Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

vineri, 27 martie 2009

De ce e lumea curva?


Ma enerveaza tot mai mult cei ce se vor oameni pe cand statutul lor este unul simplu de primat biped. Acele creaturi fara valoare, fara calitati...lipsiti si de cel mai elementar bun simt. 

Recunosc, uneori sunt antisocial...insa din punctul meu de vedere este doar un efect...cauza este reprezentata de aceste bipede.

Si este cu atat mai enervant cu cat incerci sa le explici unde gresesc...Ce fac primatele? ...Neaga tot! 

Ii explici omului ca nu e ok sa arunce pe jos, ca nu e ok sa calce spatiul verde...dar ai cu cine?!

Sa facem un mic exercitiu...cand mai mergeti pe strada si vedeti cate o maimuta care arunca diverse tiganii pe jos si care calca pe spatiul verde (nu ca nu ar exista trotuar, ci pentru ca aceea este o scurtatura...de 2-3 metrii)...Urlati dupa ea...Daca tot sunt maimute sa mearga dracu'n jungla lor, nu sa transforme orasele-n jungle!!! Deci nu ii mai suport. Si animalele astea paroase sunt aceleasi care se plang de mizeria din orase sau de lipsa spatiilor verzi...

Sunt absolut convins ca daca s-ar da amenzi pentru asta...in scurt timp am reusi sa ii domesticim. Dar cine sa dea amenzi, pentru ca si maimutele "cu cashcheta" si imbracate in albastru fac aceleasi porcarii. Frate...daca nu merge cu frumosul...arde-i! Astia chiar nu merita iertati.

Zilele trecute...stateam pe balcon, si la un moment dat vad o maimuta care "a luat masa in oras" si dupa aceea s-a gandit ca ar fine sa se descotoroseasca de coaja bananei...Am explodat...Si am inceput sa urlu de pe balcon la ea..."Fa tampito...'te-napoi la zoo!!!" Astia chiar cred ca cineva e prostul lor si face curatenie dupa ei. "Eu imi platesc contributiile la stat..da?"...si asta crezi ca iti da dreptul sa faci ce iti caca mintea?! In Romania, democratia a fost inteleasa total gresit. 

Si mai vine cate un tamp emancipat de prin strainatate si se plange ca a luat amenda in nu stiu ce tara, pentru ca i-a curs "putin" ulei de la masina, sau pentru ca i-a "cazut" punga de la cipsuri...Pai aia inseamna civilizatie bou' dracu!

Am scris randurile astea pentru ca a venit primavara...Si orice biped care se respecta va iesi la iarba verde...Va manca, va bea, se va distra, si va transforma acea zona intr-o adevarata groapa de gunoi....Acelui distins domn, i-as adresa o intrebare extrem de politicoasa si delicata: "Baaah animalu' dracu...acasa la fel faci?" 

Personal acasa se intampla sa nu fiu extraordinar de ordonat...insa daca merg in vizita cu siguranta voi incerca sa fiu pe cat se poate de atent! La fel este si cand mergi la un gratar...Esti in vizita!...Natura este gazda, respect-o!!!

Nu mai vorbesc de reciclare...ca deja as cere imposibilul...Dar macar folositi cosurile de gunoi... respectati natura...Pe principiul "Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire"...


Va sugerez sa aruncati o privire, sa aplecati o ureche si sa bagati la cap!



PS. Daca cineva s-a simtit ofensat de cele de mai sus...inseamna ca e un rebut social...Si NU, nu imi cer scuze...din contra...Daca te mai injur o data, iti trece?!...Iti urez un calduros.....suicid placut!

PPS. Va recomand tuturor filmul Wall-E...una dintre cele mai bune animatii...din punctul meu de vedere

by zuPPazThaR

duminică, 22 martie 2009

Va place?


Immortal Technique este un tip care stie ce face. Un adevarat activist politic...a gasit exact metoda prin care sa deschida ochii lumii...Hip Hop-ul!Ascultati si luati aminte!

Daca va place lasati un comment si spuneti de ce! Daca nu va place lasati de asemenea un comment si spuneti de ce!





Si putin haz de necaz:

Presedintele George W Bush intr-unul din turneele lui electorale viziteaza o scoala si explica copiilor despre politica guvernului sau. Dupa aceia ii roaga pe copii sa puna intrebari. Bob cere cuvantul:

- D-le presedinte, am trei intrebari:
1. Cum ati reusit sa castigati totusi alegerile cu toate ca la numaratoarea voturilor ati fost in minoritate ?
2. De ce ocupati Irakul fara nici un motiv?
3. Nu credeti ca cel mai teribil atac terorist al tuturor timpurilor fost bomba de la Hiroshima?

In clipa aceea suna de recreatie si toti eleviii ies din clasa. Cand s-au intors din pauza, Presedintele Bush i-a invitat din nou sa-i puna intrebari; de data asta ia cuvantul Joey
- Domnule Presedinte eu am 5 intrebari pentru dv:
1. Cum ati reusit sa castigati totusi alegerile cu toate ca la numaratoarea voturilor ati fost in minoritate?
2. De ce ocupati Irakul fara nici un motiv?
3. Nu credeti ca cel mai teribil atac terorist al tuturor timpurilor fost bomba de la Hiroshima ?
4. De ce a sunat azi de pauza cu 20 de minute mai devreme?
5. Unde-i Bob???

by zuPPazThaR

marți, 17 martie 2009

Urla criza-n noi...sa-la-la-la-laaaa

O idee simpla, scurta si la subiect bazata pe o banala comparatie:

Criza din 1929 - 1933:

  • Dupa 1920 vine o perioada de avant economic
  • 1929-1933 Presedinte este Hoover, reprezentant al partidului Republican
  • Dupa 1933, la Casa Alba vine Roosevelt care era democrat.
  • Apare fascismul, nazismul si comunismul
  • 1939 Al doilea razboi mondial

Criza curenta:

  • Dupa 2000 apare o perioda caracterizata de o puternica dezvoltare economica
  • 2001-2009 Presedinte este Bush, reprezentant al Republicanilor
  • Dupa 2009 la Casa Alba vine Obama care este democrat
  • ????????????
  • ????????????

