Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 27 martie 2009

De ce e lumea curva?


Ma enerveaza tot mai mult cei ce se vor oameni pe cand statutul lor este unul simplu de primat biped. Acele creaturi fara valoare, fara calitati...lipsiti si de cel mai elementar bun simt. 

Recunosc, uneori sunt antisocial...insa din punctul meu de vedere este doar un efect...cauza este reprezentata de aceste bipede.

Si este cu atat mai enervant cu cat incerci sa le explici unde gresesc...Ce fac primatele? ...Neaga tot! 

Ii explici omului ca nu e ok sa arunce pe jos, ca nu e ok sa calce spatiul verde...dar ai cu cine?!

Sa facem un mic exercitiu...cand mai mergeti pe strada si vedeti cate o maimuta care arunca diverse tiganii pe jos si care calca pe spatiul verde (nu ca nu ar exista trotuar, ci pentru ca aceea este o scurtatura...de 2-3 metrii)...Urlati dupa ea...Daca tot sunt maimute sa mearga dracu'n jungla lor, nu sa transforme orasele-n jungle!!! Deci nu ii mai suport. Si animalele astea paroase sunt aceleasi care se plang de mizeria din orase sau de lipsa spatiilor verzi...

Sunt absolut convins ca daca s-ar da amenzi pentru asta...in scurt timp am reusi sa ii domesticim. Dar cine sa dea amenzi, pentru ca si maimutele "cu cashcheta" si imbracate in albastru fac aceleasi porcarii. Frate...daca nu merge cu frumosul...arde-i! Astia chiar nu merita iertati.

Zilele trecute...stateam pe balcon, si la un moment dat vad o maimuta care "a luat masa in oras" si dupa aceea s-a gandit ca ar fine sa se descotoroseasca de coaja bananei...Am explodat...Si am inceput sa urlu de pe balcon la ea..."Fa tampito...'te-napoi la zoo!!!" Astia chiar cred ca cineva e prostul lor si face curatenie dupa ei. "Eu imi platesc contributiile la stat..da?"...si asta crezi ca iti da dreptul sa faci ce iti caca mintea?! In Romania, democratia a fost inteleasa total gresit. 

Si mai vine cate un tamp emancipat de prin strainatate si se plange ca a luat amenda in nu stiu ce tara, pentru ca i-a curs "putin" ulei de la masina, sau pentru ca i-a "cazut" punga de la cipsuri...Pai aia inseamna civilizatie bou' dracu!

Am scris randurile astea pentru ca a venit primavara...Si orice biped care se respecta va iesi la iarba verde...Va manca, va bea, se va distra, si va transforma acea zona intr-o adevarata groapa de gunoi....Acelui distins domn, i-as adresa o intrebare extrem de politicoasa si delicata: "Baaah animalu' dracu...acasa la fel faci?" 

Personal acasa se intampla sa nu fiu extraordinar de ordonat...insa daca merg in vizita cu siguranta voi incerca sa fiu pe cat se poate de atent! La fel este si cand mergi la un gratar...Esti in vizita!...Natura este gazda, respect-o!!!

Nu mai vorbesc de reciclare...ca deja as cere imposibilul...Dar macar folositi cosurile de gunoi... respectati natura...Pe principiul "Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire"...


Va sugerez sa aruncati o privire, sa aplecati o ureche si sa bagati la cap!



PS. Daca cineva s-a simtit ofensat de cele de mai sus...inseamna ca e un rebut social...Si NU, nu imi cer scuze...din contra...Daca te mai injur o data, iti trece?!...Iti urez un calduros.....suicid placut!

PPS. Va recomand tuturor filmul Wall-E...una dintre cele mai bune animatii...din punctul meu de vedere

by zuPPazThaR

22 de comentarii:

zurliu spunea...

