Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

marți, 17 februarie 2009

Arta de a fi prost

Un destept care se respecta...la un moment dat a fost prost sub acoperire. Acest principiu a fost nu o data folosit de capii familiilor mafiote si in zilele noastre de politicieni (vezi Domnul Presedinte Traian Basescu)

Pai...nu e uneori mai bine sa ii lasi pe cei din jurul tau sa te creada prost si implicit inofensiv, sa te subaprecieze sau cel putin sa nu te considere o amenintare?! 

Imi plac oamenii prosti, dar acei prosti simpatici...Acei prosti care rad cand faci misto de prostia lor...Acei prosti care sunt totusi destepti, adica acei prosti care au constientizat ca natura nu a prea fost de partea lor. Sunt niste oameni cu care te simti bine in momente de dezmat dar pe care cu siguranta nu vrei sa ii intalnesti intr-un moment crucial al vietii. Vorba lui C Petrescu...daca n-ar fi prosti, desteptii ar muri de foame. Sau ganditi-va ce s-ar intampla cu parlamentarii in lipsa multimii asteia..."prosti da' multi"

Sa va intreb o chestie...ce acceptati mai usor de la un om...o prostie sau un adevar. Sa fim realisti...prostia o mai treci cu vederea...insa daca acel adevar este prea dur cu siguranta vei lua masuri.

In schimb ma enerveaza acei prosti care sunt incantati de "calitatea" prostiei lor. Ma enerveaza acei oameni la care prostia nu cunoaste limite...si care culmea, sunt multumiti cu ea si chiar nu incearca sa faca nimic pentru a iesi din acea situatie. Sunt atat de prosti incat tin neaparat sa inlature orice dubiu...

  • Prosti pur sange si cu pedigree din parinti campioni, care vror sa impartaseasca tuturor celor din autobuzul in care calatoreste ultimul hit al lui Adrian Boeingul Minune.
  • Prosti care de la prea multe fite te privesc de sus si daca sunt la 2 metrii sub.
  • Prosti care nu au bani de benzina dar isi iau Q7,
  • Prosti care nu ies toata saptamana cu prietenii prin oras ca sa bea mai multe beri la 4 lei, insa in schimb merg o data la 3 saptamani intr-un club de fitze, ling doua Corona toata noaptea si apoi se dau beti.
  • Prosti care se cred emo...nu ca ar avea ceva cu acest curent...dar nu esti cool daca nu ai creasta, daca nu te dai cu rimel sau daca nu te imbraci mai rau decat un gay. Si lista poate continua....

PS: voi face probabil un post despre lucrurile care ma deranjeaza...si cu siguranta va fi o lista foarte lunga!


by zuPPazThaR

18 comentarii:

Anonim spunea...

Ideea asta cu prostia imi place foarte mult pt k ai multe de spus p baza la asta. In Romania prostia se tine lant de oameni doar pt k ei nu o pot lasa.Asa cum ai spus zuPPazThaR exemplu cel mai bun "Presedintele Traian Basescu",acesta intruchipeaza prostia. Ion Creanga cand a scris "Prostia omeneasca" a stiut el de ce o scrie, dar cum spune si povestea mai bine acasa la tine ca in lume e mai multa prostie. Mie nu imi place k suntem condusi de o gloata de incapabili si prosti care vor sa le fie bine numai lor iar de populatia pe care o conduc nu se mai gandesc. De aceea eu nu suport prostia, pot spune k am alergie la ea pt k am avut de a face cu cativa, dar nu pot sa ii judec si nici nu vreau pt k poate asa ia facut Dumenzeu.
Si inca ceva, in tara asta cei destepti si care spun adevarul sunt dati la o parte pt k celorlati adica prostiilor nu le convine, cei prosti vor doar pupincuristi care sa faca cum le dicteaza.
Asa cum e titlul "Arta de a fi prosti"-Romania e prima in top;))
Asta e parerea mea.
P.S.zuPPazThaR super idee, si super blog.....don't u ever change! stay the same!

Anonim spunea...

Da, există proşti simpatici. Câteodată, uitându-mă în oglindă, am senzaţia că fac parte dintre ei şi chiar nu mă deranjează ideea. Şi pe mine mă enervează la culme proştii-proşti pe care nu ami ai cum să îi extragi din prostia în care se bălăcesc cotidian...

LiaLia spunea...

Mie mi-e teamă de proşti. Ştii cum se spune, au mintea odihnită ...

Anonim spunea...

Voltaire spunea ca Dumnezeu a gresit cel putin de doua ori, si anume atunci cand i-a facut pe prosti si apoi cand a uitat sa-i instinteze. Cu respect Cosmin

Lavinia Ștefan-Filip spunea...

Va dau o veste proasta: si prostii au exact acceasi perceptie asupra desteptilor: ii cred foarte prosti.

zurliu spunea...

Sunt de acord cu lavinia; şi ca să-ţi dai seama într-adevăr că eşti prost, trebuie să gândeşti, dar cum nu poţi gândi că deh, doar eşti prost, eşti superior tuturor.

zuPPazThaR spunea...

Anonim...ma bucur ca ti-a placut postul.Pe cei destepti i-am tratat in postul anterior...si ai mare dreptate, sunt repede "redusi la tacere"
Stilul nu mi-l voi schimba, cine ma cunoste stie ce vorbesc. Sunt destul de statornic sa spunem asa.
PS. Sunt curios daca nu cumva te cunosc :)

zuPPazThaR spunea...

