Free your MIND

Those who are crazy enough to think they can change the world, usually do

sâmbătă, 28 februarie 2009

Rezultatele sondajelor

Pentru chestionarul "Ce parere aveti despre temele tratate?"

  1. 61% dintre cei care mi-au urmarit blogul l-au apreciat ca fiind foarte bun. 
  2. 15% l-au considerat ok
  3. 12% l-au considerat ca fiind un blog bun
  4. 7% dintre cei care au votat nu au gasit interesante subiectele tratate
  5. 2% asteapta cu mult mai mult

Cu siguranta nu este un blog extraordinar insa fac si eu ce pot. Inca sunt nou in breasla. Am doar o luna, sunt inca la creşa ca sa spun asa...Sa vedeti cand ma va da mami la scoala :)) Totusi din cate am vazut 88% au o parere relativ buna despre el, pentru ceilalti nu stiu ce sa spun...Prea mult nu ma voi schimba iar daca o voi face va fi in aceeasi directie. Astept oricum in comentariile voastre sa imi spuneti si ce v-a placut sau nu la subiectele tratate de mine pe acest blog.


Pentru sondajul cu tema "Ce subiecte din luna trecuta v-au placut?" clasamentul a fost urmatorul:

  1. Lenea, principala sursa a Progresului Tehnic - 18 voturi
  2. Spania si Italia...caini cu covrigi in coada, rauri de lapte, casute de turta dulce si euro pe garduri  - 14 voturi
  3. Traim intr-o tara saraca...si nu ma refer la partea materiala - 13 voturi
  4. Sibiu, adiaforia sibienilor si Domnul Primar Klaus Werner Johannis - 13 voturi
  5. Criza in Romania sau Romania crizata? - 12 voturi
  6. Cultura nationala bazata pe spaga si nu numai - 8 voturi
  7. ATROCITATILE din Fasia Gaza - 5 voturi

Ma bucur ca v-a placut postul despre Lene...Este o idee care mi-a venit in anul I de facultate in timpul unui seminar de Istorie Economica. Cel legat de Spania si Italia este de asemenea un post pe care l-am redactat in urma unui loc de munca la o Statie Petrom, unde aveam de-a face cu multe specimene venite din Spania si Italia care dupa ce au fost sclavi 3 luni se doreau a fi primiti cu alai asemeni unor regi. Nu am nimic cu acei romani plin de bun simt...eu critic doar non-valorile si daca ai citit postul ai observat deja acest lucru.

Totusi astept acum sa va argumentati voturile sa stiu si eu de ce v-a placut sau nu si implicit unde mai am de muncit.


Multumiri lui Hani (a fost invatatoarea mea in d'ale blogurilor), Liei(care mi-a facut publicitate si de la care am invatat cate cava) Ingerului (care cu toate ca este impotriva limbajului meu mai colorat m-a promovat si mi-a adus si contraargumente fondate atunci cand a vrut), vecinului meu Adi (care l-a promovat si el cum a stiut mai bine si totodata mi-a expus si alte puncte de vedere) si tuturor celorlati care au considerat ca merit o sansa si ca pot face fata in acest "domeniu". Va multumesc!



O dedicatie pentru voi:


by zuPPazThaR

vineri, 27 februarie 2009

Tu ce vicii ai?!

Cei mai multi oameni spun ca ei nu au vicii, Doamne fereste!. De ce sunt oamenii inclinati sa vada doar aschia din ochii altora si mai putin barna din ochiul lor. De ce consideram viciile doar acele deprinderi rele. Din punctul meu de vedere viciile sunt toate acele lucruri fara de care existenta noastra ar fi mult mai grea la un moment dat.

Acum ceva timp, pe un blog se ridica problema aprecierii fumatorilor/nefumatorilor. Altfel spus, de ce un nefumator este mult mai putin apreciat decat un fumator care s-a lasat de fumat. E simplu dragilor...acei nefumatori nu au fost atinsi de dependenta fizica si psihica pe care fumatul o implica. In consecinta este mult mai greu sa te lasi decat sa nu te apuci de fumat.  Prevenirea este mult mai usoara decat intreruprerea unei actiuni care deja a inceput(ex. prevenirea unor boli). Apoi veti spune "Da, dar cu fumatul pasiv cum ramane"...Ei imi pare rau pentru voi, dar singurii care pot lua masuri in aceasta privinta sunt Domniile voastre. Stiu, suna atat de egoist. E nasol sa ai prieteni care fumeaza si atunci cand mergi intr-un bar sa stai tot la fumatori...Dar ce sa ii faci, in viata trebuie facute si sacrificii.

Care sunt in opinia mea viciile?! Hai sa vedem:

1.Cafeaua si/sau tigara.Cafeaua dupa un consum regulat creaza o dependenta fizica destul de nasoala. Consumul de cafea dilata vasele de sange iar lipsa cofeinei duce implicit la contractarea acestora. Astfel sangele nu mai ajunge la fel de repede la mansarda...Asa ca incep durerile de cap. Despre tigari nu pre amai are sens sa discut pentru ca toata lumea, inclusiv nefumatorii, cunosc efectele daunatoare ale acestora. Pe mine ma enerveaza in schimb pozele alea porno de pe pachete...Sunt totusi curios cati s-au lasat dupa ce le-au vazut?! Totusi nu e normal sa se puna astfel de poze. Ganditi-va la acei copii care vad pozele, si nu pentru ca ei fumeaza, ci pentru ca tatal care e baiat de treaba si pipa in fata blocului sa nu isi afume copiii, ajunge acasa si lasa din greseala tigarile pe masa. Sau sa spunem ca le pune in buzunar si apoi il trimite pe copilul de 11 ani sa mearga sa isi ia bani de acolo ca sa aiba de un suc la scoala.

2.Alcoolul este o substanta tare nasoala. Daca "ai dat-o-n patima betiei" e tragic. De ce?! Este un drog care afecteaza groaznic neuronii, mai pe romaneste iti prajeste rau creierul. Esti un alcoolic notoriu doar atunci cand nu poti gandi, nu te poti misca coerent decat dupa ce ai baut cateva sute de ceva. Nu de alta, dar de obicei drogurile mai puternice atrag dupa sine sevrajul. In schimb alcoolul are si partea lui pozitiva, atat timp cat cunoaste masura. SI in legatura cu alcoolul. CAti dintre voi nu ii criticati pe acei oameni care au ajuns sa aiba un astfel de viciu, fara insa a lua in calcul si posibilitatea de ereditate. Riscul ca o persoana care are parinti/bunici/strabunici alcoolici sa devina la fel este mult mai mare. 

3.Orice alte pasiuni pot fi considerate vicii. Strangerea bancnote, monede, timbre, dopuri de sticle, etc sunt alte forme pe care viciile le imbraca.

4.Pentru unii oameni cititul poate fi un viciu, pentru altii filmele sau emisiunile TV, pentru unii munca, pentru altii pierderea timpului, pentru unii plimbarile in aer liber sau sofatul, pentru altii jocurile si aplicatiile IT. Pentru unii muzica, pentru altii pictura sau poezia. Inclusiv curatenia, ciocolata sau guma de mestecat, pot reprezeta un viciu.

5.Chiar si prietenii ar putea fi considerati un viciu. Multi nu vor accepta ideea. Dar sa analizam logic. Privind viciul exclusiv din perspectiva logica, el reprezinta acel lucru fata de care dezvoltam o dependenta. In concluzie, am putea trai fara prieteni, insa foarte greu. Suntem oarecum dependenti de ei. Ne place sa socializam, sa ne incredem in cineva, sa stim ca putem conta pe cineva, sa stim ca putem povesti sau ne putem juca cu cineva. Logic vorbind, prietenul este si el un viciu.(va reamintesc: Nu mai priviti doar partea negativa a viciului si incercati sa analizati perfect logic)

Aceasta lista poate avea cu mult mai multe puncte. Sper sa veniti si voi cu alte idei.