Cojile de banană eu le arunc acasă în gradină, să vezi ce flori ies. Bănuiesc că e în ordine şi în pădure.
În oraş mi se pare dezgustător să arunci orice, inclusiv mucurile de ţigară. Mai sunt idioţii care îşi golesc scrumiera din maşină pe geam la semafor. Toate gropile din România le doresc, şi cât mai multe parbrize sparte de obiecte aruncate din maşini.
Când cineva din faţa mea aruncă o sticlă pe geam (ai rămâne uimit să vezi câte obiecte aruncă oamenii din maşină), fac tot posibilul să-l depăşesc, şi apoi arunc câteva fise cu traiectoria parbriz. Să îndrăznească apoi să facă urât.

Unknown spunea...

:)
Ai dreptate, sunt de aceeaşi parte a baricadei. Mai mult ce aş putea spune? Nimic nu se va schimba, totul merge prost spre infinit de prost!

A Not So Spotless Mind spunea...

De-ar gandi toti ca tine 8-|.

zuPPazThaR spunea...

zurliule si eu as face acelasi lucru...imi aduc aminte cand lucram la o benzinarie...mai trecea cate un animal d'asta care avea cosul de gunoi la 1 metru de pompa...insa el isi golea scrumiera chiar langa portiera masinii...pe jos
Sunt fumator...in general nu fumez pe strada...iar daca o fac de cele mai multe ori caut un cos de gunoi unde sa arunc mucul. De cele mai multe ori insa ma abtin...si fumez chiar numai in baruri/acasa/in fata facultatii...Si astfel evis sa arunc mucul pe jos. Si chiar si asa...as fi totusi mai tolerant cu mucurile de tigara...Insa cand vine vorba de ambalaje si alte porcarii chiar fac cu nervii

zuPPazThaR spunea...

celine ... fa ca mine...aminteste-i de ma-sa, tac-su, rude(in viata sau nu), citeaza-i din Parazitii...Ai nevoie doar de creativitate, restul vine de la sine.

zuPPazThaR spunea...

Eternal Sunshine of the Spotless Mind nu ar fi bine totusi...pentru ca am trai intr-o tara curata insa populatia ei ar fi cu mult mai mica. Cu greu ma stapanesc sa nu le sar in gat celor pe care ii vad cum violeaza la propriu natura!

Adrian spunea...

cand o sa le ajunga rahatul la nas atunci o sa respecte natura, pana atunci gunoiul la gunoi trage...

zuPPazThaR spunea...

Adrian adevar graiesti...si totusi atunci s-ar putea sa fie prea tarziu...nu de alta dar sigur in aceasta lume plina de gunoaie mai exista si impatimiti ai curatului si frumosului...Si atunci de ce sa suferim toti?!

Cristian Lisandru spunea...

De ce e lumea curvă şi de ce nu are grijă de lumea în care trăieşte? Fiindcă unii s-au învăţat să trăiască printre gunoaie. Le este lene şi să ducă gunoiul, iar poleiala de ciocolată o aruncă pe stradă. De-aia. Dacă le zici că natura este o operă de artă şi nu trebuie mâzgălită, se uită la tine ca la maşini străine... Trec anii unul după altul, omenirea evoluează - se spune - şi cu toate acestea cel mai greu pentru unii este să meargă câţiva paşi către coşul de gunoi...

Lavinia Ștefan-Filip spunea...

Zup, fii serios! Poate iti permiti tu, ca esti barbat sa te iei, pe strada, de vreun cimpanzeu din asta! Eu, Lavinia, recunosc sincer ca nu am cutezanta sa sar la vreun maimutzoi sa-i atrag eu atentia, desi fierbe singele in mine cind vad cu cita nonsalanta isi lasa scuipatii, semintzele, tzigarile si ambalajele pe trotuare si pe iarba. Nu vreau sa ma vad nici injurata, nici imbrincita, nici cu un pumn in nas si nici injurata cu spume de vreun lobotomizat din asta. Iertare, dar spiritul meu civic are o limita - propria mea siguranta.
Cred ca ar putea sa ajute mai mult decit mine si decit tine unu' care E PLATIT ca sa beleasca ochii la chestii din astea - jandarm sau politist il cheama pe el. Acolo e buba. Si peste tot "e buba" in tara asta.
O zi buna iti doresc, zup, fara gunoaie, dragul meu! :)

