Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

marți, 17 martie 2009

Urla criza-n noi...sa-la-la-la-laaaa

O idee simpla, scurta si la subiect bazata pe o banala comparatie:

Criza din 1929 - 1933:

  • Dupa 1920 vine o perioada de avant economic
  • 1929-1933 Presedinte este Hoover, reprezentant al partidului Republican
  • Dupa 1933, la Casa Alba vine Roosevelt care era democrat.
  • Apare fascismul, nazismul si comunismul
  • 1939 Al doilea razboi mondial

Criza curenta:

  • Dupa 2000 apare o perioda caracterizata de o puternica dezvoltare economica
  • 2001-2009 Presedinte este Bush, reprezentant al Republicanilor
  • Dupa 2009 la Casa Alba vine Obama care este democrat
  • ????????????
  • ????????????

La analiza celor de mai sus ganditi-va la ce a spus fostul presedinte al FED, Alan Greenspan: "Am dat peste o fisura a capitalismului"

PS. Nu intrebati care a fost cel de-al treilea...pentru ca aveti de unde alege :))

PPS: Cand spuneti "World War" nu priviti doar partea leagata de armata. Razbiul se poate duce pe mai multe planuri.

 

by zuPPazThaR

23 de comentarii:

LiaLia spunea...

Multe din băncile care compun consorţiul FED existau şi acum 80 de ani şi au fost implicate până în gât în Marea Criză, ba chiar au finanţat al 3-lea Reich. În fruntea acestor organisme (Rotschild bank, Lehman brothers, Goldman sachs, etc) stăteau atunci (şi clar, şi acum) nişte personaje fabuloase care conduceau, la propriu, lumea. Masters of puppets :) De ce ar fi altfel acum? Din extrem de puţinele informaţii despre Grupul de la Bilderberg (elita elitelor a ceea ce profanii numesc generic "masonerie"), au avut, an de an, la întâlnirea lor, nişte invitaţi speciali, "întâmplător" cu maxim 1 an înainte să ajungă pe un anume scaun. Două nume la întâmplare: Bill Clinton şi Angela Merkel. Sunt tare curioasă dacă acum un an a fost invitat şi aproximativ anonimul, la acea vreme, Obama :)

Anonim spunea...

Da, războiul se poate duce pe mai multe planuri şi în mai multe feluri. Mai nou, în plan financiar se poartă mai toate războaiele...

zuPPazThaR spunea...

Lia FED-ul este o "imbarligatura imbarligata"...Cat despre masonerie...Multi oameni cred inca in Basme cu Zmei...zmeii fiind cei din "fruncea" statului.
Sa nu gandim mai departe de curtea noastra. Mugur Isarescu...a ramas pe pozitie pe timpul mai multor guvernari. Oare de ce?! Sa nu uitam ca fiecare guvernare a adus "schimbare"...si ea nu a avut drept criteriu performanta ci apartentenenta politica. Nu s-a intrebat nimeni cum de Mugur Isarescu a reusit sa ramana pe pozitite atat de mult timp?! Cine il sustine?

zuPPazThaR spunea...

Cristian "razboiale" se poarta pe multe planuri. Daca "inrobirea" unui stat nu este reusita pe cale pasnica...se apeleaza in cele din urma si la forta armatei, exemple sunt cu carul...si cu siguranta vor mai fi.

LiaLia spunea...

Zup, îţi spun atât :) "The Club of Rome was organized in 1968 by the Morgenthau Group for the purpose of accelerating the plans to have the New World Order in place by the year 2000. The Club of Rome developed a plan to divide the world into ten regions or kingdoms. The Club of Rome is still one of the most important foreign policy arms of the Committee of 300, and the other being the Bilderbergers". Şi mai adaug: The Hon. Mugur Constantin Isarescu, Romania
Governor, National Bank of Romania - full member of The club of Rome :)

zuPPazThaR spunea...

Lia...din cele spuse de itne m-ai luminat la faza cu anul 2000 despre care nu stiam...cat despre Mugurel...pentru cei care au mai deschis ochii/urechile....e destul de evident ca nu e un simplu economist :)) Oricat de competent ar fi fost...una dintre cele 3 guvernari tot il schimba, asta daca nu era cineva care sa ii pazeasca spatele

Adi spunea...

Propun urmatorul lucru (cu acceptul lui zuppa, desigur)
Cei care doresc, sa faca o anticipare si sa scrie ce cred ei ca va fi, sau care ar fi continuarea textului de mai sus.
Cu alte cuvinte, cu ce credeti ca am putea inlocui"# ???????????? # ????????????"puse de zuppa

Ingerul tau spunea...