La analiza celor de mai sus ganditi-va la ce a spus fostul presedinte al FED, Alan Greenspan: "Am dat peste o fisura a capitalismului"

PS. Nu intrebati care a fost cel de-al treilea...pentru ca aveti de unde alege :))

PPS: Cand spuneti "World War" nu priviti doar partea leagata de armata. Razbiul se poate duce pe mai multe planuri.

 

by zuPPazThaR

vineri, 13 martie 2009

Romani, va ordon sa va solidarizati!!!


Nea' Chuck ne ajuta...Care Chuck?!...Chuck Norris...In concluzie...

Biscuiti ostasii mei!!!

Chiar daca acest post pare stufos...va rog sa il cititi cu mare atentie si sa luati atitudine!!!

Lasand gluma...Stateam si ma gandeam la criza asta....Foarte interesanta situatia. Toata lumea se plange...toata lumea incearca se economiseasca ceea ce de fapt nu are, fara macar a cauta o alta solutie. La nivel inalt se aud "amenintari" cu privire la pregatirea unor planuri concrete de depasire a acestei situatii...planuri care insa se limiteaza la vorbe...cel putin de ceva vreme.

Totusi este mai mult decat amuzant faptul ca, pana de curand, politicienii romani erau de parere ca aceasta criza nu va afecta si Romania, acesta fiind unul dintre motivele care a dus la adoptarea unui buget cu adevarat aberant. "A admite existenta unei probleme reprezinta primul pas catre gasirea unei solutii" spunea John Perkins...De aici a aparut marea problema a Romaniei. Trebuia totusi sa fim preventivi si nu orbi, si deci cu atat mai putin sa ne consideram imuni.

Aceasta criza s-a propagat asemeni unui joc de domino. Deci puteam observa cu usurinta ca una dintre piesele jocului este si tarisoara noastra scumpa, draga...si locuita. Avand in vedere acest lucru, "fruncea" tarii ar trebui sa se miste intr-un ritm alert, asta daca nu vrem sa ajungem in situatia in care solutiile problemei actuale se vor transforma in bilanturi ale trecutului. In cel mai scurt timp posibil ar trebui constituit un plan anti-criza pragmatic si pertinent.

Cea mai usoara solutie pentru "cei de Sus" se materializeaza insa in contractarea unor credite care nu vor face altceva decat sa inrobeasca si mai mult tara. Nu ca ar strica acele credite...doar ca sunt absolut convins de faptul ca nu vor ajuta la mare lucru....pentru ca asa e romanul, se imprumuta pentru paine si isi cumpara orice altceva numai paine nu...Asta ca sa nu mai vorbim de afacerile mai putin curate pe care FMI sau Banca Mondiala le face (recomand "Confesiunile unui asasin economic" a lui John Perkins).

Oricum...solutiile salvatoare ale lor sunt dintre cele mai aberante...

  • Promovarea mersului pe scari in detrimentul liftului in diverse institutii de stat
  • Economie la iluminatul Parlamentului
  • Introducerea tichetelor de vacanta("desteapa proasta dracu"...stiti la cine ma refer)
  • Inlocuirea formei tiparite a documentelor cu o suporturi electronice(cd-uri),
  • Ajutor financiar uzinei Ford in valoare de 140 mil euro (sper numai sa nu fie trimis in America acest ajutor) si se discuta un ajutor financiar a Renault Group...
  • O posibila restructurare a Sistemului Public.

Cea mai mare tiganie posibila. Domnul Traian Basescu reuseste inca o data sa ne arate cat este de capabil. Acuze la adresa Ministerului Transporturilor (uita probabil de unde a plecat)...acuze aduse bugetarilor in general...Cea mai mare greseala a unui om...deci cu atat mai mult a unui presedinte este GENERALIZAREA!!! Problemele din sectorul public sunt mai mult decat numeroase, insa multe dintre ele se datoreaza politicienilor. Totusi nu toti bugetarii sunt inapti. Daca CEC-ul, Finantele Publice, Protectia Mediului sau altele, beneficiaza in general de un personal incapabil, acelasi lucru nu se poate spune si despre Sistemul Educational. Aici totul se datoreaza managementului deficitar si experimentelor care s-au practicat din 90 pana in prezent si care, culmea, nu au adus nimic benefic...Nici acum nu inteleg de ce Doamna Ecaterina a fost numita in fruntae acestui minister. Sa nu uitam ca a mai ocupat aceasta functie o data iar rezultatele ei au fost dintre cele mai negative. Sistemul Sanitar se loveste de aceeasi problema...Insuficienta cadrelor medicale si spaga de care cei mai multi medici sunt acuzati se datoreaza tot celor din minister. Zilele trecute s-a ridicat problema cabinetelor medicale din zona rurala care au un buget lunar de 4000RON. Aceasta suma trebuie sa acopere salariul medicului si al asistentului, pretul ustensilelor necesare intr-un cabinet, cel al consumabilelor, etc. Din acest motiv multi medici prefera sa mearga in strainatate unde salariul lor poate ajunge la 2000-3000 de euro, tot in zona rurala. Care este parerea purtatorului de cuvant al Ministerului Sanatatii?! "4000 de lei sunt fie o suma mica fie o suma mare de bani....depinde cum sunt gestionati"(omul ala e chiar tampit) Cat despre plecarea tinerilor....acesta spunea ca nu are de unde sa le dea 3000 de euro, lucru cu care sunt perfect de acord...Insa de la 3000 de euro...aprox 12600 lei pana la 4000 - pentru intregul cabinet - este totusi o diferenta considerabila.