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Pai nu te nasti civilizat. Trebuie sa te invete cei civilizati. Numai de la cei civilizati poti sa inveti asa ceva.
Cu frica (de amenzi) poti doar sa obligi sau sa fortezi pe cineva sa faca ceva anume. Dar "dragoste cu sila nu se poate":) Nu poti sa obligi pe nimeni sa iubeasca natura. Se vor abtine doar atata timp cat sunt vazuti.
Cu atat mai putin vor invata de la cineva care le vorbeste urat sau din "respect" fata de cineva care-i injura.
Daca li te adresezi ca unor maimute si ii tratezi ca pe niste animale exact asa se vor si comporta.
Daca insa prin comportamentul tau reusesti sa impui respect si daca prin modul in care ii tratezi ii faci sa se simta oameni atunci chiar vor dori sa invete ceva de la tine.
Parerea mea e ca vina pentru problemele din societatea din care facem parte este egal impartita. Iar vorba cu "scoate mai intai barna din ochiul tau" se potriveste tuturor...

zuPPazThaR spunea...

Cristian Lisandru ...ai dreptate...poate le cade un picior...Ce oameni, ce caractere...

zuPPazThaR spunea...

lavinia stefan inteleg ce zici, dar problema e ca platitul ala e "maimuta in albastru" despre care am zis deja cu nu va face nimic probabil, deoarece si el se comporta la fel.
Fetele in general nu au ce face la faze de genul...insa macar persoane egale cu voi...care nu v-ar putea afecta "propria siguranta" pot fi mustrate :)
Merci ca ai trecut pe aici...O zi buna iti doresc si eu tie.

zuPPazThaR spunea...

Mihai eu sunt de parere ca trebuie sa vorbesti pe intelesul lor...ia incearca sa ii spui unuia "Domnule, va rog sa ma scuzati, insa nu consider ca fiind tocmai etic ceea ce tocmai ati facut. Imi permiteti sa va expun pasii pe care ar fi trebuit sa ii urmati?!"
Sa fim totusi putin seriosi...
Dupa ce amarutu abia a coborat din bananier...crezi ca il va ajuta o lectie de etica?!...Parerea mea este ca tot amenzile puse in practica sunt cele mai bune solutii. Si acest lucru ar trebui sustinut de oameni: il vezi pe x ca arunca ceva pe jos...il raportezi la politie(vezi Germania)...Insa mai avem muuuuult pana la acel standard, si tocmai o atiutudine ignoranta a celorlalti este daunatoare. La fel cum ai spus si tu...e vina tuturor ca nu facem ceva in acest sens. In ceea ce priveste limbajul abordat trebuie adaptat dupa situatie...
Cat despre faza cu barna...deocamdata nu imi este in ochi...in general vad pe unde sunt amplasate cosurile de gunoi si nu mi-este lene sa ma deplasez pana la ele.

Loredana spunea...

povestea ta cu cimpanzeii necivilizati mi=a amintit de o intamplare de asta vara. intr-un parc o mamica cu landoul langa ea vorbea cu o prietena si dupa ce si-a savurat tigara a aruncat chistocul firesc, unde altundeva decat jos. o fetita micuta, a unor prieteni, tocmai trecea pe acolo, si , intr-o fractiune de secunda, a luat tigara de aclo, si, evident, s-a ars. cand mamica patita i-a spus foarte politicod doamna cum ati putut face asta ca doar aveti si dvs copil, tot tipa nesimtita s-a ofensat si a inceput sa urle ca daca nu ii convine sa isi inchida copilul in casa. cand singura care trebuia inchisa, atat la propriu cat si la figurat, era doar inconstienta aceea.

LiaLia spunea...