Pfff, deci extraordinar, postarea asta merita toata admiratia daca a smuls asemenea declaratie de la Lia... Iar o sa ma indragostesc de ea... :)
Problema astora este cum sa ne abureasca mai usor. Printre ei mai sunt si "oameni" care incearca sa atenueze socul trecerii la "noua ordine mondiala", mai sunt cativa care zic , las' ca zicem ca ei si facem ca noi, sau, striga ma si tu "criza" ca asa e ordinu, sa nu zica astia ca nu e criza si la noi...
Dupa cum am mai zis, eu inca mai am visul cu "Viteazul" care plateste tribut un an , doi si apoi se ridica si ii da peste ochi... fiarei :)
Dar vis cred ca o sa ramana :)
Asa ca puneti-va remorca la motocicleta si inghesuiti acolo precum furnica... dar nu numai un bob doua ca or sa vina si greierii mai pe toamna asa... :)

zuPPazThaR spunea...

Adi, Ingeras, si pentru toti cei interesati va recomand Immortal Technique. E foarte bun tipul.
Ingeras treci peste cuvintele putin mai deplasate si asculta versurile...merita!!!
Adi eu imi dau acceptul :) Nu e nici o problema de pe partea mea, numai ca un raspuns cel putin pentru ultimul punct e mai greu de enuntat...nu de alta dar deocamdata nu sunem noi cei care facem cartile.
Ingeras...despre visul tau nu stiu ce sa spun sincer...cred ca ai gresit perioada...Noi nu ne-am nascut prea bine...vedem prea multe si ne lasam poate prea greu manipulati :))

A lu' Năstase spunea...

Let the games begin...Oricum parca suntem intr-un razboi continuu.

Ingerul tau spunea...

Foarte tare melodia, cuvintele.
Ce zici tu de cuvinte, sunt inca socat, "popa" m-a dat drept autor de injuraturi neaose moldovenesti pe blogul lui...
Revenind la subiect cred ca trebuie sa ne organizam si sa punem la punct niste planuri, ca daca doar le aratam degetul asa de la distanta nu rezolvam nimic si ne trezim microcipati.
Sa ne amintim ca un Eliade intors din India a fost arestat acum vreo 60 de ani. Pe noi astia ne impusca direct sau ne otravesc subtil de nu observa nimeni, trebuie sa ne organizam.

zuPPazThaR spunea...

ingeras ...cred ca e cam tarziu....Omul se complace prea mult...iar numarul celor care nu o fac este atat de mic incat pot fi numiti cu usurinta nebuni :)
Cat despre injuraturi....cine e "popa" ?!

Ingerul tau spunea...

Nu conteaza, un nimeni.
Ce vrei sa spui, sa ne resemnam, sa nu facem nimic?
Trebuie, o sa strig ca un nebun de unul singur, trebuie sa ne trezim.
Vorba lui Vadim... "mor cu hotii de gat" :)
O sa vezi ca suntem mii...
Studentii au protestat intotdeauna, chiar si la noi. Gasim noi un Marian Muntean pe undeva...:)

zuPPazThaR spunea...

eu de prea mult timp sper sa vad un protest ca lumea...dar acum sa fim seriosi...asa ceva este aproape imposibil in tarisoara noastra de ignoranti.
M-as implica cu drag in orice actiune pertinenta, sincer iti spun! Si nu...nu stau cu mainile in fund...pentru moment incerc, la fel cum faci si tu....sa deschid cateva minti. Buba e ca sunt de obicei citit de minti deja deschise :))

Ingerul tau spunea...

Nu, e foarte bine, cine se aseamana se aduna... Sunt sigur ca se vor implica multi oameni de simultan valoare si ne vom strange si noi in jurul lor.
Daca nu a avut nimeni curajul sa strige dupa revolutie Romania trebuie sa fie independenta, o vom face noi acum.
Eu cred in viata dupa moarte, sunt convins. Si daca tot e sa mor ma rog la Dumnezeu sa-mi dea o moarte de care sa-mi amintesc mereu cu bucurie dincolo. Doamne , te implor , da sa mor pentru neamul meu sau pentru tine daca tot trebuie sa mor, please :)
Eu sunt optimist.
Glorie Romaniei, glorie lui Dumnezeu, vom invinge, ii vom demasca si vom invinge :)
Ce Dumnezeu ma ca sunt o mana, sunt cateva sute in tara cateva mii la nivel mondial, noi suntem tara, noi suntem lumea. Daca toata planeta actioneaza la unison in cateva zile transformam lumea intr-un paradis...

Ingerul tau spunea...

Scuze, "simultan" ul ala a scapat aiurea.
In primul rand trebuie sa gandim corect, apoi incet incet gandurile se vor materializa. Eu chiar as face un apel la..."gandire", la optimism.
Fiecare sa gandeasca cu putere, intens, atat la cum ar vrea sa fie lumea cat si la cum va ajunge sa fie lumea asa.
...

zuPPazThaR spunea...

uf...ce frumos ai spus...sunt de acord cu tine...in mare parte. Problema este...dupa cum am spus mai sus...ignoranta...
Zilele trecute aveam un gust amar cand am vazut ca sunt prea putin oameni nationalisti...Si ma refer la postul cu solutiile anticriza, cand raspunsurile erau ceva de genul "suna frumos dar e cam greu"....daca e greu sa cumparam produse romanesti...de iesit in strada e imposibil :) Din pacate. Si inca ceva...sa zicem ca ne-am strange...sa zicem ca am arata lumii ce se intampla in spatele celor ce ne sunt date sa le vedem...Pana unde crezi...ipotetic vorbind, ca s-ar putea ajunge???