Multi dintre voi veti spune ca acelea nu sunt vicii. Ba da sunt, pentru ca nu am facut o analiza din punct de vedere al eticii la care ne raportam cu totii numai atunci cand consideram noi de cuviinta. Incercati sa si ganditi, nu sa luati definitiile literalmente.Facem de obicei apel la moralitate doar atunci cand este in folosl nostru. Un exemplu cat se poate de simplu pentru aceasta idee: Esti de acord cu spaga? Daca ai fi intr-o situatie delicata ai fi dispus sa dai spaga?(etic vorbin spaga nu e ok, personal vorbind mai putem face cate o exceptie...am dreptate?!)

Imaginati-va un om lipsit de vicii. Un om care nu fumeaza, nu bea cafea, nu bea macar un paharel de ceva la o petrecere, un om caruia nu ii place munca, nu ii plac calculatoarele, nu ii plac plimbarile prin parc, nu ii place sa citeasca, un om caruia nu ii place sa socializeze, nu ii place muzica, etc. Va puteti imagina un astfel de om?! Personal chiar nu o pot face.

Problema viciului ar trebui pusa altfel. E ok sa ai vicii, e chiar misto de multe ori. Cel mai important insa este sa ai limite clar definite, sa fii stapan pe tine. Ganeste-te ce s-ar intampla daca ai exagera in oricare dintre exemplele de mai sus: cafea=>hertatac, tigara=>cancer si mai grav de atat impotenta, alcool=>tremurici, ciroza, timbre/monede=>saracie, ciocolata=>diabet, iar pasul urmator pentru toate acestea este...2  Metrii sub! Cat despre prieteni

Cat despre prieteni...E bine sa nu exagerezi cu altruismul care in ziua de azi a cam devenit un defect. Avand in vedere ca tot mai multi se gandesc exclusiv la propria persoana este de preferat sa ajuti cu ratia frate, asta daca nu vrei sa ti-o iei rau de tot in bot, si crede-ma ca doare rau cand te fute o persoana apropiata.

Acum sa va spun viciile mele intr-o oridine relativ cronologica:

  • cafea - in fiecare diminteata si uneori o data in timpul zilei, nu fac abuz, dar daca nu o beau pe cea de dimineata sunt cam ciufut si de obicei ma doare capul
  • tigara - media: intre 1/2 si 1 pachet pe zi, in ultimul timp le-am mai rarit
  • cititul -de obicei 1-2 ore pe zi iar daca gasesc o carte care ma atrage foarte mult se poate prelungi cu mult
  • calculator - aici e ciudat: de obicei PC-ul este ON 24/7 cat despre mine depinde. De obicei timpul care imi ramane liber il petrec in fata monitorului (acest timp poate varia intre 2 ore si 16 daca am o zi complet libera).
  • muzica in general o asociez cu plimbarile in aer liber, mersul pe bicicleta, statul la PC, etc
  • o bere si o tabla cu prietenii intr-o crasma misto, in care sa ne simtim bine
  • filmele in medie un film la 4-5 zile(in ultimele doua saptamani nu am mai vazut un film, insa am recuperat ieri h3h3h3 )
  • tehnologia ma inebunaeste. Nu sunt nebun dupa jocurile pe calculator dar imi place sa am tot ce e mai nou si mai bun in materie. Folosesc telefonul nu doar pentru a suna(dar nu il folosesc pentru a trimite mesaje) si imi place sa am cat mai mutle cunostinte despre acest domeniu
  • hainele...Nu este o fita, dar ma imbrac de obicei din Bucuresti, pentru ca imi plac hainele largi (rappa), iar in Sibiu nu se prea gasesc. Asa ca atunci cand am drum prin Bucuresti imi cumpar cate ceva (e un magazin pe Stefan cel Mare pentru doritori). Sau mai merg o data de doua ori pe an la cumparaturi mai masive :))


La cat mai multe vicii dar totodata gestionati-le bine!




by zuPPazThaR

marți, 24 februarie 2009

Fara muzica viata ar fi o greseala...


Ce melodii ascultati in diverse momente ale vietii?

Daca doriti sa ascultati melodiile pe care le prefer click pe ele:







1.Cand sunt fericit:


2.Cand sunt nefericit:


3. Cand intampin o problema:


4.Cand sunt plictisit:


5.Cand nu am chef de nimeni si de nimic:


6.Cand vreau sa ma destind:


7.Cand vreau sa imi vars nervii:

8.Cand sunt tradat:


9. Cand lumea e a mea:


10.Cand sunt sub aripa lui Bachus sau a lui nea’ Verde:


Si ar mai fi multe altele.Nu de alta dar sufar de melomanie :))

Astept parerile voastre despre aceste melodii si totodata cateva din melodiile pe care le ascultati voi in situatiile mai sus mentionate.

joi, 19 februarie 2009

Antisocial sau doar anti-imoral?! Decideti!

Valorile morale, sau mai bine spus lipsa lor si lipsa unor norme elementare de etica sunt cele care in cele mai multe cazuri ma scot din sarite. Situatiile in care vezi o lipsa totala de respect in relatiile interumane ma enerveaza la culme. Macar cei 7 ani de-acasa si inca 10 de scoala ar trebui sa te formeze ca om, si chiar mai mult de atat ca membru al societatii in care traiesti. Si primind acest statut de membru trebuie sa te supui unor reguli nescrise. Stiti ca atunci cand erai mic iti spunea mama: ”Scoate degetul din gura”, “nu te holba la nenea ca nu e frumos”, “nu scuipa pe strada” etc. Mai tarziu insa ajungi sa vezi oameni care nici macar “Buna ziua” nu stiu sa spuna…si te intrebi daca nu cumva au trait in jungla.

Dupa acest post va veti intreba…dar ce dracu nu ma enerveaza, sau ce imi place?!

Inainte de a citi cele ce urmeaza vreau sa faceti clar distinctia intre “nu imi place” si “ma enerveaza”. In momentul in care ceva te enerveaza esti irascibil…in momentul in care ceva nu iti place treci in general cu vederea…sau il poti transforma in ceva care te enerveaza. Cunosc notiunea de “toleranta” si o aplic spun eu destul de bine. Pentru ca, daca nu o aplicam, toate acele chestii care ma enerveaza erau probabil o cauza al unui comportament deplasat, ceea ce nu s-a intamplat. Am strans in general din dinti si am mers mai departe, iar in situatii extreme am deschis gura. Sa spunem ca in ultimul timp arma verbala (si nu ma refer la injuraturi/amenintari) a fost mai taioasa decat violenta fizica.