Cristina Lisandru...toti facem parte la un moment dat din categoria prostilor simpatici...ideea este sa nu cadem in cealalta gloata. Si dupa cum spunea M Sorescu, nu este nici o rusine sa te nasti prost, rusine este sa mori prost. Deci toti am fost prosti intr-un moment al vietii, intrebarea este daca am depasit acel moment?

zuPPazThaR spunea...

Lia aici ai mare dreptate...Nu cred ca esti singura care se teme de ei. Chiar daca altii nu se tem, totusi au retineri in ceea ce-i priveste.

zuPPazThaR spunea...

Daquinus Daca si-ar fi dat seama brusc si dintr-o data nu ar mai fi fost prosti :)

lavinia, ideea era ca prostia poate imbraca cel putin 3 forme:
1.cea machiavelica
2.a "prostulului simpatic"
3."prostul nu e prost destul pana nu e si fudul"

Nu sunt de acord cu ultima dintre ele. ALtfel spus nu sunt de acord cu cea mai crasa forma a prostiei.

Zurliule, nimeni nu este perfect superior, nu de alta dar probabil ne-am numi Dumnezeu. Personal sunt perfect constient ca in raport cu unii oameni sunt net inferior...si ceea ce incerc este sa evoluez in aceasta directie. Prostul insa, la fel cum ai observat si tu nu face altceva decat sa aiba impresia ca este peste. La fel cum a spus si Lia...are mintea odihnita.

Adi spunea...

Un prost nu spune lucruri inteligente, dar un inteligent spune multe prostii. O suta de mii de prosti nu fac un inteligent, dar o suta de mii de inteligenti fac un prost. În lume, prioritatea o are prostia...

Sau, o vorba din strabuni:
Cu prostul care n-are scoala, te lupti un pic si ai scapat, dar duci o lupsa colosala cu prostul care are scoala...

zuPPazThaR spunea...

Prima fraza parca a spus-o Garabaet Ibraileanu :)
Merci de completarii Adi...Ultima e chiar draguta, chiar nu o stiam.
Bafta multa!

Adi spunea...

Gara cum? ce?:)) habar n-am:) eu am citit-o odata undeva si de atunci o stiu :)
Legat de temerile de mai sus... nu stiu daca te prost trebuie sa te temi, sau de nebun...
Dar, cum ai zis si tu in post, de prostul care'si cunoaste limitele nu trebuie sa te temi

Unknown spunea...

asta e mai mult asa offtopic :)

Adi, am eu o cana cu inscriptia aia :) ...si are o imagine cu un bou pe ea ;)

Denisa spunea...

este o vorba, pe care o gasesti cam pe toate gardurile mai nou, dar atat de valabila: trebuie sa fii destept ca sa iti dai seama ca esti prost!

cred ca prostii simpatici suntem cu totii la un moment, asa cum am citit intr-un comentariu mai sus. prosti simpatici, sau mai degraba inocenti. si parca nu se mai pot numi prosti, fiindca atata timp cat poti sa razi de prostia ta, chiar sa te autoironizezi, e rost de un dram de inteligenta.

n-ai niciodata senzatia ca ti-ar face o nemarginita satisfactie sa le arunci o galeata mare de apa rece in cap? ca poate, poate... mai ales prostilor de care depinzi.
in sfarsit...

iar vizavi de cei care ne conduc, dupa lungi cugetari, am ajuns la concluzia ca ori sunt prosti, da prosti de put, prostie care distorsoneaza, care te face sa vezi lumea cu susu'n jos (ca si cum ai seta o imagine pe "negative"), ori sunt "dastepti sub acoperire". da' mai stau sa cuget... oricum, subscriu la tot, foarte interesanta postarea. si parerile, idem.

Adi spunea...

eu zic ca sunt destapti (intentionat scris asa)sub acoperire...doar caci cu totii stim ca daca practice ceva pentru o perioada mai indelungata...ramai asa... (in cazul lor...au incercat sa para prosti...si asa au ramas)

Ironia nu este deloc o marca a prostiei.... ca sa fi ironic (chiar daca e vorba de autoironie) trebuie sa-ti mearga mintea

zuPPazThaR spunea...

Adi...imi cer mii de scuze ...Greseala mea...Garabet :) mea culpa, mea maxima culpa....Parerea mea este una destul de buna despre nebuni...in general sunt cu muuult mai inofensivi. Adica ei traiesc in lumea lor roz plina de floricele.




Hani, despre ce inscriptie este vorba?! Ca Adi a dat vreo 2-3 maxime acolo?Si sa mi-o arati si mie :))))





Salut Denisa...Si prostii simpatici...tot un soi de prosti sunt:)). Nu de alta dar eu ma refeream la genul ala de prostii pe care le faci acum si peste 2-3 ani cand te gandesti la ele iti dai seama cat de prostut ai fost ...Un fel de prostie juvenila:)) ...problema este alta...daca se repetea poate sa capete un caracter permanent(pe ideea "astazi furi un ou...maine furi o tara")
In legatura cu "cei de sus"...intrebarea mea este: daca sunt "prosti de put" cum au ajuns totusi acolo...A trebuit sa le mearga cat de cat capul. Sau au un nas indeajuns de eficient, incat au nimerit exact persoana care trebuia pupata in poponet.
Merci pentru vizita Denisa...si te mai astept pe aici:)

Unknown spunea...

zuPPazThaR: Hani, despre ce inscriptie este vorba?! Ca Adi a dat vreo 2-3 maxime acolo?Si sa mi-o arati si mie :))))

cu asta:
Cu prostul care n-are scoala, te lupti un pic si ai scapat, dar duci o lupsa colosala cu prostul care are scoala...

dar nu stiu pe unde e ca am cautat`o azi dupa ce am scris raspunsul de mai sus