Ingerul tau spunea...

Scenariul ideal ar fi urmatorul:
1. Preluarea puterii si declararea independentei tarii. Avem suficiente resurse. Si apoi vom face aliante cu cei care lupta pentru independenta si au aceleasi idealuri. Poate Putin, poate Iran, Franta, nu conteaza sunt destule state care isi doresc "mai binele" cetateanului , mai binele lumii.
2. Sustinerea spiritualui, promovarea spiritualitatii, Dumnezeu sa conduca tara si lumea prin oamenii Lui si atunci nu ne vom mai rataci in veci.
3. Transparenta totala, sa luam martora intreaga lume si atunci se vor convinge toti ca vrem sa fim liberi, independenti, fericiti, ca nu avem planuri ascunse, ca vrem binele tuturor...
4. Mai am niste planuri care tin de contactul cu fiintele extraterestre. Pai daca 5 nave extraterestre se invart desupra Romaniei cateva ore si vede lumea intreaga, ne-am scos, vor veni la noi cuminti ca niste mielusei si vor cere sa aiba si ei acces la "dialogul" cu "ET".
Se poate... Optimism, hrana fara e-uri, sala sau alte exercitii zilnic...
Hai Romania ! :)

zuPPazThaR spunea...

foarte tari scenariile...mai ales ultimul m-a amuzat copios :)))
Personal ma limitez, cel putin pentru moment la a scrie pe blog si a impartasi celorlalti punctul meu de vedere...Inca nu sper chair atat de departe, cu toate ca nu ar fi rau. Cat despre Franta, Iran si Putin...nu stiu sincer ce sa zic. E destul de mult de povestit pe marginea lor.

LiaLia spunea...

Păcat de asocierea lui Munteanu, la un moment dat, de Virgil Măgureanu. Dar felicitări că a avut coloană vertebrală şi integritate să nu meargă mai departe, deşi i-ar fi fost la îndemână. I-a lăsat loc lui Guşă să devină "pupilul" lui Măgureanu :) Cât despre asocierea cu Rusia sau Iranul, e ca la povestea aia de la istorie clasa V-a "am schimbat jugul turcesc de lemn, cu cel unguresc de fier". "Ordinea mondială" au făcut-o câţiva "aleşi" de la începuturile lumii, nu s-a inventat gaura la macaroană în sec.XX. Independenţa şi idealurile sunt cuvinte magice. Dar din păcate, chiar nu îşi au locul în contextul actual. Părerea mea umilă :)

zuPPazThaR spunea...

Lia...de data asta trebuie sa fiu de acord cu tine...Dupa cum am spus...E greu sa convingi oamenii sa respecte mai mult produsele autohtone...cat despre libertate...Aia da utopie!
Spunea cinva odata "Ne nastem liberi dar toata viata traim in lanturi"

Ingerul tau spunea...

Cand o sa ajungem sa gandim toti ca putem fi liberi si independenti, vom fi la un pas de aceasta libertate si independenta.
Foarte ciudat, nu ma asteptam sa intalnesc tocmai pe blog fiinta feminina cu care sa ma pot identifica cel mai mult.
Poate ca imi fac singur un compliment, dar, ma repet, daca as fi fost femeie, asa trebuie sa fi fost :)
Nu sunt de acord , trebuie sa fim absoluti in gandire, trebuie sa gandim ce nu s-a mai gandit, totul e posibil acolo si secretul, secretul este ca .... a gandi... inseamna .... a crea .
Aici e secretul manipularii. Fa-i pe oameni sa creada ca libertatea nu e posibila, ca Dumnezeu nu exista, Satana nici atat si ca microcipul aduce linistea si pacea...
Trebuie sa actionam clipa de clipa in sens invers.Libertatea este cel mai firesc lucru. Romania poate sa hranesca toata Europa, ei au nevoie de noi, nu invers, etc
Noi aici am descoperit si vom descopri lucruri si realitati care vor schimba lumea. Suntem mari putenici, minunati, cat de mult ne-a incurajat Dumnezeu : Eminescu, Brancusi, Eliade, Enescu, Ionescu, suntem universali, suntem oamenii Pamantului, noi aici...
Romania trebuie si poate sa fie independenta, va rog ganditi asta. Si ganditi cu putere cum va ajunge Romania independenta. Stiu ca aveti o imaginatie fantastica. Lasati-o sa zburde si sa creeze o lume perfecta...
Avem dreptul si puterea de a crea si trai in lumea in care ne dorim.
Va imbratiseza, fratele vostru... :)

Unknown spunea...

:)) dus esti! frumoasa abordare, sa speram ca nu o sa fie asa!

mai bine apuca'te si fa si o analiza a Romaniei de ieri si a celei de azi! stiu ca poti si e foarte evidenta!