Dupa ce terminati de citit postul, as vrea sa imi spuneti daca si voi aveti aceleasi pareri sau sunt eu prea exigent?! Sa vedem ce ma enerveaza:

  1. Ma enerveaza omul caruia ii explici si ii argumentezi ca stirile TV nu fac altceva decat sa instige la violenta sau sa manipuleze dar el prefera sa le urmareasca in continuu, cu mult mai mult nesat. Asta e tipul de om care se opune benevol notiunii de evolutie umana.Ma enerveaza omul caruia ii explici ca orice telenovela, sau aproape orice telenovela are acelasi scenariu cu mici detalii modificate si bineinteles cu alti actori, dar el prefera sa se uite la ele. Si stiti ce e amuzant, ca tu te chinui sa ii prezinti persoanei respective motivele pentru care ai facut acele afirmatii,curg apele pe tine si iti storci creierii sa il faci sa inteleaga, iar intr-un final esti multumit de efortul tau: acea persoana te aproba si recunoaste ca adevaratele emisiuni de cultura nu sunt nici pe departe acelea. Dar ce se intampla dupa 5 minute?! Cu siguranta revine la programul cotidian.
  2. Ma enerveaza toate acele emisiuni tampite din media si prezentatorii acestora. Problema este ca acei prezentatori nu sunt de cele mai multe ori prosti (nu de alta dar daca erau prosti nu ajungeau acolo), singura lor problema este ca au plecat capul cu mult timp in urma, iar onoarea meseriei pe care o practica a ramas o chestiune abstracta. Unde va este demnitatea marionetelor?
  3. Ma enerveaza oamenii care se plang de bani dar care intotdeauna fac dezmat in caz de sarbatoare sau poate chiar zilnic. Sunt acei oameni care nu au ce manca, dar ei sunt targa in fiecare seara. Si apoi apar pe sticla si ii vezi cum bocesc. Rebuturi ale societatii.
  4. Ma enerveaza oamenii atat de prosti incat au impresia ca maneaua este un gen muzical. NU! NU este. Maneaua este forma cea mai scarboasa de zgomot. Prefer sincer sa il ascult pe vecinu' de la 9 care da gauri aproape zilnic decat sa ascult asa ceva. Maneaua este mai mult decat poluare fonica, reprezinta un atentat la cultura, si asa subreda a poporului nostru. Frate...si cum poti pana la urma sa ii asculti pe acei inculti care nu au fost nici la grupa mica pregatitoare....ca de clase primare nu mai vorbesc. Stiti ce e si mai amuzant in toata treaba asta?! Daca ii intrebi pe cei care asculta manele(ma refer la romanii care le asculta) ce parere au despre tigani(sau rromi) veti avea probabil un soc. Paradaoxal cei mai multi nu ii suporta...Si atunci cum p**** m**** ii asculti?! Nu am nimic cu tiganii, nu le vreau raul...Dar maneaua ma scoate din sarite. Si nu m-ar deranja faptul ca asculta, bafta lor...Ma enerveaza atunci cand pe strada sunt obligat sa ii ascult boraciunea aia de zgomot. Aculta acasa, asculta in casti...dar macar in autobuz lasa telefonul in buzunar...Nu vreau sa stiu ultimul hit al lui Guta, nu ma intereseaza vocea lui Adrian Boeingul Fantastic si nici ce difuzor are harciul ala de Nokia. Adica la fel cum eu imi ascult muzica in casti...ar trebui sa o faca si ei. Dar ce poti sa le ceri cand insasi Domnia Sa Traian Basescu se rupea pe manele. Asa tara...asa presedinte.
  5. Ma enerveaza oamenii care merg la vot si nu stiu ce voteaza, oamenii care merg la vot doar pentru a avea acel abtibild pe spatele buletinului, oamenii care merg la vot doar pentru a iesi duminica din casa, oamenii care merg la vot pentru ca au primit o portocala sau o plasa cu alimente sau oamenii care nu voteaza pentru ca un candidat ii reprezinta, ci pentru ca nu il inghit pe un altul (vezi dl Basescu vs dl Nastase).
  6. Ma enerveaza oamenii care spun ca cei care nu merg la vot nu au dreptul sa comenteze. Ba da! Au acest drept. Am dreptul de a vota…e fix problema mea daca mi-l exercit sau nu. Am dreptul la libera exprimare, la libera opinie…Daca vreu sa fac o afirmatie o pot face atat timp cat nu ii deranjez pe cei din jur…de aia se numeste democratie…Exclude aceste cateva libertati si ai sa vezi unde ajungi.
  7. Ma enerveaza oamenii care critica iarba fara sa aiba idee. Asta este omul care are patru clase primare si isi da cu parerea despre diverse chestiuni de natura economica, sociala sau politica, care stie intotdeauna mai bine decat ceilalti ce este bine si ce nu. Asta e omul care critica drogurile in general dar el nu se poate apuca de munca daca nu a baut “o juma’ de votca”…nu de alta dar ii tremura mainile, sau cei care folosesc ei insisi cafea pentru a se trezi si somnifere pentru a dormi…dar nu frate…alea nu sunt droguri...Nu…alea nu creaza dependenta. Sa vezi tu dupa un an de cafea cu somnifere daca nu ai creierul mai prajit decat unu care pipa iarba.
  8. Ma enerveaza oamenii care iau spaga si totodata oamenii care sunt impotriva spagii pana in momentul in care ajung sa fie ei pusi in situatia de a da sau de a primi spaga.
  9. Ma enerveaza prostia pensionarilor care merg la ora 7 dimineata cu autobuzul, cand la acea ora copiii sau oamnii merg la lucru. Ce fac ei...folosesc de fapt biletele gratuite pe care le primesc: merg pana la capat de linie si se intorc. Sau in unele cazuri...tot la ora 7 ei pornesc spre caseriile de gaz/curent/cablu care culmea...deschid la ora 9. Si e cu atat mai enervant cu cat nu sunt numai 2 sau 3 pensionari, sunt pe putin 15-20 intr-un autobuz....si tot ei sunt cei care dezbat "nesimtirea si impertinenta tineretului din ziua de azi".
  10. Ma enerveaza pensionarii care se plimba pe bulevarde...dar nu oricum..la pas de defilare, cate 6-7 in linie. Cat de vita beata poti sa fi?!
  11. Ma enerveaza babele acelea tampe care merg la biserica sa barfeasca..."Uite ce pantaloni are ala!", "vai ce freza are aia", "ala e derbedeu"...aia'n sus si ala'n jos...si cand le zici doua...tot tu esti catalogat drept impertinent. Sau am confundat eu biserica aceea cu o sezatoare?!
  12. Ma enerveaza oamenii care arunca mizerii pe jos. Acesti oameni cred ca o hartie nu conteaza...ca adevaratele gunoaie sunt cele in cantitati industriala. Sunt atat de dobitoci incat isi poarta capul pe umeri ca sa nu ii ploua'n gat si nu realizeaza ca pentru a schimba un lucru trebuie sa te schimbi in primul rand pe tine ca persoana. Daca 10 000 de oameni arunca 2 ambaleje de ciocolata pe jos in fiecare zi, intr-o luna avem de-a face cu aprox 300 000 de ambalaje...Iar apoi tot ei sunt cei care critica firma de salubrizare.
  13. Ma enerveaza oamenii care judeca dupa aspect, oamenii care eticheteaza fara sa cunoasca.
  14. Ma enerveaza oamenii care critica Hip-Hop-ul din cauza limbajului fara a da o sanse esentei(mesajului care se vrea transmis). Si aici nu ma refer la trupe care injura “ca asa e misto”. NU! Ma refer la trupele care folosesc injuratura ca pe o alta forma, auxiliara sa spunem, de exprimare. Si e cu atat mai amuzant ca unii dintre cei care il critica injura si ei cand se afla la un suc impreuna cu amicii, sau daca nu injura ei, amicii lor sigur o fac, insa pe ei ii tolereaza.
  15. Ma enerveaza doctorii care nu isi fac meseria sau doctorii care si-o fac diferentiat, in functie de cotizatia pacientului.
  16. Ma enerveaza profesorii pedanti si cei care sunt lipsiti de vocatie insa isi practica meseria in continuare.
  17. Ma enerveaza prostii care nu stiu sa minta, la care socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Fiind mai paranoic de fel...cand discut cu cineva obisnuiesc sa-mi masor destul de bine cuvintele si sa analizez cu multa atentie ce imi spune acea persoana. Si e atat de amuzant cand intr-o discutie de 5 minute omul se contrazice singur de vreo doua ori...Si iti dai seama ca te minte...si te minte cu nerusinare...Dar il lasi in pace...o fi prost, dar e prietenul tau. Si stiti care mi-a fost in general problema?...Nu ma pot supara sau razbuna pe o persoana...Si ma doare enorm cand vad ca un apropiat isi baga cu usurinta p&%# in toata prietenia, in tot ce ai facut tu pentru el si in tot ce simteai tu. Sau cazuri in care esti mintit si afli adevarul de la alta persona. Cat de prost poti fi sa iti tradezi prietenul fara ca macar sa o faci ca la carte. Mai frate...daca minti...gandeste bine, analizeaza toate situatiile posibile...Si in cazul in care se afla du-te si iti cere iertare, nu fi tot tu cel cu nasul pe sus. Aici e problema! In momentul in care esti tradat si bineinteles te superi pe acea persoana...si ii administrezi tratamentul tacerii...Ce se intampla?! Tu esti cel nesimtit, tu esti cel care s-a schimbat, tu esti de vina.
  18. Ma enerveaza oamenii care au impresia ca sacul nu are fund. Sunt absolut de acord cu ideea ca aceasta lume se bazeaza mult pe egoism, iar interesul personal primeaza. De multe ori spui ca te gandeai la celalat cand de fapt subconstientul a gandit 5 mutari ca la sah pentru tine. Sa va dau un exemplu ca sa intelegeti mai bine...De cate ori nu ati ajutat o persoana cu gandul ca poate la un moment dat, in aceasta viata si el va va ajuta?! De cate ori nu ati chemat pe cineva la o bere...nu pentru ca doreati sa vedeti persoana ci pentru ca va plictiseati groaznic in casa. As minti sa spun ca nu am facut asa ceva, cu toate ca incerc din tot dinadinsul sa evit astfel de situatii. Dar ce ma enerveaza pe mine sunt cei care sunt orbi de egoism. Stiti cum gandesc acesti oameni?! "Sunt eu si restul". Si e enervant. Pentu ca de multe ori sunt atat de prosti incat nici macar nu se chinuie sa isi mascheze catusi de putin interesul propriu. Frate ca profiti de pe urma bunatatii mele e ok, te inteleg perfect, dar nu ma lua macar de fraier. Si stiti cand e si mai nasol...cand pe acei oameni ii considerai prieteni...Cand acei oameni ti-au luat la un moment dat un fir de par...si dupa aia au disparut cu cu toate degetele, cu un ficat, cu splina si chiar cu inima. Facand o paranteza aici...Cand am fost in America a fost dragut. Americanii sunt niste oameni tare ciudati(nu pot spune ca sunt buni sau rai...doar ciudati) din punct de vedere al ajutorului pe care il acorda altora. Daca il rogi pe un american sa te ajute iti va spune politicos ca va incerca sa o faca, isi va da chiar toata silinta...insa dupa ce face 3 metri a si uitat. In concluzie in State am invatat sa ma descurc 100% singur, a fost greu dar a meritat. Macar stiam la ce sa ma astept. M-am intors in Romania. Ce s-a intamplat aici?! Oricand mi-a fost cerut ajutorul nu am ezitat sa il ofer...Ca mai apoi sa realizez ca a fost o actiune unilaterala. Si culmea, s-a intamplat cu persoane la care nu ma asteptam. 