Zup, cu scuzele de rigoare pentru întârziere, eu nu îţi mai dau exemple de mârlănie, că sunt prea multe. Îmi aduc aminte că m-am uitat urât la un nene al cărui căţel făcuse un kk pe trotuar, care văzând-o pe doamna de lângă mine cu punguţa în mână, a strâns şi el rahatul. Dar şi de un domn genial, care a luat de jos mucul aprins al mârlanului care îl aruncase pe jos din maşină şi i l-a aruncat pe geam înapoi :D Am fost de multe ori la adunat de gunoaie, prin parcuri, prin Retezat. Tone! Şi îmi arunc gunoiul meu, îi învăţ şi pe copiii mei de la meditaţii. Mai mult de atât, da, cred că românul ştie doar de bâtă. Nu d evorbă urâtă, atunci te sfidează şi mai tare, dar de amenda şi bâtă pe cârcă învaţă. Mi-a spus o cucoană zilele trecute, când îi spuneam că nu era chiar imbecil Ceauşescu cu reciclatul de hârtie, cu munca aia patriotică. Şi mi-a răspuns că fiind obligatorie, de-aia nu a prins şi pe mai departe. Hmmmm....

zuPPazThaR spunea...

Loredana of...daca eram tatal acelei fetite asa o scuturam pe respectiva...Unii oameni nu numai ca fac ceea ce fac...dar nu au nici taria sa isi asume greselile, ceea ce e de doua ori mai tragic.

zuPPazThaR spunea...

Lia tare faza cu mucul de tigara. Si da, ai dreptate in ceea ce priveste adresarea mai putin academica, insa trebuie sa ma exteriorizez si eu cumva....
Sa iti spun o chestie amuzanta in state...un domn avea un caine - relativ maaaaare - si la un moment dat, saracutul animal avea probleme de digestie in plin centru, care s-au transformat intr-o pata maaare si mult prea lichida pentru a fi stransa cu o pungua...Asa ca omul a fost nevoit sa mearga sa faca rost de servetele si sa curete locul. Insa acest lucru s-a intamplat fara ca cineva sa ii atraga atentia...Aia inseamna civilizatie. Peste tot exista exceptii...insa acestea intaresc regula. Astfel daca acolo mai exista rareori cate un "taran" care arunca pe jos...la noi e total invers...rareori mai vezi oameni interesati de protectia mediului in care traiesc.
In ceea ce priveste reciclarea...adevarul este ca trebuie sa plece in primul rand de la firmele de salubrizare cu care orasele au contracte. Ei trebuie sa puna la dispozitie containere speciale pentru sticla/metal/hartie. Pentru ca degeaba cetateanul doreste sa recicleze daca nu are unde arunca diferitele tipuri de amteriale. Si pe de alta parte...introducerea containerelor speciale ar trebui insotita de cateva spoturi educative sau articole in ziarele locale. De aceea spun ca acest aspect este in principal dependent de firmele de salubrizare si mai tine mai putin de voia cetateanului, pe cand prima situatie este de datoria omului.

Ingerul tau spunea...

Of, si eu spun acelasi lucru si as vrea sa extrapolez mesajul tau pentru mizeriile pe care oamenii le fac la nivel subtil, eteric... ganduri, sentimente si chiar cuvinte.
Sa aveti parte de ce va iese din gura si din ... minte frumosilor... :)
Singura consolare este ca absolut tot ce face omul se intoarce la el. Exceptia facand aceia care se dedica total lui Dumnezeu, caz in care greselile le sunt... sterse.
Din mai multe motive, unul fiind acela ca ar fi incurcati de karma in noua lor misiune...
PS: mizeriile subtile sunt cu mult mai monstruoase pentru ca ei cred ca ... nu-i aude nimeni hahaha

Unknown spunea...

e 11 la 5, e 11 la 5 :))!!! Ştiam eu, ştiam eu! Scanez pictura mea din copilărie? :)) Sorry, şterge şi tu ăsta, sunt distrată :D

zuPPazThaR spunea...

Ingeras problema e ca multe dintre ele se intorc nu numai asupra lor...ci asupra intregii specii, acolo e buba din pacate!