Din punctul meu de vedere solutiile la aceasta criza ar trebui sa se raporteze intr-o foarte mare masura si la cultura societatii respective. Din acest motiv sunt de parere ca imprumuturile care au ca scop relansarea economiei nu sunt tocmai cele mai indicate. E ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Si aici vine partea interesanta. Pe principiul "hotului de hot ii este frica"...cei "de Sus" sunt constienti ca un astfel de credit va limita furturile lor. Pentru o imagine simplificata...e ca atunci cand dintr-o paine trebuie sa manance un om sau doi...Cum crezi ca e mai bine? Si inca ceva...daca intre ei pot exista neintelegeri si se pot certa ca boii pentru diverse porcarii...FMI-ul nu este la fel de deschis in acest sens.

In situatia de fata ar trebui ca statul sa blocheze expatrierea profitului pe care marile firme cu filiale in Romania il inregistreaza. Pe de alta parte ar trebui sa se deblocheze accesul la credite si totodata sa se reduca dobanzile abuzive practicate de banci din cel putin 3 motive.

  1. Oamenii nu vor mai lua credite.
  2. Cei care au contractat in trecut credite nu-si vor mai permite sa plateasca sumele datorate si deci bancile vor avea de pierdut...Daca stam sa gandim mai departe...chiar si in conditiile chemarii in instanta a datornicilor aceasta situatie nu va fi rezolvata, pentru ca acei oameni chiar nu au bani...Si ce poti face cu ei...ii bagi in inchisoare?! Mai ai loc de cateva mii de oameni?! Sa nu uitam ca inchisorile functioneaza tot pe spatele nostru...tot din bani publici. In acest sens se poate ajunge ca tot mai multi oameni sa evite plata creditelor.
  3. Aceasta politica abuziva a bancilor va afecta puternic psihicul oamenilor...iar pe viitor acestia vor refuza sa apeleze la credite, chiar daca dobanzile acestora vor scadea (vezi Anglia unde in ciuda faptului ca dobanzile practicate de banci sunt infime...oamenii nu mai apeleaza la credite). Sa nu uitam de faptul ca imediat dupa '90 romanii erau rezervati in ceea ce priveste imprumuturile si au avut nevoie de aproximativ 15 ani pentru a-si deschide mintea. Impactul psihologic este unul foarte puternic si totusi el nu este luat in calcul.

Avand in vedere faptul ca suntem "bagati" cu varf si indesat in UE...nu mai putem face apel spre restrictionarea importurilor, insa am putea incuraja populatia spre consumul produselor si serviciilor autohtone. Cei din media mi-au creat o scarba imensa. Nu cauta altceva decat scandal si implicit subiecte fierbinti insa total denaturate. Gandirea lor este una obtuza, iar strategia lor lipseste cu desavarsire. As vrea sa ii intreb o chestie pe cei din media. daca omul nu va mai avea un loc de munca, de unde isi va mai permite sa achizitioneze un ziar, o revista, sau de unde va face rost de bani pentru a-si achita abonamentul la cablu??? Tampitilor!!! In prezent ati ajuns prima putere in stat...tocmai pentru ca romanii sunt "prosti da' multi" si va asculta fiecare cuvant pe care il scoateti din mintea voastra atrofiata si hapsana. Totodata voi sunteti in cea mai mare masura vinovati pentru haosul creat prin tacticile de dezinformare la care apelati. Macar in aceasta perioada nu mai apelati la manipulare. Sau daca o faceti...macar indreptati-va spre ceva constructiv. 

In prezent, populatia ar trebui sa se orienteze si implicit sa orienteze si pe altii spre consumul de produse autohtone. In acest sens, toti cei care au un cuvant de spus in grupul din care fac parte ar trebui sa puna punctul pe "i". Ar trebui deci ca, fiecare roman sa promoveze ideea conform careia "cetatenii ar trebui sa se sustina reciproc"..."Vrei sa ai un loc de munca si pe viitor...consuma produse autohtone". Poate vor avea un pret usor mai ridicat...Dar pierzi pe termen scurt pentru a castiga pe termen lung. Acest principiu este folosit de toate firmele mari...de ce credeti ca nu poate fi implementat si la nivel de cetatean?! MacDonald's a mers ani la rand pe minus cu filierele din Romania...insa dupa consolidare a reusit sa-si acopere cu varf si indesat gaura produsa. Cand mergeti intr-un supermarket...cat va ia pentru a citi ambalajul?! Cititi unde este produs acel bun si doar apoi achizitionati-l. Numai asa veti da de lucru unui compatriot de-al vostru. Cu siguranta aveti cel putin un prieten sau o ruda care a fost disponibilizata. Oare de ce?! Pai daca cererea pentru bunul/serviciul X se reduce...e normal ca numarul angajatilor care produc acel bun sa scada. Daca intalnim pe piata 10 branduri de zahar (din care 2 sunt autohtone iar restul provin din import) iar cererea pentru zahar este constituita dintr-o mie de oameni pe sortimentele importate si 20 pe cele autohtone...Ce credeti ca se intampla cu firmele romanesti?! In tari precum Germania sau America acest lucru nici nu e nevoie sa fie mediatizat, pentru ca datorita culturii lor nationale acei oameni stiu cum sa actioneze. Noi insa nu am fost obisnuiti cu situatii de genul asta, motiv pentru care trebuie sa invatam. NU mai asteptati sa va pice-n gura. Toata lumea crede ca numai cei de sus sunt indreptatiti sa rezolve situatia. NU ESTE ASA!!! Noi suntem cei multi....NOI putem face DIFERENTA. Imaginati-va cum ar fi daca maine 100 de insi vor incuraja alti 500 sa cumpere produse romanesti si totodata sa le spuns tuturor prietenilor sa faca acelasi lucru...Adica sa inurajeze atat achizitia cat si promovarea ideii!!! Sper din tot sufletul ca aceste randuri sa se materializeze in actiuni benefice. Nu fac publicitate, motiv pentru care nu am enumerat nici un brand autohton...asa ca sper ca aceasta idee sa nu fie inteleasa gresit!

