratuitati la mijloacele de transport in comun?
Oare de ce in alte state scolile asigura autobuze pentru transportul elevilor?

Adi spunea...

Pai depinde la ce state de referi... Daca te gandesti la "cele unite" atunci asigurarea transportului (in celebrele autobuze galbene) se datoreaza faptului ca elevii stau la distante enorme care ti-ar lua juma de zi sa le parcurgi pe jos, scolile aflandu-se "in the middle of nowehere". Daca te referi la batranul continent, nu stiu, nu am vazut si nici nu am prea auzit. La noi probabil se gandesc ca daca ti-e lene sa faci 2km pe jos poti a te duci la alt liceu, ca sunt o gramada (de ex, pt zona noastra, poti merge la liceu betania, care e langa sc.6) ..... nu stiu, asta e doar o presupunere...
Nu vezi ca nici mijloacele de transport in comun nu sunt cum ar trebui sa fie? Trebuie sa astept jumate de ora dupa un troileu prapadit, si daca vreau sa ajung intr-o zona anume, de cele mai multe ori nu am legatura directa, asta presupune compostarea a doua bilete...
Ce sa mai zic de tarile in care, pe langa faptul ca vine autobuzul din 10 in 10 minute, mai exista si tramvai care circula si mai des, sau in cele mai puternic-dezvoltate exista metrouri, care, dupa parerea mea, sunt cele mai bune mijloace de transport in comun...

Domnul.Brucan spunea...

Nu ma incadrez in categoriile de mai sus :)) intrebare: de unde ti'ai luat playerul de muzica? O intrebare si mai importanta: poti sa'ti pui muzica ta in playlist?
Respectele mele,
Domnul Brucan

zuPPazThaR spunea...

Playerul este de pe site-ul asta: http://www.deezer.com/
Trebuie sa iti faci un cont, un playlist si iti poti adaauga muzica pe care o doresti....asta daca exista in baza lor de date.
Ma bucur ca ti-a placut playerul si ma bucur si mai mult ca nu te incadrezi in categoriile enuntate.
Bafta multa