Recunosc, sunt perfectionist si cer mult de la cei din jur. Dar consider ca atat timp cat eu ofer ar trebui sa si primesc…Quid pro quo…Si nu sunt absurd…Totul are o evolutie gradata. La inceput sesizez greselile si le aduc la cunostinta persoanei respective(asta in cazul persoanelor cunoscute)…apoi il rog sa nu mai repete aceeasi greseala, lucru care se intampla in general de 2-3 ori, dupa care devin ipocrit. Da, devin ipocrit. Altfel spus il ajut si pe viitor, il sprijin, insa intotdeauna voi privi acea persoana cu anumite retineri, nu ii voi spune ce m-a deranjat, dar nici nu va mai fi ce a fost, pe principiul “increderea nu se pierde decat o singura data”. As vrea sincer sa invat sa spun NU…dar uneori tii atat de mult la acea persona incat nu te lasa sufletul. Il accepti asa cum este si treci peste toate celelate. Unele greseli te duc in pragul disperarii…dar respiri adanc si ii mai dai o sansa…A cata sansa? Ai pierdut sirul, dar i-o dai. Pana cand? Probabil niciodata nu te vei opri, si intotdeauna vei spera ca acea persoana se va schimba.





Pentru cei care nu se incadreaza in categoriile de mai sus...nu am decat Stima si Respect!

by zuPPazThaR

marți, 17 februarie 2009

Arta de a fi prost

Un destept care se respecta...la un moment dat a fost prost sub acoperire. Acest principiu a fost nu o data folosit de capii familiilor mafiote si in zilele noastre de politicieni (vezi Domnul Presedinte Traian Basescu)

Pai...nu e uneori mai bine sa ii lasi pe cei din jurul tau sa te creada prost si implicit inofensiv, sa te subaprecieze sau cel putin sa nu te considere o amenintare?! 

Imi plac oamenii prosti, dar acei prosti simpatici...Acei prosti care rad cand faci misto de prostia lor...Acei prosti care sunt totusi destepti, adica acei prosti care au constientizat ca natura nu a prea fost de partea lor. Sunt niste oameni cu care te simti bine in momente de dezmat dar pe care cu siguranta nu vrei sa ii intalnesti intr-un moment crucial al vietii. Vorba lui C Petrescu...daca n-ar fi prosti, desteptii ar muri de foame. Sau ganditi-va ce s-ar intampla cu parlamentarii in lipsa multimii asteia..."prosti da' multi"

Sa va intreb o chestie...ce acceptati mai usor de la un om...o prostie sau un adevar. Sa fim realisti...prostia o mai treci cu vederea...insa daca acel adevar este prea dur cu siguranta vei lua masuri.

In schimb ma enerveaza acei prosti care sunt incantati de "calitatea" prostiei lor. Ma enerveaza acei oameni la care prostia nu cunoaste limite...si care culmea, sunt multumiti cu ea si chiar nu incearca sa faca nimic pentru a iesi din acea situatie. Sunt atat de prosti incat tin neaparat sa inlature orice dubiu...

  • Prosti pur sange si cu pedigree din parinti campioni, care vror sa impartaseasca tuturor celor din autobuzul in care calatoreste ultimul hit al lui Adrian Boeingul Minune.
  • Prosti care de la prea multe fite te privesc de sus si daca sunt la 2 metrii sub.
  • Prosti care nu au bani de benzina dar isi iau Q7,
  • Prosti care nu ies toata saptamana cu prietenii prin oras ca sa bea mai multe beri la 4 lei, insa in schimb merg o data la 3 saptamani intr-un club de fitze, ling doua Corona toata noaptea si apoi se dau beti.
  • Prosti care se cred emo...nu ca ar avea ceva cu acest curent...dar nu esti cool daca nu ai creasta, daca nu te dai cu rimel sau daca nu te imbraci mai rau decat un gay. Si lista poate continua....

PS: voi face probabil un post despre lucrurile care ma deranjeaza...si cu siguranta va fi o lista foarte lunga!


by zuPPazThaR

miercuri, 11 februarie 2009

Marii români mor, dar prostia ramâne...

Esti mandru ca esti roman?...Eu numai Miercuri si Sambata...Si de obicei mai spre seara asa, intre 18:00 si 22:00...

Lasand gluma de o parte...

Ce fel de popor putem fi...?! Cei mai multi conducatori pe care i-am avut de-a lungul timpului s-au sups fara sa scoata o vorba, iar cei care nu au facut-o au sfarsit de obicei tragic in urma unui act de tradare(vezi Vlad Tepes,Mihai Viteazul, C-tin Brancoveanu, si sa nu uitam de unul dintre cei mai onorabili Romani...ION ANTONESCU)...Si ne mai invatau la scoala ca nu am purtat razboaie de cucerire...Aveam oare cu ce...sau cu cine?! Stramosii nostrii au trait de obicei tot la limita subzistentei. Doi ani parjoleam campii si otraveam fantani, si dupa aceea in urmatorii patru le refaceam.