O alta solutie, putin mai drastica de aceasta data ar fi "munca in folosul comunitatii". Altfel spus, din 22 de zile muncite pe luna, remuneratia aferenta a 2-3 zile sa mearga spre bugetul de stat pentru ajutorarea ramurilor cu probleme majore. Multi dintre voi vor spune ca asa ceva nu este posibil...Ba este...Japonia si Germania au demonstrat ca se poate. Foarte multi dintre cei care activeaza in sectorul privat intampina deja probleme majore in ceea ce priveste salarizarea. Multi dintre ei nu si-au primit salariile de 2-3 luni...multi dintre ei lucreaza numai 15-18 zile pe luna....Conteaza oare daca muncim doua - trei zile "pe moca" pentru a iesi din acest cacat??? Ganditi mai departe decat v-ati obisnuit sa o faceti. Va sacrificati acum o suma minora pentru a nu pierde mai tarziu inzecit. Oare de ce credeti ca multe firme au dat sume frumoase de bani celor care demisioneaza??? Pentru punerea in practica a acestei masuri este insa nevoie de interventia Statului...insa daca tot mai multi romani vor incuraja acesta idee...cred ca ar exista totusi sanse pentru a fi pusa in practia.

Nu stiu altii cum sunt...dar eu sunt pesimist...uneori chiar nihilist...Insa de aceasta data am speranta...Daca la bine nu a existat o solidaritate nationala, poate macar la rau ea isi va face simtita prezenta.

Va mai spun o data...noi suntem pe putin 20 de milioane....ei sunt cateva mii...Noi putem face diferenta.

In ceea ce priveste incurajarea produselor autohtone statul nu poate lua masuri deoarece UE ne va trage de manecuta pentru ca le sunt discreditate produsele. Insa prin media, prin scoli si chiar biserici acest lucru ar putea fi incurajat. Nu considerati aceasta idee ca fiind o utopie. Daca plecati de la aceasta premisa veti avea numai de pierdut. Totodata nu va puneti prea mari sperante in politicieni...nu de alta dar riscati sa aveti surpriza ca v-ati imbatat cu apa chioara. In cele mai multe state...cand s-au primit fondurile de la UE/FMI/BM a fost deja prea tarziu. Ca sa vedeti inca o solutie hilara de-a dreptul care vine din partea Domnul Dan Voiculescu: "CONCESIONAREA Deltei pentru suma de 300 mil €"...Oare cu ce ne vor ajuta 300 de milioane cand suma vehiculata de imprumuturi se ridica la cateva miliarde?!

Si putin haz de necaz...Nu de alta dar nu vreau sa va intristati prea tare:

Va rog sa incercati sa promovati aceste idei...cum puteti voi...Luati atitudine!!!...La voi in curte nu va veni nimeni sa va faca curatenie!

Romani, va ordon sa va solidarizati!!!

by zuPPazThaR

sâmbătă, 7 martie 2009

O leapsa diferita!


Sa ne cunoastem mai bine!!!
Am vazut multe lepse pe diverse bloguri....unele mi-au placut dar nu s-au potrivit si cazului meu....altele mi-au placut dar nu le-am considerat destul de complete...altele au fost mult prea superficiale...asa ca m-am hotarat sa fac eu una:



Sa incepem cu un print-screen al desktop-ului.



Bauturi:
  • Cafeaua: Nu ma dau in vant dupa cafeaua arabica(Amaroy)...imi place cafeaua mai verde. Exemple: Jacobs Krönung, Davidoff si cea de la Starbucks.
  • Vinul: Rosu sec...in general beau Beciul Domnesc - Merlot 2000...Si va recomand si Merlotul de la Castel Bolovanu...extraordinar
  • Berea: O chestie ciudata pe care am observat-o este ca berile in general difera ca gust de la o perioada la alta. In urma cu vreo 3 ani nu imi placea deloc Bergembier, insa un an mai tarziu a fost super. Berea Stejar era si ea buna imediat dupa lansatre...Doar ca nu au pastrat aceeasi reteta, asa ca acum nu imi mai place.  Berile pe care le beau cu placere ar fi Timisoreana, Beck's si Heineken. Nu imi plac berile lemon la fel cum nu imi place nici berea Ursus care din punctul meu de vedere este fada.
  • "Tăria"- Imi place in general scotch-ul (fara energizant) cu gheata, tequila (din punctul meu de vedere este bautura care creaza cu adevarat atmosfera la petreceri, cu tot "ritualul" ei de consum), "Mad Dog"(in caz de dezmat) si Ginul Tonic (ideal vara)
  • Sucul: Mountain Dew (pentru ca este sucul cu cea mai multa cofeina) - in orice caz nu beau prea des suc :))
  • Ceaiul: Ceaiul negru (in general fara lapte), Chai-ul (unul dintre cele mai bune ceaiuri pe care le-am baut) si ceaiurile mai picante (de ex. cel de ghimbir)

Mancare:

  • Mancaruri: rulou cu sunca si pasta de hrean; snitel din piept de pui; piure de cartofi; salatele de tot felul; legume calite, cu alune si piept de bui(un deliciu)... Sunt destul de pretentios la mancare...de obicei evit carnea...singura care imi place este pieptul de pui, pestele fara oase si caracatita.
  • Desert: clatitele(nu ma prea omor dupa dulciuri) si salatele de fructe.