Dar de ce ne mai miram de tradarea care exista in jur...pana si educatia din scoli iti orienteaza gesturile spre asa ceva...Hai sa vedem pe rand...Suntem "incurajati" sa citim Baltagul(care vorbeste de tradarea unor prieteni), Mesterul Manole(care "trebuie" sa isi zideasca nevasta - tradarea sotului), Ion(care avea tatuat pe bratul stang "I lăv Machiavelli" - "Scopul scuza mijloacele"), Act venetian(o sotie infidela si "aproape" criminala), Alexandru Lapusneanu(pe principiul "nu te pune cu familia", si vorba lu' Guta filosoful "nu te pune cu dusmanii") etc. Apoi media nu ezita sa ne prezinte numeroasele cazuri in care "dupa 1 litru de votca pe care la consumat la birtu' comunal"...X-ulescu si-a adus aminte ca nu i-a aratat inca prietenului sau cel mai bun, noua barda/sapa achizitionata...

La orele de istorie ne este prezentata doar o partea a adevarului, de obicei partea frumoasa a sa.

  1. De cate ori v-a spus un profesor de istorie cat de mare era "deschiderea" lui Stefan cel Mare catre bautura si femei...Si intr-un final a ajuns si Sfant? Nu contest insa ca a fost un domnitor competent...viciile sunt o parte din viata noastra, si atat timp cat nu ne intuneca gandirea, bafta noastra...Frate dar chiar Sfant?!...Cum suna "Becali cel Mare si Sfant"...Sau mai bine zis, "Becali cel Sfant Razboinicul luminii cel mai Imparat din Ghencea"
  2. Cat de onorabil este sa iti semnezi abdicarea pe spatele unui soldat(vezi A I Cuza)?! Aici macar a fost de fapt un dublu act de tradare...al lui Cuza fata de masoneria care l-a ridicat, si al masoneriei fata de Cuza in momentul in care acesta a "intors armele".
  3. De ce Mihai I este acceptat sa calce din nou in Romania?!...Cum se poate uita tradarea sa fata de Antonescu si fata de poporul roman, care din acel moment a fost mereu privit cu scepticism si considerat un popor de tradatori...Ganditi putin, desi in mod normal am fost de partea invingatorilor la finele celui de-al doilea Razboi Mondial, statutul nostru la "masa negocierilor" a fost unul de invinsi. Si culmea...o buna bucata de timp se mai si sarbatorea 23 August. Iar in prezent cultul Maresalului Ion Antonescu este interzis, si mai mult decat atat imaginea lui este tot mai mult denaturata de unii istorici josnici...Insa Mihai are voie sa calce trufas pe plaiurile romanesti si chiar mai mult doreste sa fie si reimproprietarit.

Si aici apar problemele care ma rod...

  1. Deci frate, studiem niste rebuturi sociale, care nu ar merita din punctul meu de vedere nici macar o flega josnica (vezi Andreea Esca - in manualul de Istorie),
  2. Tot in manualul de istorie, sub poza lui Vlad Teps este scris "Cunoscut mai ales din filmele cu Dracula"
  3. Alti dobitoci vor sa introduca o noua tema: "impactul telenovelei asupra cinematografiei".Pentru cei care nu au citit posturile anterioare...Telenovela este o productie cu origini in Regimul Comunist Cubanez.
  4. Stiti ce au in comun urmatoarele personalitati: C-tin  Bracusi, Emil Cioran, Eugen Ionescu si Tristan Tzara? Daca nu stiti va spun eu...Montparnasse...Cimitirul Montparnasse din Paris. Totusi poate le e mai bine acolo, alaturi de alti oameni de seama precum Baudelaire(simbolistul) si de Sartre (filosoful)
  5. Oare de ce nu se vorbeste despre acei romani care fac istorie peste hotare: Radu Florescu(profesor de istorie la Boston College), Matei Calinescu(profesor universitar de literatura in Indiana), George Palade(Laureat al Premiului Nobel pentru fiziologie şi medicina in 1974), Daniel Negreanu(unul dintre cei mai buni jucatori de Texas Hold'Em din lume), Mihai Cretu(care a pus bazele trupei Enigma si a compus multe din piesele sotiei sale Sandra) dar probabil sunt mai importante crimele si violurile de la noi din curte.

Ce poti sa le ceri romanilor care i-au votat pe Gigi Becali, Hagi, Bivolaru, Radoi, celebrul om de cultura Bula, Marius "Morga", Mihai Traistariu, Andreea Marin, Banel Nicolita in Topul 100 cei mai mari romani...Iar oameni de mare importanta au ocupat pozitii finale...E tragic...Daca vreti sa vedeti topul click aici. E clar ca pentru cei mai multi acestia reprezinta persoane pline de cultura. Nu m-ar mira ca in curand sa apara in acest top si Guta sau mai rau de atat Cioaba sau Ion Râmaru. Noi, prin ceea ce a reprezentat Romania am silit acesti oameni sa se "auto-exileze"...Poate e mai bine asa, poate e mai bine ca americanii sa spuna ca Palade este unul de-al lor, francezii sa si-l atribuie pe Cioran, si nemtii pe Mihai(Michael) Cretu...Am avut si avem oameni de seama dar nu am stiut sa ii respectam(vezi cazul Petre Tutea) ...Pana si Ovidiu "Kempes"(de la Cargo) si-a lasat tara in urma...Iar acum munca lui este pangarita de epigonul Adrian Igrisan(mare om, mare caracter) .Daca cineva ne spune adevarul in fata "il consideram eretic" si probabil daca ar fi fost legal l-am fi ars pe rug, vezi Andrei Gheorge(un Caragiale modern), vezi Mircea Badea, vezi Parazitii(treceti dragilor peste nivelul lingvistic)...Insa pedeapsa cu moartea fiind abolita, ce ne-a ramas de facut?!...Mai putem doar sa le inchidem gura(prin diverse mecanisme care fac abuz de putere -CNA- sau prin lansarea unor stiri care sa ii defaimeze)

In schimb ce promovam? Non-valori...Exemple sunt o droaie:

  • Andreea Marin (curva de lux, perfida si ipocrita- cred ca e un dublu pleonasm...),
  • Prigoana(un taran mustacios care s-a ajuns celebru prin pozitia sa de inalt Patron la Gunoaie),
  • Becali (viitorul presedinte al unei turme de oameni...si nu radeti, ca Romania este tara tuuror posibilitatilor),
  • Toata ceata de "pitigoi manelisti"(unde esti tu Antoneeeescu?!), 
  • Cuplul Columbeanu(limita absoluta a prostiei si a voracitatii)
  • Alina Plugaru si eleva porno(cata dreptate a avut Einstein cand a spus "Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu primul")

Pai ce sa faci daca romanul citeste doar Libertatea si Click. Aceasta idee am mai spus-o si o sustin: Media in general ofera ceea ce se cere, ceea ce romanul este dispus sa cumpere.

Era acel motto..."iti dai seama cat de importanta este o persoana numai atunci cand o pierzi"...Si in aceasta categorie intra si Marin Cozma, care a constituit o sursa infinita de stiri in ultima vreme. Sincer sa fiu, nu am o prea mare tangenta cu sportul. Pana acum doua zile nu stiam nimic despre el. Dar nu cred ca e normal ca toate acele recunostinte si mediatizarea permanenta a acestuia, sa fie dictata de o astfel de intamplare. Spun si eu "Odihneasca-se in pace!", dar cu siguranta nu ma voi lansa in posturi/comentarii care sa dezbata acest subiect, nu de alta dar as fi la randul meu un mare ipocrit. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Laura Stoica si Teo Peter. Televiziunea da dovada de nesimtire crasa in momentul in care incearca o crestere a rating-ului prin mediatizarea suferintei unei familii, despre care pana acum nu se vorbea deloc. Este clara aviditatea exacerbata pe care o reliefeaza aceste gesturi ale presei.

Ce lume...

Doare...sa iti dai seama, din ce in ce mai mult, ca esti damnat. Si cei mai multi nu aveti rabdare sa ascultati un mesaj de aceea va mai las eu cate un vers de la diversi artisti de seama din Hip-Hop-ul autohton...si sa-mi spuneti voi daca omul asta nu are dreptate:

"Mi-e jena sa ies pe piata , ca's 20 de milioane de prosti,
N-am cum sa ii scot din ceata.
Mi-e jena ca vorbesc ca prostu , nu vezi rostu,
Zici nu-i de-al nostru... si schimbi postu.
Mi-e jena ca sunt roman , ca sunt sclav, nu stapan,
Oare sa plec sau sa raman?"

Daca vreti sa ascultati toata melodia : Cumicu - Mi-e jena

Si ca tot veni vorba de romani adevarati...Da-ti un play ca sa vedeti si voi ce inseamna:

Petre Tutea(06.10.1902 - 03.12.1991)

Parazitii - Mari Romani(NU are continut explicit)

PS. Stiu ca acest post nu va schimba nimic, poate chiar mai mult de atat va trece neobservat...Ceea ce am scris in randurile anterioare va fi citit probabil tot de cei care imi impartasesc ideile, ceea ce nu va produce nici o schimbare. Dar daca voi care cititi reusiti sa faceti cunoscute si altora aceste probleme poate se va simti o diferenta. Poate in viitor vom sti sa ne apreciem mult mai mult Valorile Nationale decat pe Gogu din Poplaca ce a comis cine stie ce infractiune, insa care apare pe sticla. Si asa societatea in care traim este din ce in ce mai dezolanta iar oamenii de seama tot mai rari...

Haideti sa ii apreciem cum se cuvine!

by zuPPazThaR

marți, 10 februarie 2009

Se va legaliza Marijuana?!

Mai nou lumea nu are ce face, apar zvonuri cum ca iarba ar fi legala...Vai ce m-am mai bucurat...dar dupa aia mi-am dat seama ca sansele ca acea stire sa fie reala sunt de vreo 5% ... Nu as fi avut nimic cu aceasta lege...chiar ma gandeam "uite ce guvernanti destepti avem"...Adica in loc sa tot bage taxe lipsite de o baza reala...asa legalizezi Iarba si percepi o taxa cu adevarat buna...

Si acum ii rog pe cei care nu au fumat, sau care se uita la Stiri Stupide care nu fac altceva decat sa creeze o imagine proasta acestui "drog" sa se abtina de la comentarii SF...Nu sti...TACI...SSSSSSST

M-am saturat de replici de genul: "Ce vrei frate sa fim o natie de drogati?" Inainte sa vorbesti prima data e bine sa te documentezi cat mai bine...E ca si cum m-as apuca eu sa vorbesc de fizica cuantica sau de durerile nasterii. Daca vrei sa citesti cate putin despre droguri si efecte iti recomand sa arunci aici o privire: LINK

Ce e mai grav, vorba celor de la deko...sa fi high, vesel si prieten cu toata lumea, sau beat, pus mereu pe scandal, cu chef de violat babe de 85 de ani...

Acum serios vorbind suntem o tara de alcoolisti, de oameni needucati, de manelisti,de tampi cu functie, etc...Mai conteaza oare daca ardem din cand in cand cate un cui?! Pe langa asta...sunt convins ca daca sti sa iti educi copilul nu trebuie sa iti faci mari probleme de accesul copiilor la drog...La noi totul poate fi pus pe seama faptului ca parintii fug de responsabilitate...De ex:copilul injura/fura/e bataus/e emo/etc...ce spune parintele, nu e vina mea...ANTURAJUL....Iar daca acel copil este destept/geniu matematic/olimpic la fizica/medaliat cu aur la proba de inele...cat se mai dau mare, ca "ala e baiatu meu"...etc

Deschideti ochii dragi romani....Dracul nu e chiar atat de negru!(personal, cred ca ii place culoarea rosie :)) ) Sincer chiar sper sa se legalizeze acest drog...din foarte multe puncte de vedere pe care probabil le voi expune alta data mai pe larg

by zuPPazThaR

sâmbătă, 7 februarie 2009

Fericiti cei bătrâni, pentru că au avut COPILĂRIE!

Cred că sunt prea bătrân, muuult prea bătrân...Am 21 de ani şi totuşi am impresia că e prea mult. Nu mai pot inţelege copiii din ziua de azi. Îmi aduc aminte când eram noi mici ce frumos era, o copilărie cu mult mai pură. Noi am avut copilărie spre deosebire de copiii din zilele noastre....

Hai să vedem pe rând...

Ce făceam când ieşeam pe afară?! Ne rupeam spatele jucâd "capra" sau "lapte gros"...alergam ca retardaţii la o "prinselea", sau ne rupeam coastele când jucam "bâză".  Fugeam ca nebunii prin bălţi şi când ajungeam acasă ne ascundeam de parinţi să nu ne vadă cum beam apă rece.Ceream pritenia fetelor şi dădeam verde...

Plângeam când mama nu ne dădea cateva mii de lei...iar când faceam rost de bani ne cumparam un pahar de suc la TEC,o Sicola, o eugenie, o guma turbo, sau (mai târziu) un baton de ciocolată. Mergeam in week-end în curtea şcolii şi ne jucam în groapa cu nisip (cum era şi vorba aia "ne jucam cu puţa în nisip"), făceam castele, ne jucam cu maşinuţe sau faceam papalaşca (pentru cei care nu ştiu ce e aia...nisip cu apa). Trăgeam cu tuburi cu cornete sau spărgeam geamuri de la şcoala cu praştia. Jucam zală pe bani puţini (Doamne ce mişto erau fisele alea de 100 de lei din fier), ne strângeam la colţul blocului şi bârfeam sau ne jucam şotron sau un ţic la perete dar nu până mai tarziu de ora 20:00 iarna şi 22:00 vara. În orele de Educaţie fizică jucam ''Ursu doarme si viseaza'', ''Batistuţa'' sau ''Raţele şi vânătorii''. Mai târziu cumpăram ţigari la bucată sau făceam chetă să luăm o sticla de duc sau de bere, pentru că eram prea mici pentru a avea acces in baruri. Dacă vroiam să stăm şi să căscăm gura la discuţiile băieţilor mai mari (mai şmecheraşi) primeam repede un şut în fund şi eram trimişi la plimbare.

Desenele copilariei...NOASTRE

Când stăteam acasă ne uitam la desenele cu Piff si Hercule, Captain Planet, Tom si Jerry, Bugs Bunny, Scooby Doo, Popeye marinarul, Ciocănitoarea Woody etc. (Daca nu va mai aduceti aminte...click pe numele desenelor si veti putea viziona un fragment din acesta.)

Iar acum voi vorbi despre generatia care s-a nascut cu tastatura'n gura, si vorba unui profesor, primul lucru pe care l-au grait a fost "Mother, I love computers!"Din acest motiv voi incerca sa ma adaptez la scrierea lor "ultra-moderna" si sa le arat ca nu sunt nici chiar atat de depasit de situatie....C faq copii din ziua d azi? In kz k nu ati obs...se joak Wow sau Cs, sunt crazy dupa ultimele news in materie de games sau gadgeturi, stau si butoneaza p mess pan' se duce culoarea d p tastatura si rescriu limba romana prin mega-abrevierile lor...WTF???(cred ca sunt fani Lovinescu :))  ). Cand a fost ultima data cand ati vazut copii intre 7-12 ani strangandu-se pe afara pentru a juca unul din jocurile de mai sus...PLM astia stau 16 ore pe zi cu capu'n LCD. Cred ca si numerele la ei sunt diferite...Mai repede stiu sa numere 2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024 decat din 3 in 3..