Cinematografie

  1. Actori: Al Pacino(din punctul meu de vedere unul dintre cei mai mari actori), Anthony Hopkins(si-a ales cu grija rolurile), Jack Nicholson (cel mai bun umor), Russell Crowe(e foarte diferit in fiecare rol al sau...are abilitati extraordinare de adaptare) etc.
  2. Cateva filme:
  • Scarface(mi-a placut foarte mult pentru prestatia lui Pacino...)
  • A beautiful mind (cred ca a fost cea mai buna drama pe care am vazut-o in viata mea...si felul in care Russel Crowe si-a interpretat rolul merita un Oscar...dar e bine venit si un BAFTA)
  • The silence of the lambs...Ce alt actor putea interpreta la fel de bine ca Anthony Hopkins rolul lui "Hannibal the Cannibal"?!
  • The Godfather si Once upon a time in America... sunt doua filme extraordinare care nu pot fi trecute cu vederea...cel din urma ar trebui vazut de mai multi romani macar pentru muzica lui Zamfir)

Cu degetul pe harta:

  • Munte sau mare: Munte...Urasc frigul dar nu imi place nici caldura....asa ca vara imi place sa fac iesiri pe la munte...sa imi pun cortul langa un raulet in care sa ma racoresc din cand in cand.
  • Unde as vrea sa merg: Olanda(nu cred ca mai e nevoie de alte explicatii), Vegas (asta daca voi avea bani de aruncat), Suedia(am o oarecare simpatie pentru popoarele nordice), Cehia(as vrea sa ma pierd pe stradutele medievale din Praga), Jamaica (e o zona extraordinara dpdv turistic)...Iar in cazul in care m-ar chema Ion Tiriac....Dubai :))
  • Unde nu as vrea sa merg: Spania si Italia

ARTA:

  • Poet : Lucian Blaga
  • Carte : "Pe culmile disperarii" Cioran
  • Pictor: Salvador Dali, Luis Royo si Hans Ruedi Giger (nu in totalitate...imi place stilul, originalitatea si unele opere)
  • Muzica: Eminem, Enigma, Metallica, Parazitii, Vangelis si multi multi multi altii
  • Aforisme:"Nu merita sa te sinucizi...pentru ca o faci intotdeauna prea tarziu"(Emil Cioran); "Este mai bine sa dai gres incercand ceva decat sa excelezi in a nu face nimic;un diamant stirb este mai valoros decat o caramida perfecta."; "Omul nu poate ajunge OM decat prin educaţie!"(Kant) ;"Banii sunt fericirea umana in forma abstracta"(Arthur Schopenhauer)

Tehnologie:

  • Jocuri: In general nu ma prea joc...dar mi-au placut urmatoarele: Need for Speed, Colin McRae, Sniper Berlin Elite,StarCraft...Iar in prezent ma limitez la Solitaire, Hearts, Chess :))
  • Site-uri: Gugle, Wikipedia(pt info generale), YouTube si blogurile pe care le urmaresc
  • Programe care imi usureaza viata: Winamp, Messenger(Yahoo/Msn), Opera...si aici tin sa precizez ca inca nu ii inteleg pe cei care folosesc Firefox si nu Opera.
  • Ce ma intereseaza cel mai mult la un calculator: viteza de lucru si hdd-ul
  • Telefon Mobil: Sony Ericsson w950i(nu imi place NOKIA...parerea mea este ca fura clientii pe fata prin practicarea unor preturi total nejustificate)
  • Ce caut la un telefon mobil: In nici un caz design! Insa caut sa aiba cat mai multe optiuni...as vrea unul care sa procreeze si care sa-mi gateasca. Serios vorbind...ma orientez dupa principiul "cu cat mai multe cu atat mai bine"dar respect si raportul calitate/pret.

"Cunoste-te pe tine insuti":

  • Nume de fete: Daria, Alma, Iris.
  • Nume de baiat: Anton, Adrian sau Andrian, Gabriel, Cristian, Eugen
  • Jocuri de societate: Biliard, Texas hold 'em(un joc extrem de complex din punctul meu de vedere), Table si rareori Sah
  • Jocuri sportive: baschet, volley...zala se pune?!...NU imi place fotbalul! Si chiar mai mult decat atat ma enerveaza toti incuiatii care se bat pe marginea acestui sport...Unde e fairplay-ul despre care se tot vorbeste. Cat despre comportamentul total haotic de pe stadioane nu mai are sens sa comentez.
  • Culori: rosu si albastru fie inchis, fie deschis (bleu)...nu ma omor dupa albastrul ala normal
  • Contraste: Imi place contrastul: costum negru/camasa alba/cravata rosie...E clasic.
  • Floare: Irisul si Tandafirul cu petale rosii catifelate
  • Metal: Argintul/Otelul - nu imi place culoarea aurie si implicit nici aurul...
  • Familia ideala: o sotie iubitoare, devodata si sincera si trei copii: doi  baieti si o fata (de preferinta baietii mai mari decat fata...pentru a avea grija de ea)
  • Animal: Basset Hound sau Shar Pei daca e vorba de catelusi; Persana, Scottish fold sau Maine Coon daca e vorba de pisicute. - cine vrea sa faca o fapta buna si sa doneze?! :)
  • Masina: Mitsubishi Lancer Evolution...ma omoara masina.
  • Cateva calitati: sinceritate, perseverenta, perfectionism (uneori poate fi defect), empatie
  • Cateva defecte: altruism (din pacate am ajuns sa il privesc ca pe un defect), uneori impulsiv, nepunctual (ar trebui sa invat sa gestionez mai bine timpul), lipsa de modestie (din punctul meu de vedere "modestia este caliatatea omului care nu are alte calitati"), uneori mult prea lenes, etc
  • Ce ma scoate din sarite: Sunt multe, am vorbit despre ele aici 
  • Ce ma binedispune: un stand-up comedy bun, o "muzichie"frumoasa, o iesire cu prietenii
  • Nu plec de acasa (pe o perioada mai lunga de timp) fara: Telefonul mobil(e un rau necesar); iTouch("fara muzica viata ar fi o greseala"); Laptop(sunt dependent intr-o oarecare masura de el); o carte buna(imi place sa "cetesc" insa sunt foarte pretentios); bratara, inel, lantisor(imi plac bijuteriile), produse de igiena personala si cateva haine de schimb
  • Cea mai mare "nazbatie":Am ajuns pe prima pagina a unui ziar local cu o poza imensa, pe cand eram in liceu. Titlul articolului: "Pauza de fumat"...Prim plan cu mine...avand o cafea si o tigara in mana stanga, si culmea nu erau ale mele...cafeaua si tigara mea erau in mana dreapta care insa nu a fost in cadru. Culmea culmilor, zambeam la camera...Din acel moment mi-am dat seama ca exista telepatie :))
  • Intalnesti pestisorul de aur si ai dreptul la o dorinta: Sa fie toata lumea fericita (cred ca e cea mai mare utopie.....da' si daca-l intalnesc...ne-am scos)
  • Ce asculti acum:




Dau mai departe aceasta leapsa Liei , lui Hani, lui Ingeras, lui Cristian Lisandru - are multa experienta, si tuturor celor interesati...fie ea si numai in rubrica de comentarii!

by zuPPazThaR

duminică, 1 martie 2009

Jos Biserica, Sus Crestinismul!!!