Mai nou a dat alta boala'n ei...Sunt EMO...OMG...Frate si eu cand eram mai tanar, mai rebel, mai Gica Contra, eram depresiv, credeam ca toata lumea avea treaba cu mine, imi ridicam sute de intrebari existentiale, dar de aici si pana sa imi tai venele mai era mult, cat despre sinucidere mai rar asa, numai martea si vinerea, ocazional duminica dar neaparat dupa slujba.

Ca o paranteza care va face referire la postul anterior, prefer sa vad copii care se joaca lapte gros in curtea scolii si urla: "Nu mai sarii ca taranu baaah, da-te sa-mi sugi ... de idiot"(stiti voi ce) Trist...Iti vine sa le plangi de mila...Si numim asta evolutie...

by zuPPazThaR

vineri, 6 februarie 2009

Injur deci exist!


Libera exprimare

Da...sunt liber sa spun orice si sa folosesc orice fel de limbaj atat timp cat nu aduc ofense, nu calomniez pe cineva.Corect?

Bun...de ce lumea din ziua de azi este atat de inhibata de acest limbaj explicit...De ce credeti ca nu pot fi transmise si mesaje pozitive prin intermediul unui limbaj explicit. Spun mereu ceea ce gandesc, si de aceea nu astept sub nici o forma doar critici pozitive din partea celor din jur. Din punctul meu de vedere orice fel de adresare (inclusiv cea injurioasa) poate fi personala sau impersonala...Iar pentru a calomnia trebuie totusi sa fie personala. Daca nu iti place sa injuri...e fix problema ta, dar nu judeca superficial. Nu instig...In nici un caz...Sper sa intelegi ceea ce am vrut sa ating.

Voi nu injurati..."sunteti pita lui Dumnezeu"...frate...exprima-te liber, ai acest drept. In urma cu muuuulti ani (20) oamenii isi doreau la maxim acest lucru...sa fie liberi sa vorbeasca ce ii doare capul...Cine crede ca exista o diferenta extraordinar de mare intre regimurile politice se insela. Nu e nimic  altceva decat o schimbare a aparentei in esenta ei. Un echilibru exista. Iti da dintr-o parte si iti ia din alta.Nu va imbatati cu apa chioara. Revenind la idee, cei din '89 au luptat printre altele si pentru libera exprimare, acea exprimare pe care foarte multi din ziua de azi o contesta. 

Din punctul meu de vedere mai bine ascult melodii cu mesaj, fie ele transmise printr-un limbaj explicit, decat melodii care nu au noima - vezi manelele (la cati tarani sunt in Romania, sa vezi ce note imi iau la faza asta :)) ). La un moment dat aveam o contradictie cu cineva pe ideea ca "un mesaj pozitiv nu poate fi transmis facandu-se apel al un limbaj explicit"

Uite un exemplu concret, in melodia "Vescan feat Cumicu & Dj Maka - Ne inchinam" :

"Ne-nchinam la bani,/Ne rugam la bani,/Renuntam, ne bagam pula-n  tot pentru bani/Dam totul pentru bani si cate-o data doare/Ca banii-au cumparat si suflete ce n-au fost de vanzare" 

Pentru a asculta toata melodia(care are un mesaj POZITIV) click aici sau o alta melodie cu mesaj pozitiv click aici

Si inca ceva, pentru cei care nu pot suporta ideea in sine a injuriei. Mergeti frate la manastire. Fitze de doi lei. In momentul in care spune cineva "Imi bag pula'n ea treaba" te ofenseaza direct? Si ii mai auzi si pe unii parinti atat de batuti in cap incat le interzic copiilor sa asculte diverse formatii de hip-hop sau mai stiu eu... Tine-ti frate plodu-n casa pana la 20 de ani legat de calorifer cu un disc de Mozart. Ai numai grija sa nu ii pui Requiem-ul ca ajunge dracu emo si se mai da cu capul de calorifer pana iti indoaie elementii.

Dupa cum spuneau si cei de la Parazitii "nu noi l-am invatat sa-njure pe copilul tau" sau Eminem :"A bunch of little kids wanna swear just like me and run around screamin, "I don't care, just bite me" (nah nah)". Crezi ca daca ii interzici sa asculte un gen muzical nu o va face? Sau sa spunem ca nu va asculta...Dar ii poti interzice sa interactioneze cu alti copii? Si ce e chiar atat de grav sa aflii ca progenitura ta injura? Ideea este sa il inveti ce e respectul.

Dupa cum spuneam sunt "mandrul posesor al unui limbaj colorat" pe care insa stiu sa il controlez. Aici e problema. Sa il educi pe copil sa stie sa faca diferenta intre bine si rau ca si concept social. Sa stie sa se adapteze la normele societatii. Din pacate societatea asta de cacat nu stie altceva decat sa eticheteze, asa ca invata sa fi "jmeker", invata sa te adaptezi. La cat de conformisti sunt cei din jur, te mai miri ca etichetarea e la ordinea zilei. Si acum o zic, si o zic din suflet si cu ura, dar cu MULTA URA "Bag PULA in lumea asta de cacat si ma FUT in ideile lor preconcepute"

Va spun acum o idee...De cate ori cand ati vazut un tip cu parul lung si neingrijit, sau unul cu cercei si tatuaje, sau poate unul imbracat larg sau in piele, nu l-ati calificat drept un NIMIC. Si va intreb ... e NORMAL? "Dar frate...ui la ala in costum...pula mea frate...tipu e doxa...asa dupa fata"  ....uitati-va la TV...ca la asta va descurcati cel mai bine...Cine pula fura cel mai mult in tara asta? Cea mai buna acoperire in Romania e un costum Armani sau cK...Asta e noul trend...daca inainte aveai nevoie de un ciorap sau de o cagula, acum nu mai merge frate...Sunteti bolnavi! De ce etichetati, atat intreb...???

Acum cateva luni, imi spune o Doamna Profesor, pe care de altfel o respect,: "Daca nu deschideai gura credeam ca esti un derbedeu"....Mda, interesant. Pot in schimb sa afirm ceva cu mana pe inima:"Ori de cate ori am cunoscut o persoana, daca mi-a dat 5 minute i-am demonstrat exact contrariul aparentei mele, daca nu mi-a dat, nu merita oricum" Nu incerc sa schimb nimanui gandirea. M-am obisnuit de mult cu ideea si a inceput chiar sa imi placa sa merg pe strada si sa-i mai zic la cate-o baba care confunda trotuarul cu aleea cimitirului: "Ce te uiti... nu ai mai vazut oameni?!" Dar totusi astept de la cei tineri o mai multa deschidere a orizonturilor gandirii si perceperii realitatii inconjuratoare. Nu ii simpatizez pe americani extrem de mult, dar totusi, acolo nu ai parte de priviri de genul. Si stiti ce e cu atat mai tragic?! De multe ori cei care eticheteaza nu au vazut un DEX in realitate, iar carti de beletristica sau de specialitate probabil prin filmele proaste de pe PROTV...Dar ei comenteaza...Astia sunt oamenii care ma dispera, astia sunt oamenii care nu pot trai daca merg la mare si il vad pe unul tatuat sau cu parul lung, astia sunt taranii care spun ca rock-erii sunt fraieri, ca dau din cap, sau ca hip-hoperii se imbraca ciudat. Dar voi cum va imbracati mai distrusilor? Cand va vad in asa zisele tzoale de firma in vine sa vomit. Ma bucur ca ma imbrac cum ma imbrac, nu de alta dar macar stiu ca nu sunt facute pe vapor. Cat despre firmele Mike, B&B, cArmani,  sPuma etc nu stiu ce sa zic. In urma cu ceva timp chiar ma gandeam cum dracu de toate rebuturile societatii au bani de bulendre din astea...Si se facea sa merg la un moment dat pana in europa cu un prieten care facea bisnita.Mister rezolvat.