Oare sunt singurul care a ajuns la concluzia ca mai nou Biserica a devenit o sezatoare pentru asa zisii enoriasi? De ce s-a intamplata acest lucru?! Poate datorita incompetentei reprezentantilor Bisericii sau poate datorita ipocriziei oamenilor...Greu de oferit un raspuns.
Personal nu am mai mers la biserica in zilele de sarbatoare de ceva vreme. Prefer sa o fac atunci cand stiu ca Lacasul e aproape gol. M-am scarbit de comentariile tampite de genul "Uite ce freza are aia...", "Uite cum s-a imbracat ala", "Tu ce ai facut de mancare saptamana asta", "Ai vazut ce ieftina e hartia igienica la real", "Cand mai mergem la pescuit?", samd
Ce se intampla...Mergi la biserica. Inauntru este plin, motiv pentru care ramai afara si dai ascultare boxelor care sunt pornite parca in surdina. Ce mai poti asculta din toata slujba in momentul in care lumea din jurul tau are ceva mult mai important de discutat?! Pacat ca nu se vand mici si bere, sau macar o cafeluta pentru ca ar fi fost locul ideal al unei intalniri cu prietenii in weekend. Imi aduc amite o chestie desprinsa parca dintr-o comedie de proasta calitate.
Acum cativa ani de zile, am mers si eu la biserica pentru Slujba de Paste undeva in Iasi (sunt nascut si crescut in Ardeal dar am radacini in Moldova). Inca un lucru pe care vreau sa il amintesc este acela ca sunt ortodox de rit vechi (aceleasi sarbatori la o diferenta de 14 zile), dar acest lucru este prea putin important. A inceput slujba...la un moment dat a intrat un tip la vreo 60 de ani in biserica. Daca ii puneai fiola cred ca aparea "Valoare imposibil de definit"...era petarda. Se legana de zici ca auzea "Dunarea albastra". Din cand in cand unii oameni mai ieseau afara sa faca posta o glaja de ceva. Este oare normal sa se intample asa ceva?! 

O alta intamplare chiar in Sibiu, in urma cu cateva sapatamani, la inmormantarea unui amic, in timpul slujbei au sunat pe putin 5 telefoane mobile. Veti spune "Se mai intampla". Da, dar acei 5 nu au inchis telefonul...ci in timp ce preotul canta "Vesnica Pomenire" ei isi croiau drum spre iesire in acelasi timp vorbind la telefon si nu in soapta. Totodata una dintre babele prezente critica de mama focului cauza accidentului, finalizand discutia cu "Asa le trebuie daca nu stiu sa conduca!" (nici acum nu imi dau seama ce cauta hoasca acolo). Am vazut un filmulet in care i-a sunat telefonul chiar preotului care oficia o Nunta. Este oare normal? Se mai poate vorbi de credinta in aceste circumstante? Propun sa fie introdusa o ora pe saptamana in care sa se discute, si mai mult decat atat sa se aprofundeze norme etice. Suntem "credinciosi" pana la Dumnezeu, dar noi nu stim sa spunem un multumesc, asta ca sa nu mai vorbim de un minim de bun simt.

Inca un lucru pe care nu il inteleg. De ce e nevoie ca oamenii sa dea sume de bani la spovedanie, la prescuri, de ce exista tarif fix pentru botez/nunta/inmormantare? Una este sa faci donatii bisericii (voluntare sau prin taxe periodice) si alta este sa fie nevoie sa dai bani la preot pentru alte "servicii". In mod normal Preotul este oarecum in slujba Domnului, nu? Atunci pentru ce toate acele sume de bani? Apropo...preotii au declaratii de venit?! Care este grila de impozitare a acestora?

Un alt lucru tare interesant pe care l-am tot observat si fata de care am putea argumenta si contraargumenta pana la tocirea tastaturii este ura existenta nu numai intre religiile principale ale lumii (iudaism, crestinism, islamism, hinduism si budism) cat si intre reprezentantii aceleiasi religii. Sa privim numai religia crestina: de cate ori s-au impacat protestantii, catolicii si ortodocsii. Fiecare se bate in piept ca religia sa e cea mai buna, ca ritualurile/obiceiurile lor sunt mai traditionale sau mai spirituale si dogmele lor sunt mai apropiate de Cuvantul lui Dumnezeu. Oricat de nasol suna...va spun parerea mea despre aceste contradictii....BULLSHIT (suna mai bine Ingeras?)  

Sa incercam sa punem altfel problema: catolicii, protestantii si ortodocsii se raporteaza cu totii la Sfanta Treime, la Biblie si au in mare sarbatori comune. Singura diferenta o face Biserica privita ca si Institutie religioasa. Reprezentantii acestei Institutii sunt de fapt cei care isi invrajbesc enoriasii. Ei sunt cei care au tendinta de a afirma ca "religia noastra e buna, restul sunt greseli, blasfemii, erezii". Acest lucru ma scoate din sarite. Incercati sa eliminati pentru o secunda oamenii din fruntea Bisericii, ca sa vedeti de fapt cat de mult asemanari exista. Diferenta esentila o reprezinta Biserica la care ne raportam.