Revenind la limbajul explicit. De ce nu puteti trece dincolo de acel cuvant. Dincolo de acea PULA?! Sa inteleg ca la literatura nu ati fost prea buni. Nu v-a invatat Profu' sa priviti dincolo de cuvinte, dincolo de structura si deci de aparenta si sa cautati mesajul, acel mesaj care de multe ori e incriptat. Pai cum PULA sa intelegi ce vor sa spuna cei de la Parazitii daca tu nu esti in stare sa intelegi sau sa cauti mesajul. Cum PULA ai inteles conditia geniului din Oda in metru antic????

Sa o luam asa ...de exemplu in prima strofa, crezi ca Eminescu, purta asa o pelerina neagra, era emo si in timp ce se uita la o stea, care culmea, era a "singuratatii"(deci in acceptiunea ta ar putea confirma ipoteza Eminescu=Emo) i-a venit grandioasa idee de a-si taia venele. Cum pula mea pot fi unii oameni atat de incuiati?! OPEN YOUR FUCKIN' MIND!!!

Si mai vrem sa evoluam. Pe cei mai multi ii doare capu ca "fiu lu' vecina de la 3 si-a trantit o dăraba dah tatuaj pah bratu' drept si pe langa asta mai poarta si un tricou cu Iron Maiden" Da ce pula te doare capul baaaah, tu nu ai ce pune-n farfurie tampule! Si inca ceva, personal admir rock-erii si sunt sigur ca sunt, nu superiori, nici macar nu se poate stabili un grad de comparatie intre ei si manelisti. Iar pe strada auzi remarci maneliste care se vor a fi si inteligente, de genu"Ui bah la roacheru ala pletos, hai sa-l batem"...Iar cei care le fac de cele mai multe ori nu au mai mult de 8 clase (si asta intr-un caz fericit). Personal am fost placut impresionat de marea majoritate a persoanelor care asculta acest gen de muzica. Nu acealasi lucru il pot spune despre manelisti, care din punctul meu de vedere se inscriu intr-un tipar clar delimitat.

Iubesc cultura rock cu toate ca ascult alt gen muzical (hip hop). Nu acelasi lucru il pot spune despre asa zisii "baietasi de cartier" care cauta motiv de harta din orice...Asta e, trebuie sa faca cineva si impresie artistica in cartier. Am umblat mult timp cu persoane care asculta Rock, baieti de nota 10, te distrezi cu ei cum greu o poti face cu alte persoane (le-a dat Dumnezeu acest har), cu totii stiau ca ascult hip hop, dar nu aveau nimic cu asta, cu totii vedeau ca ma imbrac larg, dar nu ii deranja. In schimb daca intram intr-un bar de Hip-Hop, ii puteai auzi "Ui ce shapca NewEra si-a tras va fi jmeker", "Se imbraca in Pelle Pelle si vrajala asculta si el Rap"...Chiar ma intreb de multe ori daca au idee macar cu ce se mananca Hip hop-ul si cultura Hip Hop...Sau ei sunt "Gangsta" ca asa se poarta. Nu pot sa inteleg...nu am cum sa inteleg. Vedeam o alta chestie interesanta, hip-hop-ul american se darama si el sub "greutatea" unor "Copii minune" in postura lui Lil Wayne si altii....Doamne ce lume degradanta Ii multumesc si acum colegului meu de banca din liceu ca mi-a aratat ce inseamna cultura Rock, probabil daca nu o facea eram si eu batut in cap.

Pentru cei care s-au simtit jigniti de cele de mai sus...ii informez ca NU imi cer scuze si chiar mai mult de atat MA DOARE-N PULA! Sunt sigur ca dupa acest post imi voi auzi multe "cuvinte de lauda" dar asta gandesc...si am puterea sa o spun pe fata, asta e parerea mea...daca gandesc prost, criticati-ma, daca gandesc just, criticati-ma. Vreau sa vad cum ganditi si voi!

PS: Va recomand un film GENIAL: SCARFACE

Si o melodie care imi place :)

by zuPPazThaR

miercuri, 4 februarie 2009

Evolutia lumii...dulce si amar

Cateva chestii care mi-au placut...le-am legat intr-o povestioara plus cateva concluzii:

A fost odata ca niciodata...



Iar apoi am evoluat...

Atat de mult incat...


Iar viitorul suna bine...


Mai in gluma mai in serios cat e de real ceea ce vedeti la televizor si cat din ceea ce vedeti reprezinta tehnici de manipulare sau de distragere a atentiei? Era la un moment dat o melodie de la Cypress Hill feat Dr Dre....refrenul era minunat...ceva de genu:

"You are the puppet, 
I pull your string, 
I'm makin moves 
I'm the master, 
Causin' you to do what you do"--------->Daca doresti sa asculti toata melodia click aici

Stiu ca urmatorul videoclip va fi mai mult amuzant, dar ascunde un mesaj pe cat se poate de interesant si tragic...

Sper ca aplicatia de mai jos sa va poata ajuta la conturarea unei imagini de ansamblu a lumii in care traim:

by zuPPazThaR

luni, 2 februarie 2009

Incearca sa gandesti...Get out of the box!

Sa incercam sa ne rupem de dogmele gandirii, sa incercam sa privim dincolo de aparente...

Fiecare punct de vedere poate fi diferit...Trebuie doar sa aflam "pozitia ideala" din care sa privim...Sa incercam sa gandim, si chiar mai mult de atat sa incercam sa gandim in esenta...sa nu ne mai lasam ghidati de superficialitate. Sa lasam toate prejudecatile de-o parte...sa transcendem acest fals perpetuu...sa parasim pestera lui Platon...Gandirea noastra se incadreaza in tipare de obicei...Nu este nasol sa sti ca in linii mari suntem toti la fel?! Personal aceasta idee imi repugna...Eu sunt diferit, eu vreau sa fiu diferit...Voi cei care cititi acum, sunt sigur ca vreti sa fiti diferiti...in sensul bun al cuvantului bineinteles. Sunt convins ca sunt persoane bonome care sunt multumite cu starea lor de fapt...

Conform piramidei nevoilor, daca ne dorim in primul rand sa ne diferentiem de animale, trebuie sa depasim nevoile primare si abia apoi sa ne preocupam de cele de siguranta, de cele de iubire si apartenenta sociala. In cazul in care dorim sa ne diferentiem de normal, ar trebui sa ne preocupe mult mai mult nivelul superior al acestei piramide...Satisfacerea nevoilor legate de stima de sine si respectiv de auto-depasire.

Exista bineinteles 2 exceptii...In mod normal, oamenii banali sunt cei care chiar daca si-au satisfacut aceste nevoi primare(mancare, bautura, sex si bulendre) nu vor sa urce pe o treapta sociala...iar oamenii de valoare sa spunem asa, sunt cei care nu sunt interesati de nivelul inferior al piramidei ci doar de cel superior...In ce categorie doresti sa te incadrezi? 

Un filmulet de scurt metraj foarte interesant este cel de mai jos...

Sper sa va placa:


Si cateva chestii la care sa va ganditi...va rog nu folositi GUGLE pentru raspunsuri, nu e concurs, nu e nici un premiu la mijloc, singurul competitor sunteti voi:

  1. Ce creste in momentul in care iei din el?
  2. Producatorul nu il foloseste, Cumparatorul nu are nevoie de el, Utilizatorul nu il vede
  3. Corectati urmatoarea ecuatie cu o singura linie: 5+5+5=550
  4. Completati spatiile libere   _ _ f _ _ o _ _ _ m n 
  5. Ieri au fost zero grade, iar astazi este de doua ori mai frig. Cate grade sunt astazi?
  6. Inca o chestie draguta: click aici

by zuPPazThaR