De ce nu s-ar produce aceasta unire a crestinismului?! Raspunsul este mai mult decat evident. Cine va pierde in urma acestei actiuni? Biserica! De ce?...Pai e nevoie in primul rand de o unire a Institutiei sub un singur nume. Astfel nu va mai exista nici papalitate(Vatican) si nici patriarhie(Constantinopol). In cazul in care nu stiati Biserica a fost cea mai bogata institutie, si probabil acest lucru ar fi ramas la acelasi nivel daca nu ar fi aparut marile Banci. Probabil in prezent se afla pe locul doi. Personal inclin sa cred ca nu e departe de marii Magnati. De ce credeti ca ar avea cineva interesul sa piarda. Nu mai fiti orbi oameni buni...priviti dincolo de cladirea pe care o reprezinta Biserica...Priviti Institutia Bisericii. Ea este cea care conteaza cu adevarat. O chestie care ma enerveaza la culme...atat la catolici cat si la ortodocsi: hainele si obiectele preotesti(catolici - ortodocsi) pline de aur si pietre care de care mai pretioase care fura privirile oricui...Poate sunt eu mai nestiutor, mai incult sau cum vreti sa spuneti...dar Iisus nu a promovat modestia?!
Inca ceva ce nu am sa inteleg...ca sa vedeti de unde pleaca acesta invrajbire intre religii. Incepand din scoala generala eram invatati sa scriem Iisus si nu Isus, Hristos si nu Cristos. De ce frate...nu te referi pana la urma la una si aceeasi "persoana". Conteaza ce este scris pe foaie sau ce ai tu in cap si in suflet. Daca scriu Isus(cu un singur "i") crezi ca ma gandesc la Gigel?! NU! Tot la Dumnezeu ma gandesc. Totodata conceptul de cruciada era prezentat ca si ceva pozitiv, in ciuda metodelor de-a dreptul barbare prin care a fost pus in practica...dar despre asta stie toata lumea asa ca nu are sens sa mai explic.
De ce aceste Institutii incearca sa accentuze discrepanta dintre religii, cand in fond Crestinismul are la baza acel Cuvant al lui Dumnezeu. Atat ortodocsii cat si protestantii si catolicii promoveza aceleasi invataturi, diferentele fiind doar de forma si nu atat de mult de esenta. Din moment ce ne inchinam aceluiasi Dumnezeu, avem aceeasi Carte Sfanta dupa care ne orientam...De ce sa nu fim toti o apa si-un pamant.
Sa nu uitam nici de implicatiile pe care Biserica le-a avut in multe episoade politice. De ce ne doare atat de mult capul de ce a facut Papa sau Patriarhul? In mod normal ei sunt doar niste oameni, la fel ca noi, care au ca scop promovarea invataturii lui Dumnezeu. Sunt doar niste oameni si de aceea trebuie sa realizam ca sunt la fel de capabili in d-ale pacatului cum este si resul lumii. Daca am discuta despre conspiratii politice ar fi altceva, insa din punct de vedere religios ar trebui sa excludem aceasta idee. Altfel spus....Biserica nu conduce societatea ci o indruma. Daca omul ar gandi mai mult decat este obisnuit sa o faca ar constientiza ca se poate raporta la Dumenzeu si la Invatatura Lui si in absenta Bisericii. Iar daca oamenii realizeaza ca de fapt Institutia nu isi mai indeplineste rolul ar putea sa o excluda pur si simplu. Noi nu suntem si nici nu ar trebui sa fim ceea ce Biserica ne vrea...ci ceea ce Dumnezeu doreste ca noi sa fim. E super simplu. Din totdeauna reprezentantii Bisericii au avut un rol extrem de important pe scena politica si acest lucru nu se va opri prea curand. Si de aceea nu inteleg motivul pentru care crestinii inca isi mai intorc spatele sau chiar mai mult de atat inca fac discriminari pe baza acestor aspecte. 
Nu ii inteleg pe cei care se opun relatiilor dintre membrii diverselor religii. Care e problema daca un arab se casatoreste cu o evreica, o persona crestina cu una hindusa, etc. Suntem oameni, sentimentele care ne caracterizeaza sunt aceleasi. Religia pe care o reprezentam si la care ne raportam nu este decat un invatator si un arbitru pentru sentimentele noastre. Religia nu ar trebui sa ne dicteze sentimentele ci doar sa le promoveze pe cele pozitive si sa ne lumineze pentru a le evita pe celelalte (ura, invidie, dispret, etc) Sunt convins ca toate religiile promoveaza idei pozitive. De fapt etica in sine este una dintre rezultantele religiei. Daca nu ar fi existat religia, acest barometru al binelui si raului, am fi trait un haos continuu. Deci orice religie nu face altceva decat sa promoveze ideea de BINE. Nu va mai imbatati cu apa chioara dragilor. Nu va mai considerati superiori celorlalte religii doar pentru ca asa spune Biserica. Aceasta institutie nu face altceva decat sa isi pazeasca spatele. Daca nu ar exista oameni care sa se raporteze la ele si deci sa le sustina, Institutia in sine nu ar mai exista, si din punctul meu de vedere ar fi mai bine. Decat sa va irositi timpul si sa va ganditi ca voi sunteti cei mai tari si ca datorita religiei voastre veti ajunge mai usor in Rai (pentru ca in fond asta vrea toata lumea) mai bine ati cauta noi cai de a face, pe intelesul tuturor, FAPTE BUNE.

Ce conteaza la final? Personal cred ca Dumnezeu ne-ar ierta orice fel de pacat atat timp cat in aceasta viata am promovat BINELE. Nu uitati ca ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui. Si acum (avand in vedere afirmatia anterioara) sa il intreb ceva pe Ingerul Tau cat de suparat ar fi Dumenzeu pe o persona care a promovat ideea de bine folosindu-se de un limbaj putin mai agresiv? Cat de suparat ar fi El pe o persoana care spune un banc/o gluma nevinovat/a despre persoana Sa? Crezi ca nu ar intelege? Eu zic ca da. Ar intelege si ar rade la acea gluma cu siguranta (asta bineinteles daca respecta norme elementare de bun simt, sau altfel spus nu ar fi o blasfemie). O persona care a incercat sa faca toata viata numai bine celor din jur si a dat mereu dovada de altruism si intelepciune dar are pe el tatuaje, pentru ca asa i-a placut lui...sa inteleg ca acea persoana nu va fi iertata si nu va putea calca in Rai? Ganditi oameni buni dincolo de ceea ce altii va astern pe tava. Asa v-ati invatat sa rumegati numai ce primiti de-a gata. De cate ori cand ati povestit cu cineva ati avut curaj sa aduceti un contraargument care poate parea mai excentric dar care era totusi veritabil?!

Cand eram mai mic, bunica mea nu isi putea imagina cum eu, impreuna cu familia, putem sta in Sibiu unde nu exista Biserica de Rit Vechi, sau cum de pot avea o prietena care este de alta religie. Macar ea avea o scuza, era o peroana in varsta si implicit mult prea conformista si spirituala pentru a intelege acest lucru. Dar in momentul in care aud tineri care fac diferente pe considerente religioase chiar nu ii pot intelege. Reveniti-va! 

Eu consider ca Dumnezeu ar oferi iertare si unui politeist care nu a facut altceva intreaga viata decat BINE si a promovat idei in acest sens. Personal consider ca de fapt Dumnezeu este interesat de asa ceva. Cuvantul, Invatatura Sa au o implicatie foarte mare in realizarea unui echilibru social. Sau ce, Gandhi va arde in infern? Daca omul a fost hindus dar a ajutat un intreg popor, in ce parte credeti ca va atarna balanta??? Sau comparati-l pe Gandhi cu un crestin care nu a facut nici rau dar nici bine in aceasta viata (religios vorbind daca nu a facut bine implicit a facut rau), sau incercati sa va imaginati ca Sfantul Petru ar trebui sa faca aceasta comparatie...Ce credeti ca va decide? Cei mai multi au fost manipulati in aceasta directie. Noi suntem singurii care cunoastem Adevarul lui Dumnezeu. Astea sunt doar niste impresii total eronate. Chiar credeti ca voi sunteti cei mai buni?! Sunt convins ca si alti oameni, de alte religii, promoveaza aceeasi invatatura pozitiva pe care o facem si noi. Poate reusesc sa o faca inca mai bine decat noi. Si poate ar trebui sa invatam de la ei.
Daca Dumnezeu ar fi considerat ca alte popoare, si implicit alte religii se abat foarte tare de Cuvantul Lui, credeti ca nu ar fi intervenit intr-un fel sau altul?! Credeti ca ar fi lasat miliarde de oameni sa arda in Iad? Din punct de vedere al budismului religia se refera la a face cat mai putin rau posibil, a face bine din abundenta, a practica dragostea, mila, adevarul si curatia pe toate drumurile vietii. Cu ce este ma rog gresita aceasta idee? Oamenii care aplica aceasta idee se abat de la Cuvantul lui Dumnezeu?

Ca sa vedeti cat de mult Institutia promoveaza Invatatura lui Dumnezeu, ganditi-va la ceea ce a facut pentru a pune capat razboaielor din lume: NIMIC! Si nu uitati ca cea mai mare influenta asupra "prostimii" o are Biserica. Incercati sa va imaginati ce s-ar fi intamplat daca,  reprezentantii crestinismului le-ar fi cerut oamenilor sa se opuna razboaielor. Dar care ar mai fi fost interesul? De aici puteti observa implicatia pe care o are Biserica nu numai in sfera politica ci si in cea economica. 

Stiti definitia pe care a dat-o Abraham Lincoln religiei? Acesta afirma: "Cand fac bine, ma simt bine; cand fac rau, ma simt rau. Asta este religia mea." Si acum sa fim seriosi, nu stiu daca exista om caruia sa ii placa sa se simta rau. Ma refer bineinteles la oamenii normali.
Inca o chestie care ma enerveaza la culme sunt habotnicii, care atribuie explicatii spirituale oricarui fapt, oricarei probleme. Astia sunt oamenii care se opun gandirii, sunt oameni care au facut din Dumnezeu un refugiu, cauza si efect, oameni care aplica dogmele crestine literalmente fara macar a le adapta. Din punctul meu de vedere sunt oameni care reprezinta un real periocol pentru societate. Nu atat datorita credintei lor exacerbate in Dumnezeu si in Cuvantul Lui ci datorita faptelor lipsite de ratiune in care aceasta credinta se materializeaza.

Cum inteleg eu religia? Sa primesti ce Dumnezeu iti da si sa ii multumesti pentru aceasta. Sa nu iti aduci aminte de El numai atunci cand ai nevoie de ceva. In opinia mea, religia creaza o legatura puternica intre om si Dumnezeu, si totodata intre om si semenii lui. Daca tot afirmam ca suntem credinciosi ar trebui sa ne detasam cat mai mult cu putinta de invidie, rautate, minciuna, etc si sa luam in brate iubirea fata de semeni si fata de Dumnezeu. Ar trebui sa realizam ca Biserica este un loc de inchinare si de interactiune mai puternica cu Dumnezeu, fara insa a uita ca rugaciunea noastra este auzita la fel de bine si din cea mai adanca gropa sau din cel mai ascuns loc posibil. Urmarind Invatatura crestina ar trebui sa prevenim in primul rand si mai putin sa cautam iertare. Altfel spus sa dam si noi ceva. Nu sunt de acord cu ideea ca daca regreti si nu mai faci diverse pacate acestea sa iti fie iertate prin Sfanta Taina a Spovedaniei (oare daca Stalin se caia era iertat?!). Parerea mea este ca faptele rele, pacatele ar trebui de fapt contrabalansate de cel putin la fel de multe fapte bune. Cine sta sa le puna in balanta? In mod sigur nu noi. De aceea consider ca noi oamenii ar trebui sa fim in principal preocupati de a face bine in mod constient...nu de alta dar pacate comitem fie ca vrem, fie ca nu vrem.


Si aici o melodie draguta de la Vescan:




PS. Probabil unele exprimari nu au fost pe placul vostru, dar eu "mi-s mai din topor". Sper sa intelegeti ideea si astept sa aflu si punctele voastre de vedere.


by zuPPazThaR